Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeniyim Birkaç Sorum Var :)

Cvp: Yeniyim Birkaç Sorum Var :)

Görüşümü söylemekte serbestim hatırlatırım ;)
Benim için bunu söylemek normal değildir. Belli ki Belkız içinde normal değil. Biz görüşümüzü söylemekte özgürüz.
Söylediğimin arkasındayım bunun normal olduğunu düşünmüyorum. Bir canın sorumluluğunu almak sonrada vazgeçip vermek akıl karı değildir. Bakamayıp vermek ayrı biraz küçüğüyle değiştirmek ayrı.
Benim tepkim budur.

Belirtmek isterim ki herkes tepkisini ve görüşünü ortaya koymakta özgür. Yazıda o gözüme takıldı ve ona cevap verdim. Tercihlerimde de size danışamayacağım kusura bakmayın.

Ayrıca tek yem kullanmayın kabızlık gibi sorunlara yol açabilir. Karides verebilirsiniz haftada 2 3 defa. Marul ya da yumurta beyazı gibi ekler yapabilirsiniz. Yem çeşitliliği sindirimleri için faydalı olcaktır.

Tabiki özgürsünüz kesinlikle itirazım yok. Anladığım kadarıyla bu konularda çok hassassınız. Benim açımdan bakmanızı isterim. İlk defa bir pet hayvanı besliyorum. Ve tecrübem yok. Bana göre sert tepki vermek yerine öneri sunup bana yardımcı olmanız daha mantıklı geliyor. Küçüğüne bakmanın daha kolay olacağını düşündüm bi ikinciside 2 küçük daha uyumlu olur ve aynı şartlarda daha kolay büyüyebilirler.

Ben Ecem'e sonuna kadar katılıyorum. Hergün o kadar çok insanla muhattap oluyoruz ki bu konuda. Geçen birisi 'hastaysa gidip değiştireyim' dedi. Bu nasıl bir zihniyettir anlayamıyorum ben. Sahiplendiyseniz eğer bakın dikkat edin almaktan bahsetmiyorum sahiplenmek almaktan çok özveri ifade eder, sorumluluğunuzu bileceksiniz. Bakamayacaksanız da almayacaksınız. Bu tarz cümleleri okuyunca elim ayağım titriyor farklı bir ruh haline bürünüyorum. İster duygusallık diyin ister aşırı tepki, bu benim görüşümdür. Hoş alınan kaplumbağa sanki büyümeyecek ya sizde bu arkadaşı böyle savunuyorsunuz.

FtrU' Alıntı:
Arkadaşlar merhaba.
Benim 2 tane kaplumabağam var. Tahminim biri 5-6.. aylık yada 1 yaşında diğeri 3-4 yaşında var. Öğrenciyim maddi durumum pek yok. O yüzden plastik kapta duruyorlar. Ve kaloriferin yanındalar. Yani üşümüyorlar.

*** kalorifer suyu sabıt tutamaz üşürler

Plastik kapta oldukları için günlük su değişimi yapıyorum. Fakat suyu değiştirirken eldiven kullanmıyorum bir problem olurmu?

***sanmıyorum hatta hijyenik bile olabilir tabı net bilgi için yetkililere sorabilirsin beyaz doktor eldivenini kastediyorsun sanırım

Ben olduğum zamanlar kabında durmuyor yani çıkcak oluyor, sürekli geziyor. Yem veriyorum yiyor. Elime alıyorum kafasını falan sokmuyor.2si için geçerli :). Bu mutlu olduğunu gösterirmi?

***su soguk oldugu ıcın kaba grmek ıstemıyor olabılır ve size alısmıs sanırım

Biraz araştırdım diş fırçasıyla kabuğunu temizlemem gerekiyormuş ben daha hiç temizlemedim. Ne kadar sıklıkla temizlemeliyim bu şartlarda?

