Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

ecemkoten

Bordo Bereli
Katılım
21 Ağu 2011
Mesajlar
1,587
Arkadaşlar biliyorum diceksiniz her hafta bişey yapıyo akvaryumuna :D Uzun süredir iç filtremden bıkmıştım 5 günde bir su değişimi yapıyordum su kokuyordu yeni bir iç filtre yeni dış filtre aldım taktığım andan beri su berrak hale geldi resmen. Çok pahalı dış filtreler ama paraya değer. Aldığım iç filtre 200 lt temizliyormuş. Akvaryumumu değiştirmeyi düşünüyorum ilerde o zamanda kullanabiliyim diye almışken iyi bişeyini aldım :) Artık yılda bir temizlesem bile olurmuş :D

Bide mango kökü aldım. Kaplumbağalar için çok yararlı mineraller taşıyormuş. Tırnaklarının gelişmesi açısından da önemliymiş. Uzun zamandır istiyordum onuda aldım :) Normalde bu kuru alan olarak kullanılıyor ama benim su seviyem yüksek olduğu için suyun altında dinlenme yeri olarak kullanıyorlar :)

Bide arka fon aldım ama kare akvaryum olduğu için çok güzel durmadı. Akvaryumun yerini değiştirdim daha göz önünde bi yere aldım çok karanlıktaydı. Son olarak midye kırıklarını yedikleri ve temizlemesi çok zor olduğu için onuda kaldırdım :)

Sizinde fikirlerinizi almak istiyorum. Ben bu halini daha çok sevdim akvaryumun. Sizce ? :)


mailto:/img838/4746/dsc1134xt.jpg

mailto:/img404/2627/dsc1136x.jpg

mailto:/img854/3303/dsc1137o.jpg

mailto:/img37/6937/dsc1142z.jpg

mailto:/img135/8665/dsc1143o.jpg

mailto:/img809/8135/dsc1154u.jpg

mailto:/img100/8060/dsc1156.jpg

mailto:/img842/5779/dsc1148f.jpg

mailto:/img100/5669/dsc1157.jpg

mailto:/img718/2614/dsc1158t.jpg
 
Cvp: Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

Dış filtre konusunda iyi yapmışsınız. İleride daha büyük bir akvaryumda da rahatlıkla kullanırsınız. Benim size önerim dış filtrenizin içinde ki malzemeleri modifiye etmeniz. Seramik, sünger ve elyaf sıralaması ile aktif karbon kullanımı epey etkiliyor. 10 günde bir temi su eklerseniz aylarca ellemenize gerek olmaz. 2-3 ayda bir filtre temizliği yaparsınız. Unutmayın ki filtreye ne kadar çok müdahale ederseniz oturan su değerleri o kadar bozulur. Eğer akvaryumunuz içinize sindiyse içine de artık dokunmayın. Biyolojik döngü yavaş yavaş oluşsun.

Mango kökü biraz sarım trak bir renk verebilir ancak bir süre sonra o da geçer. Güle güle kullanın filtrenizi. :)
 
Cvp: Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

İçine milyonlarca malzeme aldım. En altta seramik ve elyaf, üstünde karbon ve elyaf en üsttede sünger ve elyaf var sıralaması doğru mudur Emin bey? Birde seranın filterstarterini aldım yararlı bakterilerin üretimini sağlıyormuş. Çok teşekküt ederim :))
 
Cvp: Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

Karbonun en son katmanda durması gerektiğini biliyorum ve 1 ay sonra değiştirilmeli ya da filtreden çıkarılmalıdır.
Genelde seramik - sünger - karbon sralaması kullanılıyor. Ara katmanlara da ince elyaf takviyesi ile sizin yaptığınız gibi. Burada mantık önce mekanik temizleme, temizlenen suyun bakteri oluşumu için biyolojik temizlemesi ve en aşamada da sudaki ağır metaller için kimyasal temizleme :)
Bahsettiğiniz ürün de suya yararlı bakterileri aşılıyor. Böylelikle 2-3 haftada oluşacak bakteriler akvaryumda oluyor.
Eğer suyunuz oturduysa sorun yaşamıyorsanız sıralamaya hiç dokunmayın ama unutmayın ki elyaf en çabuk kirlenen ve tıkanan parçadır. Ben koltukçulardan bedava alıyorum sık sık değiştiriyorum :)
 
Cvp: Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

Su daha oturmadı fotoğrafları koymadan bikaç saat önce kurdum daha filtreyi. Petshoptaki adam sünger son katmanda dursun demişti. O zaman sıralamayı dediğiniz gibi değiştiriyorum.
Seranın o yararlı bakteri damlasını seramiklerin üzerine dökmem söylendi. Doğru mudur ? Öyle yaptım çünkü :)
Elyaf bende de bol var şuan o açıdan sorun yok sürekli değiştirebilirim :)
Yardımınız için çok teşekkür ederim. :)
 
