Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni sahiplendiğim su kaplumbağası

Serapk

Yeni Üye
Merhaba , bugün iki tane su kaplumbağası sahiplendim ama birisi garip davranıyor sorunu ne olabilir? Kasılıp ağzını açıyor kusacakmış gibi öne hareket ediyor ne yapabilirim?

Birinin hasta olduğunu söylemişti sahiplendiğim kişi ama stresse girdikleri için ikiside yemek yemiyor ayırt edemedim.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

Hayvan sürekli ağzını açıp başını ileri atıyorsa akciğer enfeksiyonu olmuş. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 10-15 saniye arayla ikişer damla ağzına damlatın.

Yemi suda önlerine atıp uzaklaşın. Kalan olursa yarım saati geçirmeden sudan alın. Ertesi gün yine deneyin.

Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası da deneyin

Tamamdır ağzından köpük geldi biraz önce damlam mevcut. Deneyeceğim .ısıtıcı var su 26-27 den düşük olmasın diye sürekli ölçüyorum.

İkisi de hareketli ama bugün ağzından sıvı gelen dün sadece marul yedi. Bir de ağzını açmak çok zor onun alternatif bir şey önerebilir misiniz?

Hayvanı dik tutup 10-15 saniye arayla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girsin.

Ağzından beyaz salya atarsa iltihabı sökülüyor demektir.

İlk olumlu gelişme ağız açıp kapamayı bırakıp rahat nefes alması. Şu an riskli bölgede.

Hafif beyazlama var köpüklü kısımda deniyim onu . Ağzını açmayı azalttı su altında rahat yüzüyor ve çok hızlı. Elime almamı sevmiyor deniycem çok teşekkür ederim 🙏🙏

Gentaya ek olarak internetten ya da bulabilirseniz petshoptan deep fix reptivit vitamin damla alın 1 hafta boyunca ağzına hayvanı dik tutup 1 damla sürün.

Haşlanmış yumurta akı ve kıyma denedikten sonra yiyip yemediklerini haber edin.

Verdiğiniz yemlerde problem olabilir yem olarak ne veriyorsunuz?

Yem yiyor biri . Karides ve kuru yem veriyorum . Ekstra marul veriyorum . Hasta olan marul yiyor sadece.vitamin suya kullanıyorum ikisi için de . Bana geldiklerinde beraber oldukları için ayırmadım . Önlem olarak ikisine de vitamin olsun diye . Yumurta deniycem bugün . Hareketi iyi suya da giriyor güneşleniyor da . Kapalı alanda güneş almalarını sağlıyorum gün içi o hareketlenmesini sağlıyor. Yemek yedirirsem yazacağım.

Yemek yemedi , hareketli ağız kenarındaki sıvı beyazlaşmaya başladı . Durumu daha mı kötü yoksa iyi mi?

Ekli dosyalar

• IMG_0997.jpeg
    IMG_0997.jpeg
    1.1 MB · Görüntüleme: 0
Geri