Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni su kaplumbağası bakımı

izmir

Yeni Üye
1 Aralıkta çok acıdığım için pazardan aldığım 2 tane al yanaklı su kaplumbağası var. Ahm markalı mamayı aldım yanında ama 2 gündür hiç yemediler, az önce marul verdim onu da yemediler. İkisine de çok güzel bir hayat yaşatmak istiyorum yarın tetra mama alacağım. Mavi plastik garip bir kapta besliyorum ısıtıcı filtre vb. alınca akvaryuma geçireceğim en kısa sürede. Elimdeki akvaryum şuan 16 litre civarı, başlangıç için bunu kullanacağım daha sonra büyüteceğim. Detaylı bilgi verirseniz sevinirim.

Foruma hoşgeldin.

Hayvanlar sanırım ufak. 6 cm kabuk boyuna kadar protein ağırlıklı beslenirler.

Yem olarak tropical axolotl ve tetra, sera raffy I ya da dajana marka kutuda gammarus al. Sabah stick yemi akşam gammarusu ver.

Yalnız önce haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası dene. Bakalım yiyecekler mi.

Akvaryum minimum 30 litre olmak üzere 50-60-80-100 ne kadar büyük alırsan o kadar uzun süre gider. Su ısıtıcı ve filtre akvaryum ölçüsüne göre belirlenecek.

Isıtma lambasını hemen al. Bu konuda bilgi verdim.

Cok tesekkur ederim. Aklimda birkac soru var,

-Akvaryum suyunun seviyesi ne kadar olmali
-su anda akvaryum alana kadar mevcut plastik kaplarinda yasiyorlar ve sulari soguk, mayisik bir haldeler. Simdilik gecici cozum olarak nasil bir isitma yapabilirim, onerdiginiz lambadan yok simdi siparis veriyorum ama o gelene kadar ne yapmam lazim.
-30 litrelik bir akvaryum icin hangi ampulu almam lazim onu anlayamadim.
-akvaryum alinca icine bitki koymali miyim? Akvaryumun ici kalabalik olmali mi?
-sularini ne siklikla degistirmeliyim
-vitamin takviyesi veya su duzenleyiciye ihtiyac var mi?

Lamba max 60 watt kaldıracak güçte olmalı.

Ampulde eski klasik filamanlı 40-60 watt, halojen ampulde 42-52-53 watt olanlardan birini alın. Akvaryumu kalorifere yakın koyun.

Suya müdahale etmeyin. Sürekli ısı değişimleri de yıpratır. Su ısıtıcı önemli.

Geri