Cvp: Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

Seramikler bir miktar bakteri barındırsa bile benim bildiğim en çok süngerler barındırıyor. Hatta o yüzden daha çok yüzey alanı ve daha çok bakteri oluşsun diye süngerleri küp küp kesip filtreye koyuyoruz. Zaten siz seramiklere döktüğünüzde akan su yardımıyla tüm akvaryuma yayılacaktır o yüzden pek önemli olduğunu sanmıyorum. Aktif karbon suyun berraklığını sağlayacak ancak uzun vadede süngerdeki bakteri oluşumu tüm dengeyi oturtacaktır.

Yalnız bazı kaliteli seramiklerin yüzeylerinde mikro çatlaklar oluyor. Bakteriler de bu çatlaklara tutunuyor. Yani o yüzden seramik ağırlıklı olarak mekanik temizliğe yarasa da bakteri oluşumuna katkısı da var. Tabi debiyi düşürüp suyu parçalayarak bir sonraki katmana suyun daha homojen olarak gitmesini de sağlıyor.

Bu arada Ecem Hanım filtreniz kaç sepetli bilmiyorum ama sıralama daha ayrıntılı şu şekilde de öneriliyor. Seramik - iri gözenekli sünger - ince göznekli sünger - elyaf - karbon.

Burda maksat kaba pisliklerin başta tutulması ve daha sonra mekanik olarak temizlenmiş suyun ince gözenekli süngerlerde bakteri kolonisi oluşturması.

Kimi iri gözenekli sünger yerine plastik bulaşık tellerinden ya da duşta kullanılan plastik zımbırtılardan kullanıyor. İnce gözenekli sünger yerine de koltuklarda kullanılan sert gri sünger baya kullanışlı.

Bu saatte aklıa gelenler bunlar bir ara epey araştırmıştım aklıma gelirse yardım ederim :)
 
Cvp: Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

Güzel bi akvaryum olmuş hayırlı olsun yeni dizaynınız güle güle kullanın :)) Bana mı öyle geldi bilmiyorum ama üstten çektiğiniz fotoğrafta kuru alan çok üstte duruyo kaçış kolay gibi kapatıyor musunuz ? Filtrenizde hayırlı olsun darısı benimde başıma :)
 
Cvp: Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

aLyssa00' Alıntı:
Güzel bi akvaryum olmuş hayırlı olsun yeni dizaynınız güle güle kullanın :)) Bana mı öyle geldi bilmiyorum ama üstten çektiğiniz fotoğrafta kuru alan çok üstte duruyo kaçış kolay gibi kapatıyor musunuz ? Filtrenizde hayırlı olsun darısı benimde başıma :)
kaplumbağamın 12 cm yüksekliğindeki engelden firar ettiğini gördüm hala ş0ktayım :):bangin::O



bu arada yeni dizaynınız hayırlı olsun ecem hanım baya güzel olmuş gördüğüm kadarıyla elinize sağlık
 
Cvp: Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

Azimli canlılar ne yapıyorlar ne ediyorlar başarıyorlar :D
 
Cvp: Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

Akvaryumunuz dizaynı çok hoş olmuş.Aman dikkat edin kaçmasınlar :) Benim Süleman'ın yeni hedefi ısıtıcı kablolarına tırmanarak firar etmek :D
 
Cvp: Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

Ecem hanım dış filtre hayırlı olsun.En doğru kararı vermişsiniz.Size çok büyük kolaylık sağlayacak :)
Forumu bu arada çok yakın takip edemediğimde geç cevap yazıyorum kusuruma bakmayın.

Dış filtre sıralaması olarak size kendi kullandığım sıralamayı önerebilirim.

alt sepet:En altta seramik boncuk üstüne sünger üstünde kalın bir tabaka elyaf
üst sepet: İnce tabaka elyaf, eheim pro substrat (ki bu markayı özellikle öneriyorum.) bol bol zeoilt yaklaşık 1 kilo var herhalde ve müthiş bir amonyak düşmanı olmazsa olmazımdır.

Karbon kullanmayın gerek yok.Max süre 1 ay.Sürekli değiştirmeniz gerekir ki buna gerek yok.
Kimyasal filtrasyon malzemelrini hastalık sonrası kullanımı önerilir.Sonuç olarak gözenekli yapıda bulunan bu maddeler bir yerden sonra cl gibi maddeleri bağlayamaz hale gelip işlevsizleşecektir.
Hatta bazı akvaristler karbonun max süresi dolduktan sonra bağladıkları maddeleri geri saldığına inanıyorlar.

