Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni Üyeyim, Bakım Tavsiyeleri ve Soru.

Demirbilekbatu

Yeni Üye
mailto:/nE9v81.jpg
Burada görmüş olduğunuz tontiş benim kaplumbağalarımdan birisi. Bu böyle biraz kilo aldı bir de sanırım kabuğunda kırık mı var anlamadım kabuğu ile böyle çok hafif tık tıklayınca tıs diye bir ses çıkartıp kaçıyor ağzını falan açıyor böyle. Bunun nedeni ne olabilir ?

Durun bari diğerini de atayım :)

mailto:/oEqLBo.jpg

Herhangi bir sıkıntısı var mıdır kaplumbağamın ?

Yemeğini yavaş yavaş azaltıyorum.

İkiside erkek. Evet biraz obezlik var. Dozaj günlük kafa ölçüsü kadar olacak. 8 cm kabuk boyu üstü günde tek öğün; 8 cm altı bu oran sabah ve akşam olmak üzere ikiye bölünüyor. Bir stick yem az verebilirsin. Ama esas zayıflamasına yardımcı olan yada etki eden bol yüzmesi eğer akvaryum ufak ise büyütmen gerekecek.

Tıslama tehdit karşısında savunma amaçlı çıkardığı sestir. Kabuğunu eğer tehdit yandan geliyorsa o tarafa eğip ayaklarını kabuk altında korumaya çalışır. Diğer taraftaki ayaklarını kaldırıp eğimi verir.

Hayvanı genel sağlık kontrolü ve akvaryum genel temizliği harici akvaryumdan çıkarmıyoruz. Hayvanlar ve akvaryumla ilgili işlemlerde elimizi bol sabunla yıkıyoruz. Öncesinde hayvanın sağlığı sonrasında bizim sağlığımız için. Bu hayvanlar salmonella taşır.

Gözlerde sıkıntı yok. Kulaklarda da şişlik yok ise sorun yoktur.

Bu konuyu incele gerekli bilgi mevcut. Takıldığın noktaları sorabilirsin.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html

Cvp: Yeni Üyeyim, Bakım Tavsiyeleri ve Soru.

İkisi de erkek mi, üzüldüm açıkcası biraz. beraber uzun süre yaşamaları bir sıkıntı teşkil eder mi ? yalnız şişman olanın ıtrnakları diğerine göre çok kısa ve kuyruk yapıları da aynı şekilde çok değişik. Birisinin uzunken diğeriniki kısa.

İkisinde de tırnaklar uzun. Her hayvan aynı boyda olsa aynı şekilde beslense dahi gelişim süreçleri farklı gelişebilir. Bazılarında 9 cm kabuk boyunda tırnaklar uzamaya başlarken bazılarında 10 cm kabuk boyunda gelişir.

Hayvanlar küçüklükten itibaren birlikte yaşamış ve/veya uyumlu olsalar dahi arada sürtüşmeler ısırma durumları yaşanır. Bu olağandır. Çok ciddi bir yaralanma olmadığı sürece sorun olmaz. Baskınlık mücadelesi yanında herhangi bir sebeple de dalaşma olabilir. Farklı cinslerde de olsalar. Tabiatlarında bu var.

Geri