Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yepyeni baştan bir paludaryum sonunda bitti :)

samet52

SKF Delisi
arkadaşlar aslında yazın yapıcaktım bu istemi ama sonra kışı atlatıp yapmaya karar verdim sonra da ocaktan yapayım dedim ve önerileri dikkate alarak bir baktım sistemi çoktan kurdum :)

akvaryum 100*40*50 h kuru alan 45*30*20h boyutlarında

aslında akvaryum 1.5-2 hafta önce geldi ama hemen olmadı kum ve malzemelerin gelmesi filtre olması kuru alanın yapılması bu zamana kadar getirdi neyse geç olsun güç olmasın demişler :)

bu aralar çok yoğunum çok fotoğraf attığım için pek düzenleyemedim ileride yeni fotoğraflar atarım :)

Kurulum sırasında fotoğraflar

shopt.jpg

sqxq4.jpg

25gb3.jpg

uf0ec.jpg

nfxs8.jpg

8uyp9.jpg

yv4x3.jpg

u2m1m.jpg

u2h7b.jpg

Ve en son halleri şuan :)

ewbb9.jpg

1igr2.jpg

uyd1l.jpg

8bo9z.jpg

3rvi3.jpg

57lft.jpg

si4a9.jpg

oc8xd.jpg

4t192.jpg

twsuo.jpg

s3jxl.jpg

4aacb.jpg

şuan ki tek sorunumuz kuru alana çıkmıyorlar alışamadılar sanırım su içi dinlenme yeri yaptım onla idare ediyoruz

Cvp: Yepyeni baştan bir paludaryum sonunda bitti :)

Bence su yükseltilebilir. Kayıt kuşağa el atamayacak kadar olsa kafi. Su içinde iken uzanmaları desteksiz daha zor. Benim akvaryumda 1-2 parmak boşluk var. Böylece kuru alanı kullanmayı denemek onlar için daha kolay olur. Birde kuru alanın giriş ve zeminine bir kaç yem koyup teşvik edilebilir. Ben bunu yaptım. Rampa sanki gene biraz dik gibi ama tırmanmalarında zorluk olacağını sanmam.

Genel olarak gayet güzel olmuş. Keyifle ve sağlıklı yaşasınlar :)

Süper tek kelime ile az zamanda çok büyük işler başardın :D çok tatlılar ısıtıcının kafası su dışında kalsın silikonu bol sürmüşün :D birde bence ısıtıcı ile filtre ayrı köşede dursunlar filtre pislik çeken yerde ısıtıcı veren yerde ... ;)

AEK' Alıntı:
Bence su yükseltilebilir. Kayıt kuşağa el atamayacak kadar olsa kafi. Su içinde iken uzanmaları desteksiz daha zor. Benim akvaryumda 1-2 parmak boşluk var. Böylece kuru alanı kullanmayı denemek onlar için daha kolay olur. Birde kuru alanın giriş ve zeminine bir kaç yem koyup teşvik edilebilir. Ben bunu yaptım. Rampa sanki gene biraz dik gibi ama tırmanmalarında zorluk olacağını sanmam.

Genel olarak gayet güzel olmuş. Keyifle ve sağlıklı yaşasınlar :)

yem le 2 gündür çalışıyorum orda veriyorum bazen zemine koyuyorum , açı dediğiniz gibi 37 derece 2-3 kere ölçtük hatta ben de ölçtüm , suyu artırabilirim teşekkürler :)

TR[C*]' Alıntı:
Süper tek kelime ile az zamanda çok büyük işler başardın :D çok tatlılar ısıtıcının kafası su dışında kalsın silikonu bol sürmüşün :D birde bence ısıtıcı ile filtre ayrı köşede dursunlar filtre pislik çeken yerde ısıtıcı veren yerde ... ;)

ısıtıcının kafası dışarda , yerini değiştitirim önerdiğiniz gibi teşekkürler :) tüm önerileri dikkate alarak oluşturdum bu sistemi :)

eline sağlık samet şahane olmuş. arkadaşların dedikleri dışında gözüme çarpan akvaryum çok ağır dolap taşımaz gibi geldi, eğilip atabilir, eklerinden. ve birde filtrenin kabloları ortada biri takılabilir üstüne bir paspas veya oda içindeki prizden bir uzatma kablosu kullanırsan iyi olur, böylecefiltreyi diğer tarafına koyarsın kapıdan da uzaklaşır. son olarak kaydırmazı beyaz yerine daha koyu bir renk kullan belki çıkarlar. her taraf bembeyaz. gözlerinde ışık kırıcı çizgi olsada belki rahatsız ediyordur.

