Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni yavru kaplumbağa kabuğunda sorun var...

Sky_light

Yeni Üye
Merhaba bugün yeni kaplumbağalar aldım 2 tane, birinin kabuğunda böyle bir sorun mevcut, kabuktaki çizgide genişleme çukurlaşma ve yavaştan beyazlaşma var ama yumuşama yok, bu nedir mantar mı çürüme mi başka birşey mi?
20250617_133433.jpg

Akvaryumun fotosunu atarmisiniz kullandığınız malzemeleride

IMG-20250616-WA0011.jpg
internetten böyle bir akvaryum siparişi verdik, henüz gelmedi, kaplumbağa henüz bugün alındı, petshoptaki bulunduğu akvaryum da buydu
20250616_152343.jpg

Kabuk aralarındaki çukurlaşma ve açılması iyi, çünkü büyüyor. Kabuğun kenarındaki plak atılımı gibi geldi bana ama tabii diğer bilgili kişiler ayrıntılı cevap verir. Bu arada, kabukta kireç oluşmaması için suyu dinlendirmeye özen göster. Klor, hem kaplumbağaya hem de kabuğuna zarar veriyor.

Kabuk araları açılması buyudugune işaret

Isı lambası ve ısıtıcı varmı? Yoksa bu 2si lazım

Bu akvaryum küçük bunu biliyorum toplasan 25-30 litre var bu işe yaramaz aynı paraya Çınar akvaryum 80uzunluk 50genislik 50de yükseklik olan akvaryumu yapıyor hemen hemen aynı paraya dediğim ölçüler biraz daha uzun gider bu işe yaramaz o yüzden dedim her 1cm kabuk boyu için 10 litre lazım

Yem olarak ne veriyorsun kabuk jeli verdilermi verdilerse kullanma onu OMEGA one juvenille stick yem ve sera raffy ı karides alman lazım vitamin olarak deep fix reptivit

Şuan nasıl akvaryumda besliyosun fotoğrafini gönder

Suyu klordan arindirlimis olacak

Alacağınız akvaryum küçük ileride tekrar değiştirmek zorunda kalırsınız

Şuan 50 litre gıda kabı alabilirsiniz ara geçişli olur 6cm kabuk boyuna kadar bakarsınız hayvan küçük oldugu için birden büyük akvaryuma geçmek sıkıntı olabilir

Isıtıcı olarak sürüngenler için bir ısıtıcımız var a4 kağıdı gibi bir görünüşü var, lamba alınacak, akvaryum hediye zaten :3 akvaryum küçük geldiği zaman büyüğünü temin ederiz diye düşünüyorum, şimdilik plastik mutfak kabına koydum, biliyorum uygun değil ama elimden birşey gelmiyor, mama olarak gammarus yem aldım, birer tane verdim benden korktukları için yemediler ama gittim geldim mamalar yoktu, yemişlerdir herhalde.

Açık yem kullanmayın parazit taşırlar kapalı kutuda yem olacak yemi suda yerler ısıtıcı ve akvaryumun nasıl ortamda olduklarini resimle görürsek daha iyi olur suyun sicakligi kaç derece

20250617_144833.jpg
Mevcut durumları bu, plastik kap geçici elbette ':) sıcaklık da oda sıcaklığı, dediğim gibi çok yeni aldık birkaç saat oldu daha, bir yaşamalanı ayarlayamadık

Bunu ancak su değiştirmede kullanırsınız taşı kaldırın taş soğuk çeker

Foruma Hoş Geldiniz.

Attığınız akvaryum ufak tasarım olarakta uygun değil. İade edip camcıya yaptırın daha hesaplı ve daha sağlıklı olur.

En az 50 litre olacak şekilde 80 - 100 -150 -200 litre ne kadar büyük alırsanız o kadar uzun gider.

Kademeli olarak büyütmek daha iyidir. Direkt ömrülük akvaryuma geçildiğinde hayvanın bir yere sıkışıp boğulma riski var. Fakat biraz büyüdükten sonra büyük akvaryuma geçmek şarttır. Şuanlık 50 litre gıda kaplarından alın. Daha sonra 120 veya 150cm uzunluğunda akvaryum yaptırın.

