Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeniyim Birkaç Sorum Var :)

FtrU

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar merhaba.
Benim 2 tane kaplumabağam var. Tahminim biri 5-6.. aylık yada 1 yaşında diğeri 3-4 yaşında var. Öğrenciyim maddi durumum pek yok. O yüzden plastik kapta duruyorlar. Ve kaloriferin yanındalar. Yani üşümüyorlar. Plastik kapta oldukları için günlük su değişimi yapıyorum. Fakat suyu değiştirirken eldiven kullanmıyorum bir problem olurmu?
Ben olduğum zamanlar kabında durmuyor yani çıkcak oluyor, sürekli geziyor. Yem veriyorum yiyor. Elime alıyorum kafasını falan sokmuyor.2si için geçerli :). Bu mutlu olduğunu gösterirmi?
Biraz araştırdım diş fırçasıyla kabuğunu temizlemem gerekiyormuş ben daha hiç temizlemedim. Ne kadar sıklıkla temizlemeliyim bu şartlarda?
Büyük olan biraz hiperaktif. Diğerinin kafasına falan basıyor. Pek bişi olmuyor. Gerçi küçükte onun peşinden ayrılmıyor. Tepesine çıkıyor. Gezdiriyor falan. Yinede zarar verebilirmi küçük olana?
Su seviyesini fazla yüksek tutamıyorum biri küçük olduğundan dolayı. Bu sefer diğerinin kabuğunu 3/4 ü dışarda kalıyor. Arada ters döndüğü için su değiyor. Ama bazen su değmediğinde zannımca su kireçli, kirecimsi olan beyaz bişeyler oluyor. Su dökünce geçiyor. Bir problem olurmu?
Tetra marka yem kullanıyorum harici bişey vermiyorum. Bu doğrumu?
Küçük şey fazla hareketli değil. Obezite olurmu?
Not: Eğer şartlar yeterli değilse büyük olanı küçük bir kaplumbağa ile değiştireceğim.
Sizin tavsiyeleriniz neler?
Şimdiden teşekkürler.

Ekli dosyalar

• 100_6969.jpg
    100_6969.jpg
    472.3 KB · Görüntüleme: 169
Cvp: Yeniyim Birkaç Sorum Var :)

öğrencı olabilirsin fakat 50 liraya fıltre ısıtıcı ve kucuk bır akvaryum alabılırsın bu o kaptan daha ıyıdır hıc degılse suları sıcak olur bu şartlarda kaplumbagaların iyi buyumus hasta olmadan 50 lira biriktirip bı akvaryum şart gibi gunde 2 lira harclık atsan kenara 1 ayda birikir yanı

gerçi bu dediklerim sadece yaşamaları için normalde uygun bi ortam degil buda onlar için

Kaplumabağaları alalı 3-4 ay oluyor. Yani benim elimde büyümediler. Ama 2-3 ay sonra akvaryum alayım.

FtrU' Alıntı:
Kaplumabağaları alalı 3-4 ay oluyor. Yani benim elimde büyümediler. Ama 2-3 ay sonra akvaryum alayım.

inşallah 3-4 ay içinde ölmezler ne diyim sularına bak elınle sana sıcak gelcek ılık degıl ama parmagınıda yakmıycak sekılde bunu saglamaya çalış hıc degılse su sevıyesınıde yuksel ve en azından buyuk bı legen bul ıcıne o kabı ters cevırıp sabıtler ve ıcını sıcak suyla doldur bu ıkısı ıcın azda olsa genıs bı yer olur ve unutma bunlar canlı ve bunları alarak sorumluluk yuklendın en yakın zamanda parayı bırktır 50 lira cok degıl ve akvaryum al ve ısıtıcı

Tamam verdiğin öneriler için teşekkür ederim. Fanus yerine Leğenin içine koyayım. Hemen bir ısıtıca alayım en azından.

Büyüğün bu kadar hareketli olmasının sebebi zavallının hareket edecek en ufak noktasının bile olmaması.

FtrU' Alıntı:
Tamam verdiğin öneriler için teşekkür ederim. Fanus yerine Leğenin içine koyayım. Hemen bir ısıtıca alayım en azından.

evet büyük ihtimal bilinçsizsiniz özellikle küçük kaplumbaga icin kış ayları cok tehlikeli sen ana sayfanın altına dogru in orda butun bilgilerin baslıklarını bulabılırsın bilinçlendigin zaman kendını zaten herseyı saglamak zorunda hiisedeceksin eminimde saglarsın bende ogrencıyım

Ayrıca yukardaki yazı beni şok etti.
Büyük olanı küçük olanla değiştireceğim ne demektir ya. Siz oyuncak yada eşya almıyorsunuz bu bir can. Tabi hangi akla hizmet alındıysa o büyük kaplumbağa o ufacık kaba.

Arkadaşlar bu kadar sert tepki vermeyin lütfen :( Bilinçsiz olabilrim fakat vicdanım var. Şimdi telaşe düştüm. Önerilerinize ihtiyacım var sadece.

