Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeni yavrular yeni kapluşlarım

Harleydavidson

Gümüş 5 Üye
Katılım
1 Haz 2017
Mesajlar
139
Merhaba arkadaşlar forumda yeniyim konum yanlış yere açılmışsa taşıyabilir misiniz?
Sorum şudur arkadaşlar ben 8 e giderken bir kapluş almıştım çocuk aklı heves için aldım ölüm kabında besliyodum ama bi bilgim yoktu adam elime yem ölüm kabını tutuşturdu. her gün yem atar başka bişey yapmazdım kabugu sonradan beyazlaştı ve öldü hareketsizdi o kadar üzüldüm vicdan azabı çektim ki...
şimdi 2 yeni kaplumbağa aldım yaklaşık 40cm 50cm arası akvaryum var 2 tane aldım ısıtıcı adaları var filtre lamba vs lamba baktıgımda florhasan gibi uzun mor bir ışık bir dişi bir erkek aldım fakat filtre şelale gibi bir sorun olr mu bu?
birde biri dişi biri erkek bilmem ama erkek sanki dişiden büyük duruyor ve dişide sanki bişey var erkek olan durmuyor çok canlı dişide canlı ama o kadar değil kabugu yumuşadı korktum ölüm kabında yumuşamıştı bugün sanki biraz sertleşme var az kabugunda dişinin kabugu neden yumuşamış olabilir? yem olark karides veriyorum sadece dişiye bişey olma ihtimali varmıdır nedeni ne olabilir bu yumuşamanın?
 
Foruma hoş geldin. 6 cm kabuk boyuna kadar raffy P ve raffy I gammarus yeterlidir. Sonrasında yem çeşidine gideriz. Elindeki gammarusu açık aldıysan kullanma. 8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün ve günlük toplam kafa hacmi kadar olacak.

Cinsiyet 10 cm kabuk boyuna doğru anlaşılır.

Yavrularda kabuk özellikle arka kısmı yumuşak ve esnek olur. Bu darbe aldıklarında absorbe etmesini sağlarken iç organların büyürken basınç altında kalmasını önler.

Petshoplarda satılan kabuk jelini kullanmıyoruz o ürün zararlı, aldıysan çöpe at.

Su 28 derece ısıya sahip olacak. Derece ile bunu kontrol edeceksin. Isıtıcıdan en uzak ön köşede olacak. Doğru ısıyı derece verir. Ona göre ayarı düşürür veya yükseltirsin.

Kuru alan 32 derece olacak. Bunun için ısıtma lambası ve lambanın kaldıracağı max güce göre 40-60 watt armut ampul alacaksın. Buna zamanlayıcıda al. Aç kapa derdi olmaz. Aydınlatma bölümü öne çıkan konulardaki konularda hepsi ile ilgili bilgi mevcut.

Florasan dediğin nedir ? Uvb mi normal aydınlatma mı ?

Filtrenin kendisi mi şelale yoksa ucuna takılan boru aparata da şelale denir. Kendi şelale tip ise o hem gürültü yapar hemde sirkülasyon yapmaz. Kir çekme açısından da randımanlı değildir ama hayvanlar daha küçük. Şimdilik idare eder.

Bu konuda detaylı bilgi mevcuttur.
mailto:/forum/konu-slider-turu-su-kaplumbagasi-bakim-kilavuzu.html
 
Hoşbulduk yorumun için teşekkür ederim o ölüm kabını çöpejel ve damlatıcıyı çöpe attım yem kutuda turunu bişey raffy p var ısıtıcı 27 28 derecede resim atamıyorum filtrem şelale gibi ortada bir ada var oraya gidip orada kurulanıyorlar lamba spot nasıl desem uzun moe bir lamba... dişi olan yani iç hastalıgımı var o ölüm kabında hep uyuyodu ama şuan kendinde yem yiyor yüzüyor eğleniyor fakat hep bi yerde bekliyor sonra adaya çıkıyor orda bekliyor ardından tekrar suya atıyoe kendiaini yem falan yiyoe kabugu yumuşamış sadece çok kaygılanıyorum bunun için hiçbi kimyasal madde kullanmadım erkek olan alıştı bana bile ama dişi de sanki hep bir sorun var sizce vitaminsizlil mi bu?
 
Hayvanlar ufak aldıkları gıdalarla vücutlarındaki eksiklikleri tamamlarlar. Diğer konuda mineral yemi anlattım.

