Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeşil Kaplumbağa

filozof

Altın 2 Üye
Katılım
16 Şub 2009
Mesajlar
299
mailto:/img293/7472/800pxhawaiiturtle2n.jpg


İşte bu gördüğünüz resim hawaii de çekilmiş bir yeşil kaplumbağa resmi





Yeşil kaplumbağa ya da yeşil deniz kaplumbağası (Chelonia mydas), Chelonia cinsi içindeki tek tür olan bir deniz kaplumbağasıdır. 200 kg ağırlığa, 1-1,5 metre uzunluğa erişebilir ve bu ölçülerle, sert kabuklu kaplumbağalar içinde en büyük olandır. Tropik, tropik altı ve bazı daha ılıman denizlerde dağılım gösteren yeşil kaplumbağa, bu adını erişkin bireylerin alglerden zengin beslenmesine bağlı olarak bedenlerindeki yağ dokusunun yeşil renkli olması nedeniyle almıştır (İng., green sea turtle).
Dişi bireyler, yumurta bırakmak için, tipik yuvalanma kumsallarına çıkarlar. Ayrıca, bu türün bireylerinin soğuk kanlı (ektotermik) bedenlerini ısıtmak için kumsallara çıktığına da sıkça rastlanır. Bunlar dışında, yeşil kaplumbağa tamamen bir deniz kaplumbağasıdır.
Sırtı gri kahverengi üzerine sarımsı kahverengi lekelidir alt kabuğu ise beyazımsı sarı renk olur. Bacak kenarlarında tek tırnakları vardır. Eti lezzetli olduğu ve yendiği için çorba kaplumbağası da denilir. Bu yüzden sayıları çok azalmıştır. Gece kumsallarda açtıkları çukurlara 200 den fazla yumurta bırakabilirler.
Çok nadiren Karadeniz'de de görülebilenn bu canlı tüm Akdenize yayılmıştır. Türkiye'de yalnızca Hatay, Mersin ve Adana sahillerinde yumurtlarlar. Kabuk boyu 140 cm ye kadar ulaşabilir. Erginleri deniz bitkileriyle yavrular ise hayvansal besinlerle beslenir.Yeşil deniz kaplumbağalarının nesli tükenmektedir.Bu yüzden bazı kuruluşlar ve WWF(Doğal Hayatı Koruma Vakfı) yeşil deniz kaplumbağalarını koruma çalışmaları yürütmektedir.
 
Çok güzel paylaşımlar teşekkür ederim.

Not: Alıntı yaptığın yerler kaynak belirtme zorunluluğu koymuşlarsa lütfen belirtmeni rica ederiz. Alıntılardan alıntıyı yapan üyemiz sorumludur, forum olarak sorumluluk kabul etmediğimizi belirtmek isterim.
 
bu bir deniz kaplumbağası konu taşınabilir mi acaba?
 
Merak ettiğim uygun bir tuzlu su tankı ile hobi olarak beslenilebilir mi? Ne kadar zamanda ne kadar büyüyorlar maximum boyutlar ne?
 
Geri
Üst