Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeni ve eski akvaryumlarımız :)

sulo43

Altın 1 Üye
bunlar yeni hali :)

mailto:/a/img838/7332/cimg1230x.jpg

mailto:/a/img542/4453/cimg1229s.jpg

mailto:/a/img10/9310/cimg1219l.jpg

mailto:/a/img5/571/cimg1218.jpg

mailto:/a/img580/6145/cimg1215t.jpg

mailto:/a/img594/6456/cimg1214at.jpg

bunlarda eski hali:

mailto:/a/img831/3659/cimg1183v.jpg

mailto:/a/img132/9003/cimg1180i.jpg

mailto:/a/img845/5480/cimg1182.jpg

mailto:/img689/2725/cimg1199ct.jpg

yorumlarınızı beklıyorum arkadaşlar. kuru alan lambamın siperişini verdim yolda. bunun dışında akvaryum kucuk diyeceksınızdır. 2 ay sonra yenı bı akvaryum yaptırmayı planlıyorum. bunun dısında sizce bi eksiği varmı :D

Cvp: yeni ve eski akvaryumlarımız :)

Süleyman Bey Merhaba kapluşum şu an su yüzeyinde kullanabileceğim bir malzeme var mı? Teşekkürler

keyfi yerinde mi? iştahsızlığı var mı ? yem verdiniz mi ?

2 haftadır yem yemiyor arada bir karaya çıkıyor

benim bu konuda bilgi vermem pek uygun olmaz. sitede hastalık tedavisi ile ilgili çeşitli konular var bunları inlcelemenizde fayda var. ayrıca uygun bi yere konu açıp daha yetkili ve bilgili kişilerin yardımcı olmasını bekleyin. yakınlarda bi veteriner varsa göstermeniz daha dogru olacaktır. ancak tek söyleyebileceğim şey en kısa zamanda bi ısıtıcı edinmeniz. iyi günler

Teşekkürler peki kış uykusu ile ölü olduğunu nasıkl ayırt ederim?çünkü alalı 3 ay oldu.

bu konu hakkında bi bilgim yok.

nasıl ayırt edeceğinizi bilmiyorum ama özellikle yavruyken kış uykusuna yatırmamalısınız çünkü metabolizmaları çok yavaşlar ve büyük çoğunluğu uyanamaz yani ölür hemen bir ısıtıcı edinin

buna bende katılıyorum. 2 haftadır yem yememesi oldukça kötü

Yeni akvaryumunuz hayırlı olsun
Su seviyesini yükseltebilirsiniz

teşekkür ederim. yükseltirsem kuru alanda su içinde kalacak o yüzden bu kadarını yeterli gördüm. inşallah yeni akvaryum aldıgım zaman :)

süleyman son hali hangisi o büyük taşlı olan mı ? üzerinde kale olan mı ? taşlı olan ise onun altına da bir tane daha sabitleyici taş koymak lazım. çünkü kumu eşeleme gibi bir dertleri var taşı kaydırıp altında kalabilir. dediğin gibi şu anda lamba hariç zaruri ekipmanları tamamlamışsın. yeni alacağın akvaryum için bir iç derece gerekli. şimdiki derece cam ince olduğu için normal ısıyı göstermede sıkıntı yaratmaz. filtreyi de su yüzeyine doğru biraz yükseltirsen hayvan vücut suda kafa dışarda rahat uyuyabilir. ses çıkarmasından rahatsız olursan üst boru deliklerini yan cama çevirerek çarptırıp sesi azaltabilirsin.

seda hayvanın kış uykusuna yatma ısısı 15 derece civarıdır. ısıtıcı lamban yoksa hayvan üşümeden dolayı kendini fazla hareket etmekten sakındırır ve enerjisini buna kanalize eder.

son hali üzerinde o büyük taşlı olan. altı kum değil onun. altı tamamen taş sadece arada kalan bosluklara kum doldurdum.akvaryumun masasını baya bi salladım. daha kum koymamışken. taşlar bence gayet yerli yerinde ama sizin neyi kast ettiğinizi yada neden korktugunuzu tam anlayamadım

Akciğer enfeksiyonu olduğundan şüpheleniyorum

süleyman taş büyük olduğu için öndeki kum kayması taşı öne kaydırabilir diye düşündüm. altına taş koymuş ve sabitlemişsin sorun yok o zaman. ve kum ile doldurman da iyi olmuş içine pislik girmesini de önlemişsin. ilerde yerinden oynatma yaparsan veya akvaryumdan çıkarırken aman dikkat et. bazı arkadaşlar bu yüzden ellerinden kaydırıp camı çatlatmıştı.

anladım teşekkürler verdiğiniz bilgiler için

seda akciğer enfeksiyonu konusunda dikkatini çeken belirtiler var mı hayvanda.

Göz iltihaplanması eğri yüzme hareketsizliik yem yememe bir tek hırıltı yok

Akvaryum`un hayırlı olsun. Cem abi söylenecekleri ayrıntılı olarak anlatmış. bana söyleyecek sadece yorum yapmak kaldı. Ufaklık çok güzel pozlar vermiş Maşallah diyorum uzun ve sağlıklı ömürler.

amin inşallah :) gayet mutlu gibiler. teşekkürler yorumlarınız için.

Geri