Dış filtrenize mutlaka substrat alın.Sizin aldığınız ürün bunun yerini tutabilir mi emin değilim.

Mutlaka ama mutlaka zeoilt bulundurun ki su dengeleriniz bozulmasın.Zeolitin ömrü 6 ay gibi bir süre.Bu süre sonunda tuzlu su ile temizlenerek yeniden kullanılabiliyor :)

Dış filtrenizi mümkün olduğunca açmayın.Bırakın 2 hatta 3 ay kalsın.Açtığınız zamanda elyafları değiştirip içerisinde sünger varsa akvaryum suyu ile yıkayın.Aman dikkat 20 dk dan fazla çalıştırmadan bırakmayın filtreyi.İçerisinde oluşan bakteriler okuduğum bilgilere göre uzun süre dayanamıyormuş ki doğruluğundan çok emin değilim.

Zamanla kendi filtrasyon sisteminizi geliştirirsiniz :)
Size önerim test kiti alıp 1 ay sonra sistem otursun ölçümlere başlamak :)
Eğer doğru şekilde bir filtrasyon yaparsanız iyi sonuçlara ulaşıp mutlu oluyorsunuz :)

Yeniden hayırlı olsun :)
 
Cvp: Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

Yorumlarınız için çok teşekkür ederim. Kuru alanın yukarda olmasının sebebi su seviyesini yüksek tutmak istemem :) Şuanda bir kere bile kaçmaya yeltenmediler hatta masama koyup fotoğraf çekerken bile akvaryuma koşuyolar o konuda en ufak sıkıntı yaşamadım yani :)

Arzu hanım öncelikle ilginiz için çok çok çok teşekkür ederim. Dış filtre hakkında pek bilgiye sahip değilim. Benim filtrede üç sepet var ama süngeri ikinci katmana indiricem sizinde dediğiniz gibi. Karbonu 1 ay sonra çıkaracağım o zaman dediğiniz markada substrat alıcam. Zeolit var şuan ikinci katmanda kullanıyorum :)
Açık bırakmayın demişsiniz ama aldığım yerde 1 ay boyunca açık kalsın su düzeni otursun sonra kapatırsınız denildi. Şuanda kapatmam mı gerek filtreyi ?
1 ay sonra dediğiniz gibi ölçümleri yapıcam :)
 
Cvp: Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

Kapatma kısmı biraz düşük olmuş pardon.
Demek istediğim filtrenin içinde ki malzemeleri değiştireceğiniz zaman filtreyi 20 dakikadan fazla çalışmaz durumda bırakmayın.Bu bilginin doğruluğundan emin değilim dediğim gibi.Ama bir çok yerde yazan şekli bu :)
 
Cvp: Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

Tamamdır filtreyi temizlerken bunu göz önünde bulundurucam Arzu Hanım çok teşekkür ederim :)
 
Cvp: Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

Akvaryumunuz çok güzel normal akvaryum gibi değil kare gibi olmasını çok beyendim kare akvaryumlar bence kaplumbağalar için daha rahat olur havuz gibi yani yalnız 1-1.5 sene içinde büyültmeniz gerekecektir.
 
Cvp: Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

Teşekkür ederimmm :) Bencede kare akvaryum yüzme alanı açısından çok daha avantajlı ben çok memnunum :) Dediğiniz gibi büyüdüklerinde değiştiricem ama yine kare akvaryum yaptırıcam :)
 
Cvp: Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

Gerçi 80cm lik bir akvaryum yaptırınca kare olması neredeyseimkansız ya da gerçekten büyük bir alan gerekiyor :) Ama 80x40x50h ya da 100x40x50h boyutlar ideal sanırım :)
 
Cvp: Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

Doğru söylüyorsunuz ama şöyle birşey düşündüm odamın bir köşesi boş akvaryumu yere koyucam cam kestiricem zaten. Yani kare ama kocaman olucak biraz :D Yerden duvarın yarısına kadar falan gelicek.
 
Cvp: Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

Abartmaya gerek yok :D ama yere güzel bir biçimde yaparsan sus havuzuna benzemiş olur. :D
 
Cvp: Yepyeni dizaynı olan akvaryumum :)

Büyük akvaryum tabiki de hoş ama temizliği çok ama çok zor..ama belli ki ecem hanım işin üstesinden gelir:) bence çok ama çok hoş.güle güle kullansınlar yeni haliyle akvaryumlarını..sizinde ellerinize kollarınıza sağlık:)
 
Geri
Üst