***temizlik bölümünden bunlara cevap bulabilirsin

Büyük olan biraz hiperaktif. Diğerinin kafasına falan basıyor. Pek bişi olmuyor. Gerçi küçükte onun peşinden ayrılmıyor. Tepesine çıkıyor. Gezdiriyor falan. Yinede zarar verebilirmi küçük olana?Su seviyesini fazla yüksek tutamıyorum biri küçük olduğundan dolayı. Bu sefer diğerinin kabuğunu 3/4 ü dışarda kalıyor. Arada ters döndüğü için su değiyor. Ama bazen su değmediğinde zannımca su kireçli, kirecimsi olan beyaz bişeyler oluyor. Su dökünce geçiyor. Bir problem olurmu?

***mumkun oldukca kazaları engelle ve legenın su sevıyesını yuksek tut ama cıkabılecekler bı yukseklık olsun dedıgım gıbı kucuk bı kabu bı legenın ıcıne ters cevırıp koyabılırsın yad aresımdeki gibi biseyler yapabılırsın

Tetra marka yem kullanıyorum harici bişey vermiyorum. Bu doğrumu?
Küçük şey fazla hareketli değil. Obezite olurmu?

tek şekilde beslemek iyi degıl pet shoptan karides alabilirsin ve beslenme bolumunde beslenme programları var ordan ogrenebilirsin ..

Not: Eğer şartlar yeterli değilse büyük olanı küçük bir kaplumbağa ile değiştireceğim.
Sizin tavsiyeleriniz neler?
Şimdiden teşekkürler.

bunlar şahsi fikirlerimdir elimden geldıgınce yardımcı olmaya calıstım ..

Emre bey daha önceki yorumlarımda da söylediğim gibi sizi bilgilenmeye çalıştığınız için çok tebrik ediyorum.
Fakat böyle bir tepkiyi vermeniz gerçekten acı verici. Ben petshoplardaki canlı satışına bu yüzden karşıyım işte. Sizin kötü niyetli olmadığınızın ve birşeyler öğrenmeye çalıştığınızın farkındayım.

Böyle bir yazıya sessiz kalamazdım dediğiniz gibi bu konuda çok hassasım.

Fakat öneri istiyorsanız şöyle söyleyeyim ; büyük kaplumbağanın o kapta hareket edecek en ufak yeri yok. Ve siz gerekli şartları sağlamamışsınız. Benim tavsiyem ya geri verin zavallıyı ( takas mantığıyla değil ) yada büyük bir kaba geçin. Ya tek kaplumbağa besleyin yada alanı büyütün yani.

Bence ikisini de iade edin. Sonuçta yeni gelenlerde büyüyecek ve siz şu an büyük olanı vermeye çalışıyorsunuz.

Şuan için daha iyi bakamıyorum. İlerde çok daha iyi bakabilrim. O yüzden demiştim. Yinede önerileriniz için teşekkür ederim.

Belkiz Caliskan' Alıntı:
Bence ikisini de iade edin. Sonuçta yeni gelenlerde büyüyecek ve siz şu an büyük olanı vermeye çalışıyorsunuz.

Mesele büyük yada küçük olması değil. Büyük kaplumbağa fazla bakım ister. Ben şuan sağlayamayacağımı anladım. O yüzden değiştireyim dedim.

kesinlikle ve kesinlikle o kapta beslememelisiniz !

Eğer gerçekten beslemek istiyorsanız ;
*26 litrelik şeffaf kaplar var onlardan alın (8 tl yada en fazla 15 tl)
*Isıtıcı alın (12 tl 'ye bulmuştum ben )
*Filtre alın(15 tl falan )
*Kuru alanı ısıtma amaçlı lamba alabirsiniz(1tlden de az bir fiyata ampul masa lambasını da 10 tl civarında )
*Kuru alanı taş kullanarak yapabilirsiniz
Formda örnekleri var yapılmış .
Birde bence büyük kaplumbağalar daha kolay beslenir çünkü küçük kaplumbağaların hastalığa yakalanma riski daha fazla.
Onlarında canlı olduğunu unutmayın lütfen!

Geri