Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yeşil su problemi ?

marin1480

Bronz 4 Üye
Arkadaşlar skvaryumumda filtre var fakat su temizledikten 1-2 gün sonra yeşile dönüyor ve akvaryumda doğal kaya var... Yardım ederseniz sevinirim.

Cvp: yeşil su problemi ?

Kapluşların yemediği yemleri suyun yüzeyinden alıyor musunuz? Ya da kapluşlara çok mu yem veriyorsunuz? Akvaryumunuz kaç litre ve nasıl bir filtre kullanıyorsunuz?

öncelikle akvaryumun halini daha ayrıntılı anlatırsanız sevinirim. Sanırım kayayı fazla iyi yıkayamadınız,size şu soruyum sorayım:akvaryumunuzda kayayı ne amaçla kullanıyorsunuz kuru alanmı yoksa süsmü? Süsse boşverin atın gitsin bence boşuna uğraş,kuru alan ise yine atın sitede bir sürü kuru alan modelleri var, oradan nasıl yapıldığını öğrenebilirsiniz veya kayayı illaki istiyorum diyorsanız şunu söyleyeyim.kayayı içine sığacağı kadar bir kaba koyun(plastikden bir kap) sonra kabın içini kaynar suyla doldurun daha sonra kayayı kaya tuzuyla temizleyin iyice sürtün tuzu kayaya tabi bunu bulaşık eldiveniyle yapın.sonra normal suyla yıkayın akvaryuma tekrar koyun tekrar yeşillik olursa atın gitsin kayayı.

Kayayı idareden kullanıyorum pazartesi medium turtle pier gelcek ve yemide sanırım fazla veriyorum.ve artan oluyordu taki 1 hafta öncesine kadar artık kafa hacmi.kadar yem veriyorum o yüzden yazdım zaten bunun için olabilir diye düşündüm ama halen aynı değişmedi akvaryum 100 lt 62 lt kullanıyorum...

yosun güneş ışığı ve lamba ışığıyla oluşur. bu sebeple ya pencere önünden uzaklaştırın; lamba ise sadece kuru alana yönlendirin. akvaryumun, özellikle camları ovuşturun ve içindekileri temizledikten sonra bio ichthyo damladan damlatın. 4 damla yeterli bunu su değişimlerinde yapacaksınız normal zamanda değil. filtre iç filtre sanıyorum iki günde bir süngeriyle birlikte sıcak su ile yıkayın. kayayıda aynı şekilde bir kova veya leğen içinde o damladan damlatarak bir gün bekletin. akvaryumda yosun oluşumu bittiğinde damlayı kesersiniz.

eğer süs için akvaryumm tabanında kullanıyosan ona engel olamıyosun yeşilliğin tüm nedeni kaya oluyo bende de oluyodu herşeyi denememe rağmen gitmedi en sonunda attım ondan sonra yeşillik olayı ortadan kalkmıştı.yemden yapıcağını sanmıyorum tabi ne kullandığına da bağlı sera ve tetra yapmıyo ama diğerlerini bilmiyorum.

Sen bilirsin ben kullanmıyorum şahsen çok kimyasal kullanılmamasından yanayım.Yeşillik problemi için diyosan o yeşilliği düzeltmez ama akvaryum dengelerini yerinde tutabilir.dediğim gibi biraz sana kalmış.biyo ichtyho kullanmanı önermem daha çok parazit için belki sera Kh/Ph Plus kullanabilirsin.

Geri