Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni sahiplendiğim yavru kaplumbağam hareket etmeyi reddediyor, yemek yemiyor

Benimminiktospikim

Yeni Üye
Tospiğim beklediğimden çok daha küçük geldi. Suyu 26 derece şu an ilk 1 saat hareketli bir kaplumbağaydı sonra hareket etmeyi bıraktı.

Rampalı bir kuru alanı vardı ama sanırım henüz yüzmeyi de çok iyi bilmiyor oraya çıkmaya çalışırken ters dönmüştü hemen boşalttım akvaryumu.

Kolları bacakları çıkarıyor öyle akışa bırakıyor kendini yüzmüyor öylece duruyor bir de kuru alana koyduğumda ağzını açtı ses çıkardı ne istiyor olabilir lütfen bir akıl verin öyle ters görünce onu aklım çıktı

Yem de diyemedi 4 çeşit yem denedim yine hareket yok yemeğe tepki bile vermedi :(
1000033976.jpg

Ekli dosyalar

• IMG_20250117_174042.jpg
    IMG_20250117_174042.jpg
    957.9 KB · Görüntüleme: 5
Hayvana haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası verin.

Su 28 derece sabit kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Hayvanın üstünde durduğu o şeffaf şey nedir?

Hayvana haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası verin.

Su 28 derece sabit kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın.

Hayvanın üstünde durduğu o şeffaf şey nedir?
Bileylenmiş taş o şeffaf alan. Yumurtayı ve kıymayı deneyeceğim. Hiçbir şey yediremedim çok endişeliyim. Akciğer enfeksiyonundan şüpheleniyorum bu şekilde ara ara ağzını açıyor bir de uyuyor genellikle öldü diye korkuyorum kontrol ettiğim zaman hafifçe akvaryumu sallamak gibi ellerini yüzüne atıp temizler gibi yapıyor sonra ağzını açıyor

Ekli dosyalar

• IMG-20250117-WA0007.jpg
    IMG-20250117-WA0007.jpg
    125.5 KB · Görüntüleme: 7
Hayvan akciğer enfeksiyonu olmuş. Eczaneden gentagut göz damlası alın sabah akşam 45 derece açıyla tutup ağzına 2 damla damlatın. Açmazsa dik tutup 10-15 saniye arayla üçer damla ruj sürer gibi ağız çevresine sürün bir iki dakika öyle tutun ağız aralığından girsin.

Isıtma lambası 24 saat yanacak.

Geri