Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeniyim

huluyalgın

Bronz 4 Üye
herkese merhaba. geçen hafta sevgilime hediye kaplumbağa aldım yanında ölüm kabı dediğiniz şeyden verdiler ve kullanmayın dediğiniz kabuk jeli, yem ve vitaminden verdiler. biraz nette araştırıyım dedim ve ne kadar büyük bi yanlış yaptığımın farkına vardım. bu forumu okuya okuya bi şeyler öğrendim ve bugün gittim akvaryum(50x27x23) ısıtıcı(eco 50w) iç filtre(sunsun 600l/h) bunlar set halindeydi aldım ben de. yanına tetra reptomin yem aldım. dipte renksiz taşlar var beyaz ve kahverengi(koymadan kaynattım adam boyasız dedi) aldım. kablumbaayı içine koyalı 3 4 saat oldu ama sanki ters olan bi şeyler var. alt kabuğunun kenarları hafiften başka renk olmuş pembeye de benziyo başka renge de. nefes alırken bazen gıdısı çok fazla büyüyo. ama günlerdir karides yiyodu akvaryuma koyunca stick yem de yedi. filtreyi çalıştırınca sanki kaplumbağayı çekiyomuş gibi ama ses yaptığı için korkuyo da olabilir diyorum hasta mı sizce

Cvp: yeniyim

Nefes aldıgı ıcın boynu sısıyor genelde kucuk kaplumbagalarda renk farkı olur eger yamuk yuzme kuru alanda fazla kalma gıbı sıkayetlerınız yoksa sorun degıl

kuru alanda fazla kalıyor suya girince akvaryumda bi dolaşıp tekrar çıkıyo, yamuk yüzmeden de kastını anlamadım ama filtreden korkuyo sanki yada filtre onu çekiyo anlamadım ama suya pek girmiyo 5 6 saat oldu akvaryuma koyalı

Filitreye alışır az dikkat edin kuru alana bir lamba koyun

kuru alanda 25w soft ampul var ama hep onun altında suya pek inmiyor hatta dura dura çok kuruyo kabuğu

öncelikle merhaba forumda yenisiniz ama hayvan severlikte görünen o ki eskisiniz
hayatta herşeyi bilmek mümkün değil sizde bilene sormak adına buraya danışmışsınız öncelikle tebrik ederim
hulusi bey 1-2 tavsiyem olacak
öncelikle kaplumbağa davranışlarını araştırmanızı öneririm , çünkü kaplumbağanızın nelere ne tepki verdiğini size ne demek istediğini ancak bu yolla öğrenebilirsiniz
kaplumbağanızın kabuk çevresindeki pembeliği tarifle değil fotoğraf ile işaret ederseniz size daha gerçekçi bir yardımda bulunabiliriz
kaplumbağanızın filtreden korkacağını düşünmüyorum kaplumbağalar doğal ortamlarında vahşi ve soğukkanlı hayvanlardır
gıdısının şişmesi konusu gayet normal olağan bir durum fakat siz genede bir terslik olduğunu düşünüyorsanız gene bu konuyuda fotoğrafla işaret ederseniz yardımcı olunabilir
kuru alanda fazla kalması sorun teşkil etmez sonuçta suya girip yüzüyor sonra tekrar çıkıyor anladığım kadarı ile eğer sürekli yani 24 saat kuru alanda kalıyorsa bu bir sorun göstergesidir
pet shopdan aldığınız jel benzeri ürünleri yavruya sürmemenizi önemle tavsiye ediyorum
akvaryum su derinliğini kaplumbağanızın rahatça yüzebileceği şekilde ayarlamanızı öneririm

fotoğraf çekemiyorum malesef. yüksekliği 27cm bunun 20 cminde su var. kuru alanda da fazla kalıyor derken şunu kastettim yukarıda lambası açıksa hep orda lambayı kapatınca bi dolanıp tekrar geliyor ama yemesinde sorun yok hatta akvaryuma koymadan stick yem yemiyodu bugün onu da yedi. sanırım ben telaş yapıyorum =)

Tolga herşeyi güzelce açıklamış, bana diyecek birşey kalmadı Foruma Hoşgeldiniz

cevaplarınız için hepinize teşekkürler 1 2 gün geçsin daha net olarak anlarım sorun olup olmadığını

O jeli çöpe atın hiç bi işe yaramaz. Petshopların daha fazla para kazanmak için bilinçsiz insanlara sattıkları gereksiz hatta zararlı bi kimysal. Kabuğunun sağlıklı olmasını istiyosanız yazın akşam ve sabah saatlerinde güneşlendirin bu imkan yoksa yapay güneş ışığı veren lambalardan alın ve tetra repromin veya sera raffy p gibi protein ağırlıklı kaliteli temel yemler kullanmaya devam edin.

