Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yılan derisi gibi değişim.

Mevlut03

Bronz 5 Üye
Merhabalar kolay gelsin fotolarda belli olmadığı için sözel anlatmaya çalışacağım. Yaklaşık 3 ay önce sahiplendiğim iki yavru dan birisini 2-3 ay sonra malesef kayıp ettik. Diğeri yalnız kalmasın diye yanına bir tane daha aldım akvaryumları güzel. Isıtma lambası yurtdışı siparişim hala gelmediği için masa lambası ile sarı ışık akvaryum yakına koyuyorum kuru alana çıkıp dinleniyorlar... bugün fark ettim Kabuklarında değil de baş ayak ve kuyruk kısımlarında sanki yılanların deri değişimdeki gibi iki kamplumbagam da da durum gördüm bu normal mi? Hastalık mı? Bilemedim. Desteklerin için teşekkür ederim. İnşallah hastalık değildir bir tanesi daha kayıp etmeyi istemem...

Merhabalar kolay gelsin fotolarda belli olmadığı için sözel anlatmaya çalışacağım. Yaklaşık 3 ay önce sahiplendiğim iki yavru dan birisini 2-3 ay sonra malesef kayıp ettik. Diğeri yalnız kalmasın diye yanına bir tane daha aldım akvaryumları güzel. Isıtma lambası yurtdışı siparişim hala gelmediği için masa lambası ile sarı ışık akvaryum yakına koyuyorum kuru alana çıkıp dinleniyorlar... bugün fark ettim Kabuklarında değil de baş ayak ve kuyruk kısımlarında sanki yılanların deri değişimdeki gibi iki kamplumbagam da da durum gördüm bu normal mi? Hastalık mı? Bilemedim. Desteklerin için teşekkür ederim. İnşallah hastalık değildir bir tanesi daha kayıp etmeyi istemem...
Isıtma lambası ne aldınız hayvanı yakmayın öldürürsünüz linkini yada fotoğrafını atın.

Biraz deri döküntüsü normaldir.

Hayvanlar büyüdükçe deri değişimi olur. Eskiler sıyrılıp atılır alttan yeni deri onun yerini alır.

Hayvanların kabuk boyu kaç cm?

Vitamin damla veriyor musunuz?

Uvb ampul var mı?

Yem olarak hangi markaları kullanıyorsunuz?

Uvb ampul sipariş verdim hala gelmedi. Daha yavrular kabuk boylarını tam bilmiyorum ama birisi 5 aylık birisi 1 aylık. Flopp turtle ve Atlantik gammarus kullanmıyorum. Ama bu aralar sadece gammarus yiyorlar diğerini yemiyorlar

Uvb ne aldınız link at. Link yada fotoğraf atın.

Uvb 8cm kabuk boyu sonrası için kullanılır. Isıtma lambası her zaman günde 12 saat yanar. 42-52watt halojen ampulu metal çanaklı masa lambası ile 22cm mesafeden konumlandırın.

Kullandığınız stick yemler alt kalite. Onları kullanmayın. Gammarusu poşette aldıysanız parazit içerebiliyor. Kapalı kutu gammarus almalısınız.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Kapalı kutu aldım. Yem olarak ne önerirsiniz size zahmet link atabilir misiniz? Direk onları sipariş vereyim. Uva-uvb ışık olarak da bunu sipariş verdim hala bekliyorum gelmedi. Şimdilik dediğiniz gibi masa lambası ile idare ediyorum.
Screenshot_2025-02-26-12-25-26-214_com.pozitron.hepsiburada.jpg

Kapalı kutu aldım. Yem olarak ne önerirsiniz size zahmet link atabilir misiniz? Direk onları sipariş vereyim. Uva-uvb ışık olarak da bunu sipariş verdim hala bekliyorum gelmedi. Şimdilik dediğiniz gibi masa lambası ile idare ediyorum.
Bu ampulu iade edin. Ampul uygun değil. Lamba tutucuda çanağı olmadığı için uygun değil.
Ampul kesinlikle uygun değil.

Gammarusun yanına stick yem bunu alabilirsiniz.

Ampül için öneriniz nedir acaba Türkiye de bulamıyorum ya siz ne önerir iseniz onu alırım

Geçici bir şey olsun istemiyorum 200 lt akvaryum alacağım. Eğer sizin için de uygun ise detaylı bir destek almak istiyorum sizden. Afyon'da yaşıyorum anlayan pet shop veya veteriner yok. Tam olarak donanımlı bir yuva kurmak istiyorum. Neler almam ne yapmam gerekiyor hiç bilgim yok. Burdan numaramı yazsam wp üzerinden destek olma imkanınız olur mu!

Geçici bir şey olsun istemiyorum 200 lt akvaryum alacağım. Eğer sizin için de uygun ise detaylı bir destek almak istiyorum sizden. Afyon'da yaşıyorum anlayan pet shop veya veteriner yok. Tam olarak donanımlı bir yuva kurmak istiyorum. Neler almam ne yapmam gerekiyor hiç bilgim yok. Burdan numaramı yazsam wp üzerinden destek olma imkanınız olur mu!
Tabi yardımcı olurum ama forumda yazınca @cem admin de görüyor. İki kişinin de fikrini almak daha sağlıklı olur.

Şu bilgileri yazmamda fayda var:

120cm uzunluğunda bir akvaryum uygundur boyca uzun olmalı hayvan bolca yüzmeli. Camlar 1cm kalınlığında olmalı.
200 litre için 200Watt bir su ııstıcı gerekecek.200litre üstü için çift su ısıtıcı gerekli. Eheim,sera,tetra markaları iyidir.

