cem' Alıntı:Bu konuda gerekli bilgi mevcut. Res, yellow belly ve cumberland emsal ortamlarda yaşarlar. Bu konuyu inceledikten sonra aklına takılanları yeni bir konu açarak sorabilirsin.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html
Merhaba. Paylaşmış olduğun linki 2 gündür inceliyorum. Ancak, bir çok insan gibi hiç bir araştırma yapmadan 2 tane kaplumbağa almışım. Sonrasında bu siteyi bulup okuduklarım karşısında şok oldum. Fazlasıyla bilinçsiz bir şekilde almışım. Şimdi ki ruh halim; tam bir panik...
Akvaryum ve diğer tüm ekipmanlar hakkında paylaşmış olduğun link her ne kadar aydınlatıcı olsa da, benim gibi bu konuyla hiç bir alakası olmayan biri için biraz karışık...
Özellikle iç/dış filtre konularını bir çok forumu okumama rağmen anlamadım.
İzmir'de uygun fiyatlı ne alabilirim, nasıl alabilirim, nasıl eve taşıyabilirim, doğru ekipmanları alabilecek miyim yoksa kandırılıp işe yaramaz bir ürün bana kakıtılır mı, kaplumbağalarımın mutsuzluğu ne zaman son bulacak, onları hasta etmeden veya öldürmeden bu işleri ne kadar hızlı halledebilirim, İzmir'de düzgün bilgi veren ve amacı maddi anlamda insan kandırmak olmayan bir akvaryumcu nereden bulacağım gibi gibi aklımda deli sorular.