Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Sahiplendiğim Kaplumbağalarım

baebudak

Yeni Üye
Merhaba,

Dün ititbariyle 2 adet yavru kaplumbağa sahiplendim, şimdilik resimlerdeki gibi bir akvaryumda yetiştiriyorum. Kuru alan için evdeki bir gemi dekorunu kullanıyorum.
Akvaryumun içinde aşağıdaki filtre ve kapağın üzerinde bir ışık sistemi mevcut, otomatik olarak sabah 7 - akşam 7 arasında yanıyor. Yetiştirmek için yeterli midir? Kuru alan için geminin merkezine kadar su doldurdum.
Kaplumbağaların da resimlerini paylaşıyorum.
Akvaryum ölçüleri: 42 x 23 x 29 ; Akvaryum içinde 7 L su mevcut

Önerilerinize ve yorumlarınıza açığım, herkese teşekkür ederim.

Ekli dosyalar

• IMG_4879.jpeg
    IMG_4879.jpeg
    988.6 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_4879.jpg
    IMG_4879.jpg
    988.6 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_4878.jpg
    IMG_4878.jpg
    728.2 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_4877.jpg
    IMG_4877.jpg
    1 MB · Görüntüleme: 13
  • IMG_4876.jpg
    IMG_4876.jpg
    976.2 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_4875.jpg
    IMG_4875.jpg
    876.2 KB · Görüntüleme: 13
  • IMG_4874.jpg
    IMG_4874.jpg
    1,022.4 KB · Görüntüleme: 12
  • IMG_4873.jpeg
    IMG_4873.jpeg
    1.4 MB · Görüntüleme: 13
Gemi dekorunu çıkarın gördiğim kadarıyla geminin ortasında br delik var oradan girip geri çıkamayabilir hemde gözenekli bir yapı bakteri üretir. Filtre konusunda bilgim yok ısıtma lambası halojen 40-50v armut ampul olmalı. Benim diyeceğim gemiyi çıkarın yerine kaplumbağa akvaryum adası alın kuru alanda hayvanın bacakları dahil heryeri su dışında kalmalı yoksa hayvan üşütürve nefes almak için kafasını her zaman yukarıda tutar buda kabuk pullarının kafaya batmasına neden olur

Merhaba,

Tabandaki herşeyi çıkarın. Taban boş kalsın.

O led ışık ısı vermez. Yerine Isıtıcı lamba almanız gerekiyor. Bu konuda gerekli bilgi var.

O gemi dekoru kuru alan için uygun değil. Onun yerine hazır kuru alan yapabilirsiniz. Bu konuda örnekler var.

Kuru alanı yaptıktan sonra su yüksekliğini arttırın. Su ısıtıcısı almanız gerekiyor ve bu su yüksekliğinde ısıtıcı kullanamazsınız.

Kullandığınız yemler neler?

Merhaba bu 2 yemi gün aşırı kullanmayı planlıyorum. Kuru alan için bir link var mıdır, baktığım hepsi tükenmiş diyor.

Ekli dosyalar

• IMG_4880.jpg
    IMG_4880.jpg
    1.1 MB · Görüntüleme: 8
Tamam bu yemler uygun. Bu iki yemi 6 cm kabuk boyuna kadar kullanabilirsiniz.

Uygun ama pahalı. İstiyorsanız alabilirsiniz.

Tamamdır teşekkür ederim, o zaman bu minvalde bir ada ve ışık alıyorum hemen. Akvaryumu değiştirince başlığı güncellerim :)

Eğer bu kuru alanı alacaksanız akvaryumu da değiştirmeniz gerekiyor. Bu kuru alan akvaryuma sığmaz. Kuru alanın boyutu 29.8 x 17.8 x 5.4 cm miş. Akvaryum alırken boyutuna dikkat edin.

Akvaryumu en geç 1-2 ay içinde büyütmeniz iyi olur. Sağlıklı gelişim için bolca yüzmesi gerekiyor. En az 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük akvaryum alırsanız o kadar uzun süre gider.

Çok teşekkür ederim, en kısa zamanda büyüteceğim. Kaplumbağalar hakkında bir yorumunuz var mıdır?

Foruma hoşgeldiniz.

Gözü gözüken hayvanda hafif bir göz enfeksiyonu var. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla damlatın. Kuru yerde 25-30 dakika bekletin. Diğer hayvanı bilmiyorum ama 1 damla da ona damlatın. Zararı olmaz.

Kabuk yapıları güzel yalnız ikinci resimdeki altbağası gözüken hayvanda üşüme var.

O lamba olmaz. Efenin verdiği linktekilerden alacaksınız. Kuru alan örnekleri de mevcut.

Turtle bank pahalı ve belli süreliğine kullanılır. Masrafa değmez.

Su ısıtıcı ve filtrede olmaz su çok az.

Yemler tamam sabah stick yem akşamları gammarus verin.

Tabandaki herşeyi çıkarın.

Geri