Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yeterli güneşlenme

Dilan1903

Taç 2 Üye
Normal güneş ışığını kaç saat alsa yeterli olur günlük olarak ?

Uv ampul olduğu taktirde güneşe tutulmasına gerek yok. Faydası için doğrudan güneşi görmesi lazım bu esinti alırsa üşümesine ve çok kaldığı taktirde güneş çarpmasına neden olur.

Akvaryum içindeyken güneşi görmesi o ihtiyaçla kuru alana çıkma algısı oluşturur hayvan güneşten faydalandığını sanır ama uv gerekeni yapar.

Cvp: Yeterli güneşlenme

Benim uvB lamba günlük 4saat açık kalıyor, hafta sonları bazen 5-6 saat açık kaldığı oluyor.
Camın ardından gelen ışının bir faydası malesefki yok. Direk olarak güneş görmesi lazım. Tam geçiş mevsimindeyiz havalara ve esintiye dikkat edin, hasta olmasınlar.

4 saati aşmamalı. Sonuçta radyasyon yayıyor. Hayvan uzun süre kalırsa bu deri değişimini hızlandırır. Mesafe iyi ayarlanmazsa aşırı deri yenileme işin sonunda deride yara açmaya gider. Günlük yarım ila 1 saat arası ışınımdan faydalanması kafidir. Ne zaman çıkacağı belli olmadığı için 4 saatlik bir süre yakıyoruz. Genelde öğle vakitleri çıkıyorlar. 4 saati aşmamamızın bir nedeni de ampulün ömrünü uzatmak.

Dilan yaza doğru esinti olmayan bir zamanda ve güneşin etkinliğinin azaldığı vakitte güneşlendirilebilir. Buda saat 16:00'dan sonradır. Hayvan su dolu bir kaba alınır. Kuru alan açıkta sulu kısım gölgede olacak şekilde konur hayvan bunaldığında gölgeye ve suya kaçar. Ama başında da durmak lazım. Kuş kapabilir.

Bizim balkona güneş sabah vuruyor başında bende durdum bu arada suratsız ufaklıga alıştı buna çok sevindim fanusun içinde akvaryuma bırakmıştım akvaryumda göre göre kabullendi sabah ta fanusa alıp güneşe koydum suratsızı ufaklık akvaryumda kaldı sonra baktım suratsız hiç bişe yapmıyor ufaklıga beraber geciniyolar hatta ufaklık suratsızı ısırmaya çalışıyor zorluk çeken olursa benim yaptığım gibi yapsın faydası olabilir

Geri