Kaplumbağanıza sağlıklı bir ömür dilerim. Arkadaşlar sorularınıza cevap vermişler. Benim ilave edeceğim şunlar var. Alt kabukta hafif pembelik yada renk farklılığı yavru kaplumbağalarda olur, normaldir. Filtre akvaryuma göre güçlü. Suyu veren tarafı cama doğru çevirirseniz akıntı daha az olur. Son olarakta ısıtma lambasını gündüz sabit 10-12 saat yakın. Kendisi istediği zaman inip çıkar.

yani 10 dakika kuru alanda durup 1 dakika yüzüp tekrar çıkması normal mi

huluyalgın' Alıntı:
yani 10 dakika kuru alanda durup 1 dakika yüzüp tekrar çıkması normal mi

Normal olmasada bir şekilde ihtiyaç duyuyordur. Müdahale edilmemeli. Örneğin akciğer enfeksiyonu olmuş kaplumbağa kuru alanda daha çok zaman geçirmek ister. Bu sebeple oradan indirmek değil neden orada daha çok durduğu değerlendirilmeli. Bence bu kaplumbağa hem adaptasyon sebebi hemde uzun zamandır uygun şartlar olmadığı için o bölgede fazla duruyordur.

hulusi foruma hoş geldin arkadaşlar gerekli bilgileri vermişler. ben kısaca özetliyim. hayvan sanırım ufak bu yüzden protein ağırlıklı beslenmesinde fayda var. bu açıdan karides uygundur yalnız sürekli bununla beslenmesi iyi olmaz. o yüzden tetra reptomin ve sera raffy p yemlerin ikisinden alıp sabah ve akşam olmak üzere iki öğün yaparak ya harman yap ya da karidesi iki günde bir yapıp diğer iki yemi dönüşümlü verebilirsin.

law'ın dediği gibi jeli at, zararlı bir ürün.

akvaryum içine derece al. çünkü ısıtıcının ayarı birebir aynı değeri vermez. ısıtıcıyı 28 dereceye sabitle küçük olduğu için bu sıcaklık uygundur. pembelik ise sanırım akvaryumdaki su yeterli ısıya gelmeden koyduğun için oluşmuş. bu geçer.

kuru alana lamba koyduğun iyi olmuş bunu da kuru alan 30-31 derece olacak şekilde ayarla 25 w düşük gelirse 40 w takabilirsin. biz genelde bu civar kullanıyoruz.

filtre o akvaryum için kapasite olarak güzel, yalnız akıntı oranı yüksek ise uzun cam tarafına alıp diğer uzun cama çıkışı konumlandırırsan şiddeti biraz azalır. haftada bir süngeri yıkamalısın. ben de ne özet yazdım ya. :smile:

emre ben yazana kadar doldurmuşsun gene.

filtre kısa camda bi çubuk var 5 yerden su fışkırtıyo onu da arka cama çevirdim. yalnız ısıtıcım 29a ayarlı ama camın dışına yapışan termometre verdiler o 24 gösteriyor camın dışında olduğu için mi acaba

cam kalınlığı 5 cm veya daha küçükse derece doğrudur. aslında iç derece daha net değer verir. ısıtıcıyı filtreden su çıkış tarafına almak iyidir bu sayede sıcak suyu akvaryumun diğer kısmına iletir. ve dereceyi de ısıtıcının olmadığı diğer tarafa konumlandırmak gerekir. bu sayede suyun esas değeri ortaya çıkar. ısıtıcı suya oranla düşük wattlı ise sürekli çalışması lazım. ışığı yanıyor mu ? ve konumlandırma da önemli kutusunda totally submersible yazıyorsa dipten 10 cm yukarda su içine yatay konumlandırabilirsin. tepesi su üstü duranlardan ise o zaman dik konumlandırıp water level ibaresinin çizgisinin üstünde olmalı. yerinden oynatmadan önce fişi çekilip biraz soğuması için beklenmesi lazımdır. çalışır vaziyette hava teması camını çatlatır.

ısıtıcının ışığı ara ara yanıp sönüyor akvaryum 25-30 litre ısıtıcım 50w 18ltre su var içinde ama emin olamıyorum sürekli elimle kontrol ediyorum soğuk gibi geliyo su

50 wattın rahat ısıtması lazım. belki derecesinin kalibrasyonunda hata vardır. derecesini birkaç kademe daha yükselt. çevirdiğinde üst sınır derecesini geçiyorsa ayarı bozuktur. şu durumda götürüp değişmelisin. durum böyle deyip.

üst sınır 35 ama imleç daha da ileri gidiyor kastettiğin buysa. değiştirceklerini pek sanmıyorum malum eminönü esnafı ama ilerleyen zamanlarda netten daha kaliteli bi ısıtıcı alcam ama benim asıl sorunum ısıtıcı lambası açıkken her orda suya çok çok nadir giriyor

Geri