Hayvanlar yavru hastalığa yakalanma konusunda hassaslar. Titiz bakılmaları lazım. Isıtıcı lamba altında ısınmaları kendilerine getirir. Kırgınlığı olanın derdi bu.

Dediğin lamba florasan ise o işe yaramaz ısıtmaz. Armut ampul alıp takacaksın. Akciğer enfeksiyonuna yakalanırsa kurtulamaz.

Çok hareketli olmaları da iyi değildir. Bu aşırı enerji harcamalarına neden olup bünyelerini zayıflatır. Hastalığa açık bırakır.
 
Teşekkürler yorumun için ???? yani şimdi normal ampul olsada olur dimi turuncumsu bişey? Uv lambalar şimdilik almicam çok pahalı onlar
 
Eski tip armut ampul yeterli hayvan ısınmalı. Bauhausta ecolite halosoft 42 W-52 W ampul var. Yapı marketler tasarruflu olmayan ampul satmıyor artık. Elektrikçilerde GE yada wiselite marka bulabilirsin. Soft ampul olsun. Camı buzlu olanlardan. Bir kaç tane yedek al. Lambanın kaldıracağı max watt ne ise onu aşma.
 
bunları yaptım fakat dişi dediğim petshopcunun dediği kabugda hala yumuşama var yumuşama derken biraz sertleşmş eskisine göre ama elime aldıgımda alt kabuguda yumuşamş biraz dokununca şişiyor fakat yem yiyor yüzüyor mutlu adasına çıkıyor falan 1 hafta ölüm kabında besledim bi ablam tanıdıgım beslediii için biliyor diyoki o kabta olmuş bakım yaparsan bişy jalmaz sizce veterinere gitmelimiyim?
 
Hekime gitmeye gerek yok. Bu yaş için devit henüz erken. Yapacağın şey mineral yemden bu ay haftada 4 öğün mineral yem vermen. Sonrasında haftada bir vereceksin. (2 öğün)

Raffy P'deki kırmızılar mineral yemdir. Kalsiyumda içerir. Seçip ayrı olarak vereceksin.
 
Rappy P yi yemiyorlar Rappy l yiyorlar kaç kez verdim kokluyorlar ağzınanaldıkları an bırakıyolar geri aldıgım petshopcu küçük küçk yap ver dedi veriyorum fakat onuda yemiyorlar
 
Raffy P yemden raffy I kutusuna at birkaç tane onun kokusunu çeksin ertesi gün verirsin.
 
Yine yememezlik ederse petshoptan damla vitamin alıp günde bir defa ağzına damlatırsın. Bu iştahını açar. İşlenmiş gıda et vs. verme yeme ilgisi kaybolur.
 
Teşkkür ederim hocam :) birde o küçük dişi dediğim çok korkuyor diğeri korkmuyor hiç nasıl korkusunu geçireblrm elime almadan akvaryuma yüzüyor kaçıcak yer arıyor ?
 
O hayvan ele alındığı için strese girmiş. Ama mecburen de ele almak durumundasın. Bu işler bitene kadar böyle devam eder. Sonrasında düzelir. Elden beslemeye alıştırıp dokunmadığında kendine gelecektir. Aklı erecek boya geldiklerinde ele alma durumunda tıslayıp ısırmaya çalışırlar. Etkiye tepki oluşur.
 
Of of yemiyorlar yok :( napcam ben ya heo karides yiyolar


Olmuyo malesef yemiyorlar tek karides yiyorlar :*
 
Gammarusu iki günde bir ver. Diğer zaman raffy P'den birer tane at. Yerse yer yemezse aç kalır. Düzeni bu şekilde yapıp inatlarını kır yoksa başa çıkamazsın.
 
Olmaz enerjiye ihtiyacı var yetişkinler yağ depoladığı için bu süre uzun sürebilir ama yavrularda inat çabuk kırılır. İki günde bir gammarus vereceksin zaten. Bunları zorlamazsak önüne geçilmiyor. Sürekli tek yönlü beslenme de olmaz. Bu da zararlı.
 
Parçalayıp vermem lazım dimi dün rappy p yi koklattm hoşlarna gitti ısırdı yemedi ağzında bekletti bıraktı
 
Küçük parça halinde vermen daha iyi. Hayvan kırmakla uğraşacağına direk yutar.
 
Geri
Üst