cem' Alıntı:
eline sağlık samet şahane olmuş. arkadaşların dedikleri dışında gözüme çarpan akvaryum çok ağır dolap taşımaz gibi geldi, eğilip atabilir, eklerinden. ve birde filtrenin kabloları ortada biri takılabilir üstüne bir paspas veya oda içindeki prizden bir uzatma kablosu kullanırsan iyi olur, böylecefiltreyi diğer tarafına koyarsın kapıdan da uzaklaşır. son olarak kaydırmazı beyaz yerine daha koyu bir renk kullan belki çıkarlar. her taraf bembeyaz. gözlerinde ışık kırıcı çizgi olsada belki rahatsız ediyordur.

teşekkürler , dolap gayet sağlam hiç bir sıkıntı çıkma gibi bir durum söz konusu değil , oda içerisinde hiç bir kablo görünen bir yerde değil o dolabın arkasında çoklu prizde o konuda da sıkıntı yok halıkaydırmaz da beyaz çıkmış olabilir resimde aslında gri ışığı da çok yansıtacak bir renk değil eski akvaryumda da bunu kullandım gayet rahatlardı daha yeni taşındıkları için alışırlar umarım 1-2 güne , öneriler için teşekkürler

rica ederim. kapı kenarında kablolar gördüm de ondan yazdım. alışırlar elbet. normal daireden şatoya taşındılar olacak o kadar.:smile:

onlar yapım aşaması fotoğraflar normaldir , evet artık çok rahatlar :)

Akvaryumunuza bayıldım kuru alan ve akvaryum çok güzel ufaklıklarda Çok çabuk Büyümüşler Maşallah

Gayet güzel olmuş elinize sağlık.
Rampa biraz dik ve kısa geldi ancak onun dışında sorunsuz :)

Zencefil' Alıntı:
Gayet güzel olmuş elinize sağlık.
Rampa biraz dik ve kısa geldi ancak onun dışında sorunsuz :)

teşekkürler :) dediğim gibi tam 37 derece olması lazım suyu artırdım rampanın yarısı su altında şuan

çok güzel olmuş eline koluna sağlık

Akvaryumun tabanını keşke altındaki dolaba göre yapsaydın, yanlardan taşması çok tehlike, su basıncı ile akvayumun zamanla çatlama riski var. Dikkate alırsanız sevinirm. Ellerinize sağlık

Berkcan' Alıntı:
çok güzel olmuş eline koluna sağlık

teşekkürler

RHoMBeuS' Alıntı:
Akvaryumun tabanını keşke altındaki dolaba göre yapsaydın, yanlardan taşması çok tehlike, su basıncı ile akvayumun zamanla çatlama riski var. Dikkate alırsanız sevinirm. Ellerinize sağlık

teşekkürler değerli yorumunuz için büyük bir fark yok aslında kenarlardan 3cm gibi bir fark var her iki kenarda herşeyi düşünerek ayarladım hepsini o konularda bir sıkıntı yok masanın sağlamlığını dahi üstüne iki üç kişi çıkarak denedim :)

Samet, güzel olmuş akvaryum herşey kusursuz :) Bence kum olayını biraz daha arttırabilirsin çok az duruyor , sağlıklı kapluşlar..

banyoterligi' Alıntı:
Samet, güzel olmuş akvaryum herşey kusursuz :) Bence kum olayını biraz daha arttırabilirsin çok az duruyor , sağlıklı kapluşlar..

teşekkürler Mert , çerçeve varya alttan ondan biraz az görünüyor aslında , kazıyorlar biraz yine altta kum kalıyor şuan o konudada bir sıkıntım yok :) eğer olursa kum alırım hemen , bu arada yine sana teşekkür etmek istiyorum Rafi beni yiyecek artık o kadar canlandı tekrar teşekkür ediyorum :)

Canlansın tabi emek veriyoruz değer veriyoruz iyi atlattı ufaklık hastalığı hemen :) Hatta sana kızıyordum hani karides yiyor sırf yem yemiyor falan konularında. Aç bırakmıyosun diye de sonra hasta olduğunu çabuk sürede anlayınca düzelmesi kolay oldu tabi :)

Şimdi yavaş yavaş boy da atar kocaman akvaryumda. ^^

diyordum her yolu denedim aç da bıraktım en azından açlıktan ölmesin diye veriyorum ara ara meğer hastalıktanmış o da inş boy attığını da görsem çok güzel olucak hala çok minik

Hastalık olmadan kaliteli yemlerle iyi bir yüzme alanı varsa boy atması garanti. Bunlar sağlandığına göre bir kaç ay sonra ve altı ay sonra şaşırılacak değişimler olacağını düşünüyorum :)

inşaallah merakla bekliyorum zaten :)

Geri