Taşların hespini çıkartın. Bunlar hayvanın yzümesine engel. Sağlıklı kabuk gelişimi için bolca yüzmesi gereklidir. Taşlar pislik tutup göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur. Taş kuru alan olarak kullanılırsa taştan soğuk yer akciğer enfeksiyonuna neden olur. Bununda tedavisi zordur ölümcüldür.

Kum olarak 0,5mm silis kum olur. Yuttuğunda zarar vermeyecek şekilde. Görseldeki siyah kum yuttuğunda midesinde kalır. Bir süre sonra halsizlik ve ölüme neden olur.

Su ısıtıcı ve ısıtma lambası gereklidir. Su 28 derecede sabit kuru alan ise ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olmalıdır. Yaz mevsiminde geceleri su 27 derecenin altına düşmüyorsa su ısıtıcıyı çıkartırız. Lamba her yaşta her mevsimde kullanılır. Bu ısıtmanın yanında kabukta mantar oluşumunuda engeller.

Su ısıtıcı termostatlıdır ayarladığınız derecede sabit tutar. Bu su ısıtıcı su içine tam batar ve yatay konumlandırılabilir. Büyük akvaryuma geçince de kullanılabilir.

Lamba olarak sadece bunları kullanıyoruz. Diğer tip ısıtma lambaları hayvanı kızartıp öldürüyor.
Mesafeye ve hava sıcaklığına göre 42-52-28-72Watt olanı alınabilir.
Metal çanaklı ve taş duylu masa lambası ile konumlandırın.

Kabuk plaka atıyor gibi gözüküyor. Zamanla eski plakaları atar. Plaka birikmesi durumunda Kabuğu devit 3 ile yağlıyoruz. Isıtma lambası altında biriken plakaları atar hayvan rahatlar. Kullanmadan önce tekrardan danışın.

Kullandığınız bütün yem, takviye, su düzenleyici, ekipman vs ne varsa yazın veya fotoğrafını atın bunların bazıları zararlıdır.

Mevcut akvaryumunuzun bir görselini atar mısınız?

Elimdeki mama vitamin ekipman falan herşey bundan oluşuyor (kap geçici tabiki)
20250617_182343.jpg
bir de bi sorum olacak, bu ısıtıcı lambalardaki ışık 7/24 açık mı kalacak, ışık gece kaplumbağaları rahatsız eder mi?

Isıtıcı lambalar yaz kış sürekli yanacak günlük en geç 12 saat yanacak

Elimdeki mama vitamin ekipman falan herşey bundan oluşuyor (kap geçici tabiki)

bir de bi sorum olacak, bu ısıtıcı lambalardaki ışık 7/24 açık mı kalacak, ışık gece kaplumbağaları rahatsız eder mi?

Isıtma lambası gün boyu açık kalır. Sabah açıp akşamda hava karardığında kapatırız.

Geceleri kuru alanda uyuyorsa 40Watt mavi renk akkor ampul kullanırız. Suda uyuyorsa gerek yoktur.

Uvb ısıtma lambasından farklıdır. 8cm kabuk boyundan sonra az miktarda uvb sağlamak gereklidir. Fakat uvb alırken tekrar sorun. Piyasadakilerin çoğu zararlı. Uygun ampul uygun mesafeden konumlandırılmazsa hayvana faydadan çok zarar verir.

Ahm yemin içeriğini fotoğraf atar mısınız?

Gammarus açık şekilde alındı ise onu kullanmayın.

Yavrular için gerekli yemler şunlardır: Omega one junveille, Tropical blood worms.
Büyüdükçe yem miktarı ve yem çeşitliliği değişir.

Reptivit vitamini haftada 1 stick yemine 1 damla damlatıp verin.

Kuru alana bir cam termometreyi koyun. Lamba açıldıktan sonra ilk yarım saat içinde 32 dereceye getiriyorsa ampul mesafesi ve gücü uygundur. Fazlası hayvanı yakar azı da yetersiz kalır. 52Watt armut halojen ampul kışın 20 yazın 25cm mesafeden uygundur.

Geri