Yaşam alanını oluştaracak gücünüzün olmasına tepki göstermem. Araştırıp düzeltmenizede saygım var ve bunun içinde tebrik ederim. Fakat bir canlıyı takas etmeyi düşünen bir insana böyle tepki göstermem çok normal. Bu benim fikrimdir uymak zorunda değilsiniz. Ama takas edebilecek kadar az seviyorsanız ve eşya olarak görüyorsanız zaten hiç durmayın hemen verin zavallıyı. Gördüğüm en güzel renge sahip kaplumbağalardan biri üstelik ..

Not: Eğer şartlar yeterli değilse büyük olanı küçük bir kaplumbağa ile değiştireceğim.

Bu nasıl bir cümledir? Kaplumbağaları mal mı sanıyorsunuz siz! Küçük olan büyümeyecek mi zannediyorsunuz? Almayın kardeşim kaplumbağa falan almayın. Gidin geri verin aldığınız yere.

Öncelikli olarak 15TL ye bir ısıtıcı alın. Eğer 50 lira bütçeniz varsa 1milyonculardan 40-50 litrelik saklama kaplarından alın. 15 TL yine filtre alabilirsiniz. 50-60TL ye bu yavrulara bir yuva kurabilirsiniz. Ancak ısıtıcı acilen alın. En azından araştırma yapıp, çaba sarfediyorsunuz.

Böyle bir sistem kurmanızı tavsiye ederim. Isıtıcı, filtre ve kap artı yemler 50TL civarında tutar. Daha sonra da ufak ufak eksikleri alırsınız. Masa lambanız evde vardır zaten.

mailto:/img90/1379/dsc6693.jpg

eminemre' Alıntı:
Öncelikli olarak 15TL ye bir ısıtıcı alın. Eğer 50 lira bütçeniz varsa 1milyonculardan 40-50 litrelik saklama kaplarından alın. 15 TL yine filtre alabilirsiniz. 50-60TL ye bu yavrulara bir yuva kurabilirsiniz. Ancak ısıtıcı acilen alın. En azından araştırma yapıp, çaba sarfediyorsunuz.

Böyle bir sistem kurmanızı tavsiye ederim. Isıtıcı, filtre ve kap artı yemler 50TL civarında tutar. Daha sonra da ufak ufak eksikleri alırsınız. Masa lambanız evde vardır zaten.

mailto:/img90/1379/dsc6693.jpg

++++

Arkadaşımız hatasının farkında ve iyi niyetli gözüküyor, lütfen kırıcı ve ezici hitaplarda bulunmayalım. Bilgisiz olduğunu kabul etmiş ve sitemize girip öğrenmeye çalışıyor.

Umarım en kısa sürede halledersiniz.

Bir insan bilgisiz olabilir fakat bir cana ''olmazsa değiştireceğim'' gözüyle bakmak bilgisizlikle alakalı değildir !

Değiştirmenin neresi kötü onu anlamadım. Petshop apartmanın altında. Şuan ona bakamıyorum. Ama ilerde bakabilirm. O zamana kadar kötü birşey olmasındansa böyle bir tedbir almak bana mantıklı geldi.

Eğer şartlar yeterli değilse büyük olanı küçük bir kaplumbağa ile değiştireceğim.

demiş art niyetli oldugunu sanmıyorum sanırım ona o sartları verebilecek biri veya sartları saglayabilecek bırıne ulastıracak bır petshopa verecekti zaten hayvanları umursamasa burada olacagını sanmıyorum bu kadar sert cıkısmaya gerek yok bence

batukar' Alıntı:
Eğer şartlar yeterli değilse büyük olanı küçük bir kaplumbağa ile değiştireceğim.

demiş art niyetli oldugunu sanmıyorum sanırım ona o sartları verebilecek biri veya sartları saglayabilecek bırıne ulastıracak bır petshopa verecekti zaten hayvanları umursamasa burada olacagını sanmıyorum bu kadar sert cıkısmaya gerek yok bence

Teşekkür ederim. Durumumu çok net ve iyi bir şekilde izah etmiş.
Bir husus da şu. Aynı konu üzerinde durmaktansa diğer sorulara yanıtlar verirseniz benim açımdan daha faydalı olur. Teşekkür ederim.

Büyük bi kaplumbağayı petshopa vermenizi önermem. benm petshoplarda gördüğüm büyük kaplumbağalara kovalarda bakıyolar çünkü. Eminim bi saklama kabıyla daha iyi bakabilirsiniz.

aLyssa00' Alıntı:
Büyük bi kaplumbağayı petshopa vermenizi önermem. benm petshoplarda gördüğüm büyük kaplumbağalara kovalarda bakıyolar çünkü. Eminim bi saklama kabıyla daha iyi bakabilirsiniz.

Aldığım petshopun büyük bir akvaryumu var. Şartları gayet iyi. Ama önerilere açığım arkadaşlar. Hepsini değerlendireceğim. Yeter ki siz önerilerinizi eksik etmeyin.

Geri