Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Tasarım düzenleme Artık Kapluşlarım daha mutlu (:

gocaman

Bronz 4 Üye
Katılım
27 Eyl 2009
Mesajlar
45
Evet Arkadaşlar Yeni kurualanım herşeyim tam sanırım :) 2 günde bir düzenli güneşlendiriyorum 3 günde bir kabuklarını ılık su altında fırçalıyorum suyun yüzde 25-35 ini haftada bir değişiyorum 15 günde bir kez filtrenin bezini temizliyeceğim :) Masa lambası henüz çalışmıyor içindeki lambası kesik alacağım en kısa sürede.

Bir sorum olacak Masalambası yerine akvaryumun kenarına mandal gbi tutdurulan lambalar gördüm sitede onların adı nedir ve benim bu görmüş olduğunuz masa lambası doğrumu duruyor ? 12 saat açık olunca patlamazmı lamba ?

İç filtrenin hava borusunu iptal ettim sadece temizlik ve su döngüsü yapıyor :)

Kuru alanın yapılışını tarif edim belki bir yardımım dokunur :)

evde bir cam buldum işe yaramayan

Camcıya gidip
bir tane 10 a 10
iki tane 10 a 7 cam kestirmek istediğimi söyledim


(KENDİ AKVARYUMUNUZA GÖRE UYGUN BOYUTU AYARLAYIN)
Kesimden para almadı bile :)
Cam ın fiyatı olsa olsa 2-3 ytl dir çünkü çok az cam gidiyor :D

Bu kesdirdiğim camları 10 a 7 olanlar kuru alan rampaları 10 a 10 alan ortada kalcak şekilde süper japon ile yapıştırdım ve soğutucuyu sıktım
hemen durdu
sonra akvaryuma yerleştirdim aynı şekilde yapıştırdm

süperjapon ile çok basit oluyor yapıştırmak ve istesenizde çıkmaz artık :p
Süperjaponun fiyatı 15 ytl samsunda :)

İnş yardımcı oldm buyrun fotolar

mailto:/i/56878877.jpg/

mailto:/i/80532405.jpg/

mailto:/i/222bw.jpg/
 
Hayırlı olsun kuru alanın. Lamban doğru yerde doğru şekilde duruyor :) Floresan değil değil mi. Ben de başlarda korkuyordum ampul patlayacak diye ama bazen unutuyorum gece de açık kalıyo patlamıyo. 40 watt zaten. Şimdi o mandal gibi kıstırmalı lambalardan kullanıyorum onlara da bişey olmuyor. Ben yapı market gibi bi yerin aydınlatma bölümünden direk raftan aldım. Bulunduğum yerdeki avizecilerde lamba satan dükkanlarda bulamamıştım.
Bir de şu filtre olayı. Çok ses çıkıyor hava veren yerden değil mi. Aynı şeyi ben de yapıcaktım hortum çıkınca baya ses azalıyor çünkü, araştırırken bi yerde hortumu çıkarmayın diye bişey okudum ama nerede okudum bilmiyorum. Yine de sen bilirsin.
 
Herhangi birşey olmaz sadece akvaryuma hava üflemior o kadar :) kapluşların da ihtiyacı yok zaten :)
 
Çok beğendim.. Ben de akvaryumu büyütünce öyle bir kuru alan yapıp dibi boşaltacağım ki fazla kirlenmesin akvaryum.. Bende şu an taş var ve kirleri temizleyene dek canım çıkıyor...
 
Teşşekür ederim herşey kapluşlar için :)

Edit alcatraz:Kısaltma yaparak konuşmak yasaktır.
 
bana sorarsanız eskisinden daha şık olmuş hem su seviyesini yükseltmişsiniz hemde birkaç bitkiyi çıkarmışsınız böylece daha çok alan kalmış küçük kapluşunuza şuanda çok mutludur sanırım ''Teşşekür ederim herşey kaplşlar için :) '' demişsiniz bu sözün arkasındayım emek harcamışsınız üstelik bizimle paylşamısınız sizi gönülden tebrik ediyorum
İyi Forumlar
 
asıl ben teşşekür ederim bu site olmasa idi hala ölüm kabında besliyor olacakdım :/ :D:D
 
Emeklerinize değmiş gerçekten hoş bir çalışma olmuş. Güzel düşünceleriniz için de ayrıca teşekkürler.

Kaplumbağalar yüzdükleri suyu aynı zamanda içerler bu nedenle su nasılsa önemli değil diye düşünmemek gerek. Akciğer solunumu yapıyor olsalar da yine de içinde yüzdükleri suyu da kullanıyorlar onu içiyorlar, yedikleri yemleri o suyla ıslatıp yutuyorlar. Bu nedenle suyun temiz ve oksijenli olması daha iyi olur. Birazcık ses çıkarsa da hava hortumunu kullanmanız yararınıza olcaktır.
 
ayrıyetten bir hava motoru alacağım şu köpürcük çıkartan taşlardan var :D ona bağlıcağım :)
 
Geri
Üst