Kuru alan örnekleri bu konuda mevcut. Akvaryumu camcıya yaptırmanız lazım. Bu şekilde kuru alanı da gösterirseniz. Akvaryum üstü yada akvaryuym içi kuru alanı da yapacaktır. Akvaryum yapımı konusunda mutlaka @cem adminin fikrini alın.

Büyük akvaryum olacağı için dış filtre gerekli. Filtre seçimi ve filtre malzemeleri için admin daha iyi yardımcı olur.
Yinede dış filtrenin yanında 12-15watt bir iç filtre olması daha iyi olur.

Ampul konusunda ısıtma lambası için bu konuya bakın.

Uvb ampul 8cm kabuk boyundan sonra gerekli.
Exo terra marka 13watt 5.0 40cm mesafeden uygundur.
Exo terra bulamazsanız muadili bu üründe olur. Kendim test ettim uvb oranı 40 cm mesafeden uygun.
5.0 13Watt UVB

Bilgiler için çok teşekkür ederim bu akşam oturup evde hepsini tek tek inceleyip sağlam bir çalışma yapıp akvaryumcuya gideceğim teşekkür ederim.

Deri değişimi normal seyrinde oluyor. A vitamini yüklemesi yada uvb kaynaklı değil.

Hayvanlar ufak. Doğrudan ömürlük yerine ara geçişli bir akvaryum yaptırın. Yada hazır alın. Ölçü 80*35*50h ve 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum olacak. Bunu alırsanız su ısıtıcı ve filtreyi ömürlüğe göre alırsınız ekstra masraf çıkmaz. Lamba zaten standart.

Bu ampülden ben de aldım kırık geldi paketlemesi çok kötü,su kaplumbağası kanalında her viedosunun açıklamasında önerdiği bir uvb ampül var,linki en aşağida,bu ampülden ileride kullanmak için ben de almıştım ama malesef kırdım,bahsettiğim kanal bu bu https://tr.aliexpress.com/item/32885105672.html

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu ampülden ben de aldım kırık geldi paketlemesi çok kötü,su kaplumbağası kanalında her viedosunun açıklamasında önerdiği bir uvb ampül var,linki en aşağida,bu ampülden ileride kullanmak için ben de almıştım ama malesef kırdım,bahsettiğim kanal bu buEkli dosyayı görüntüle 11315 https://tr.aliexpress.com/item/32885105672.html
Hayir yanlış bilgi vermeyin. Attiginiz linkteki ampul yuksek oranlı 5.0 diye 15.0 satiyorlar. Kaplumbağaya faydadan cok zarar veriyor haberiniz yok.

Bilmediğiniz konuda yorum yapmayın.

Eyer öyleyse özür dilerim,ama linkini gönderdiğiniz ampulden bende aldım ve bozuk geldi,param çöp oldu,yorumlarından anladığım kadarıyla bazılarına sağlam geliyor,ama çoğunluk kırık geldi diye yazmış,arkadaşta aynı durumu yaşamasın diye söyledim,birde merak ettim niye 15.0'ı 5.0 diye satıyorlar nereden anladınız
17405889625632320660866354826804.jpg

Eyer öyleyse özür dilerim,ama linkini gönderdiğiniz ampulden bende aldım ve bozuk geldi,param çöp oldu,yorumlarından anladığım kadarıyla bazılarına sağlam geliyor,ama çoğunluk kırık geldi diye yazmış,arkadaşta aynı durumu yaşamasın diye söyledim,birde merak ettim niye 15.0'ı 5.0 diye satıyorlar nereden anladınızEkli dosyayı görüntüle 11317
Para iadesi istediniz mi? Ürün geldiğinde paket açılımının videosunu çekin kanıt niteliğinde. Boyle paranın tamamını iade alabilirsiniz.

Sağdaki ampul için şöyle. Bu ampullerin uv çıkışı zamanla düşer. 5.0 ampul 6 ay sonra uvb neredeyse vermez.
15.0 ampul 6 ay sonra 5.0 seviyesine düşer. Uzun ömürlü olması için bu şekilde yapmışlar.

Sağdaki ampul ciddi seviyede uvb yayar.
Bu hücre hasarı, gözlerde ve ciltte tahriş, kas sorunları ve bağışıklık sisteminin zayiflamasına neden olur.

Ben 1000tane ampule sahibim ayrıca fotonik bilgisine sahibim. Gerçek 5.0 ile aradakı fark hissedilir bir şekilde belli oluyor.

Elimde 10 tane farklı uvb ampul var her çeşit. Yakında piyasadaki gelmiş geçmiş en iyi uvb incelemesini yazacağım.

30 euro limitinden dolayı hala tedarik etmem gereken 1 2 ampul var onlar da gelince iyi bir inceleme yazacağım.

Teşekkürler,peki ileriki zaman için önereceğiniz ampul var mı?,malesef paketi açarken viedoya çekmedim.

Teşekkürler,peki ileriki zaman için önereceğiniz ampul var mı?,malesef paketi açarken viedoya çekmedim.
Şuanda exo terra ya en yakın ampul bu.
Birde lucky herp markası var. Onun da uvb oranı uygun.

Bu ampullerin oranı uygun olsa da yinede en az 30cm mesafe olmalı 40cm mesafe uygundur. Günde 30dk 1saat çalıştırmak yeterlidir.

30cm altı mesafeler için nano,mini diye satılan uvb lambalar var.
5watt yada 9watt cfl(tasarruflu ampul) şeklinde satılıyor lar.

Geri