Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeniym ve kaplumbağa bahçesinde güneşi göremeyince durgunlaşıyor

T13

Yeni Üye
Dün bi adet singapur kaplumbağası aldım biliyorum doğru değil ama kaplumbağa bahçesinde besliyorum ve su güneşi görmediği zaman buz gibi oluyor hayvanın gözleri kapanıp durgunlaşıyor nasıl sıcak tutarım yardım edin forumda güzelmiş hoşuma gitti

Cvp: yardım edin yeniym.

sıcak su takviyesi yaparak belki bir süre daha götürebilirsin ama akvaryum ısıtıcı filtre kuru alan gibi ekipmanlar lazım

RE: yardım edin yeniym.

Teraryum almayı düşünüyorum ama fiyat nasıl olud ve evde yapabilirmiyim

teraryum fiyatları çok değişiklik gösteriyor evde yapma konusunda bir fikrim yok ama imkansız olduğunu düşünüyorum.bence yarın bir akvaryumcuya git eğer yaşadığın yerde akvaryumcuların bol olduğu bi sokak pasaj varsa oraya gitmeni tavsiye ederim çünkü rekabet açısından daha uygun fiyatlar oluyor ordan bir akvaryum ve filtre al en azından yazı geçirebilecek şekilde.ama bunu acil bir şekilde yapmalısın

aldığın kaplumbağaya res deriz. (red eared slider) kaplumbağa bahçesi dediğin şey ölüm kabı olarak nitelendirdiğimiz kaptır. bu kapta yaşayamaz. en başta akvaryum almalısın. bir hayvan için ömürlük oran 100 lt su olacak şekilde minimum eni 40 cm yüksekliği 50 cm bir akvaryum almalısın. şu an alacak durumun yoksa geçiş akvaryumu olarak bir akvaryum alabilirsin. ekipman olarak su ısıtıcısı; filtre; kuru alan ve onu ısıtacak lamba alman gerekli şu an evde deveboynu veya kıskaçlı tarz bir çalışma lamban varsa 40-60 wattlık bir ampul takıp hayvanın ısınmasını sağlayabilirsin.

yem olarak tetra reptomin, sera raffy p ve raffy I alman iyi olur. destek yem olarakta raffy mineral bu yem vitamin içeriği yanında hayvanın ihtiyaç duyacağı madenleri de içerir. bunu haftada bir vereceksin. ayrıca vitamin damla alırsan bunda da en iyisi sera reptilin vitamindir. bütün bunlar ilk yapman gerekenler. detayları forumda ilgili başlıklar altında bulman mümkün inceleme sonrası soru sorabilirsin.

teraryum alma o kısıtlı su hacmine sahip kısa sürede yenilemen bir yana az su miktarı ile kirlenme oranı hayvan büyüyeceği için yüksek olacaktır. yani kullanışsız bir ürün.

teraryum alma o kısıtlı su hacmine sahip kısa sürede yenilemen bir yana az su miktarı ile kirlenme oranı hayvan büyüyeceği için yüksek olacaktır. yani kullanışsız bir ürün.

Gulunç gelebilir ama dikdörtgen şeklinde bi kaba filtre,ısıtıcı vb. Koyup ortasına da bi kara diksem nasıl olur . Çunku evd balklar icin bi akvaryum var . 2 si olmaz .

Bide bu kapl. Hic karaya çkmıo akşama kadar sudaydı hala suda

geçici bir süre için yapılabilir forumda bu şekilde yapan arkadaşlar var. yalnız kaplumbağanın gelişimi ve sağlığı açısından cam akvaryuma geçmek gerekli.

Cem filırlerınden dolayı tşk edrm de Bide bu kapl. Hic karaya çkmıo akşama kadar sudaydı hala suda. Yeni geldi alısamadı mı acaba karaya koyuyorum curp hemen suya atlıyo balıklama

Simdilik suyu sicak tutmak icin bir pet sisenin icine ilik su koyarak kapagini cok kucuk delip suya koyun

Isıtma lambası yoksa hayvan karaya çıkmaz. Zorlamada hasta olmasına sebep olabilir. Kısaca bu durumu anlatacak olursam, bu hayvanlar soğuk kanlı. Belli zamanlarda sudan karaya çıkıp güneşlenirler ve vücut ısılarını yükselterek metabolizmalarını düzenlerler. Buna sindirim, iştah, üreme ve hareketliliklerinin sağlıkılı olmasını sağlar. UVA ve UVB ışınları bu güneşlenmede önemlidir. Biz bu ışınları veren ampuller kullanmalıyız. Ama bunları edinene kadar en azından bir soft ampul ile ısıyı sağlamalıki hasta olmasınlar. Hasta olursa veteriner, tedavi vs derken meşakkatli ve uğraştırıcı bir sürece girer.

SU ısısı 26-28, kuru aan ısısı 31-33 derece olmalı. Daha düşük ısıda metabolizma yavaşlar.

Geri