Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Malzemeler Alacağım

kapluscuklar

Bronz 4 Üye
Şimdi arkadaşlar juen pet marketten alışveriş yapacağım. Tutarını belirleyip ona göre para biriktirmek daha mantıklı geliyor. Akvaryumda ısıtıcıve filtre yarın geliyor, lamba var. Yem çeşitliliğim fazla değil yani neredeyse sadece karides kullanıyorum çünkü stick yemi yiyemiyorlar. Biraz kalın da :D Kaplumbağalarım da çok küçük 1 hafta önce aldık. Bana vitamindi, yemdi, akvaryumda eksiğim varsa gidermem için önerileriniz olursa sevinirim. Akvaryumum küçük şu anda 40.30.20 boyutlarında.
Ha bir de uygulayabileceğim bir yemek listesi falan ayarlamamda yardımcı olur musunuz? Belki benimkiler gibi küçük kaplumbağası olan arkadaşlarım vardır :)

kaç tane kaplumbağanız var akvaryumunuz küçük en kısa zamanda degiştirin bence
stick yem olarak sera raffy p ve tetra reptomin alabilirsiniz küçük oldukları için protein ağırlıklı beslenmeleri gerekiyor
yemin dışında ayda bir az miktarda haşlanmış tavuk veya az pişmiş kıyma verebilirsiniz haftada 1 de marul , havuç vb. yiyecekler verebilirsiniz ama küçük oldukları için yemeyebilirler
vitamin olarak seranın vitaminleri iyi haftada bir yemine damlatıp verebilisiniz

Cvp: Yeni Malzemeler Alacağım

mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Beslenme için bu yazıyı okuyabilirsiniz.

Bunun dışında sadece karides ile kesinlikle beslenmemeli. Stik yemleri kırarak vermelisiniz. Hatta yemiyorsa alışması için ısrarla vermelisiniz. Daha sonra ana yem ek yem programı ile normal beslenme programını yapabilirsiniz. Akvaryum (hacim 24 lt) sizi hayvan maksimum 5-6 cm olana kadar idare edebilir. Bu boya normal bir beslenme ile 3 cm boydaki kaplumbağa bu akvaryumda 3-4 ayda ulaşır. Bu sebeple şimdiden hazırlıklara başlamanız gerekir.

sabahları reptomin ve raffy pyi dönüşümlü olarak verebilirsiniz akşamları da karides verirsiniz arada 1-2 gün marul veya tavuk veya kıyma verebilirsiniz
bunun dışında akvaryumun resmini koyarsanız oradaki eksiklikler içinde yardımcı olabiliriz
kapluşlarınızla sağlıklı ömürler dilerim :)

Bu arada bahsettiğim akvaryum durumu tek kaplumbağa için geçerli. Arkadaş kaç tane diye sorunca bende belirtmek istedim.

juenden alacağın yemler piyasanın yarı fiyatıdır. vitamin olarak sera reptilin vitamin; yem olarak jbl rugil, tetra reptomin baby stick, sera raffy p, sulandırıp yumuşatırsan sera carnivor uygundur. tabi karides var dediğin için yazmadım. yavru oldukları için proteine ihtiyaçları var. herbirinden hangisini alır ve kullanırsan sırayla verebilirsin bu aşamada farketmez. tahminen 4-5 cm'yi geçkin yem ayrımı başlar, ana ve yan yem olarak. şu anda yiyemeyecekleri diğer ek yemler alınmaya başlar.

2 kaplumbağam var :) Hiç mi karides vermemeliyim? Vereceksem haftada kaç gün?

ben yazana kadar emre gerekli izahatı vermiş. şu an bünyeleri zayıf olduğu için yem harici beslemeye gerek yok sonra olabilir.

İki kaplumbağa için akvaryum sizi 2-3 ay kadar götürebilir. Bu arada karides verebilirsiniz ama bu ek yemdir. Ana yem olarak tetra reptomin yada sera raffy p almalısınız. Cem reptomin baby olanı iyi önermiş ama piyasada artık bulmak imkansız. Benim son kutum bitiyor ve bulamıyorum. Ama normal reptomini kırarak verebilirsiniz. Beslenme ile ilgili bahsettiğim yazımı okursanız oranlar ve miktar konusunda da fikir sahibi olursunuz. Yani şu an günde iki öğün ve yem toplamı kaplumbağa başına kafa hacmi kadar gibi.

Bu arada haşlanmış tavuk ve kıymayı kesinlikle vermemenizi öneririm. Bununla başlayıp diğer yemlere bir türlü alıştırılamayan bir çok kaplumbağa oldu. Ki bu besinler ayda bir kezden fazla zaten verilmez.

Arkadaşımızın bahsettiği Sera vitamini alıp haftada bir kez yeme damlatarak verebilirsiniz. Vitaminin tam adı Sera Reptivit.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=146&urn=13567 baby buldum bunu mu almalıyım yoksa diğerini mi? :)

Bir de balık yağı duymuştum sanırım bir yerde ama bu foruma daha çok güveniyorum sormak istedim. Balık yağı verilmeli midir?

Baby bulduysanız kesin onu alın. Şu an daha rahat yerler.
Balık yağı vermeyin. Zaten yemlerde balık içeriği de mevcut oluyor.

kapluscuklar' Alıntı:
Ha bir de uygulayabileceğim bir yemek listesi falan ayarlamamda yardımcı olur musunuz? Belki benimkiler gibi küçük kaplumbağası olan arkadaşlarım vardır :)

İki küçük (4.2-4.6 cm kabuk boyu) iki de orta boy (7.2-8.6 cm kabuk boyu) kaplumbağa besliyorum. ben şöyle bir program uyguluyorum. büyümeleri de sağlıklı gibi gözüküyor şu anda..

mailto:/345kfip.jpg

Büyüklere arada Sera Raffy Vital veriyorum ek olarak, bitkisel besin olarak.

AEK' Alıntı:
Baby bulduysanız kesin onu alın. Şu an daha rahat yerler.
Balık yağı vermeyin. Zaten yemlerde balık içeriği de mevcut oluyor.

abi o besinlerle ilgili konuda gördüm, jbl'nin su kaplumbağaları için olan vitaminini nerden buldun?

Pet shoplarda bulunur. Aramak gerek.
http://www.atakanpetshop.com/jbl-turtle-sun-aqua-multivitamin-10-ml/urundetay/48502.aspx
mailto:/evcil-hayvan-petshop/jbl-turtle-sun-aqua-multivitamin-10-ml-71159865
Sitelerin sistemini bilmiyorum ama nir kaç tane örnek buldum. Bu arada bitince ben gene sera ya döneceğim. Daha önce kullandım ve daha iyi.

Juen pete de baktım Sefa. Ama orada kalmamış.
Birde bu kutunun aynısından kara kaplumbağaları için olan var. Alırsan dikkat et ondan alma. Su kaplumbağaları için olanın üst köşesinde mavi içinde aqua yazar. Kara kaplumbağaları için olanın üst köşesinde kahverengi içinde terra yazar.

Geri