Geçici bir şey olsun istemiyorum 200 lt akvaryum alacağım. Eğer sizin için de uygun ise detaylı bir destek almak istiyorum sizden. Afyon'da yaşıyorum anlayan pet shop veya veteriner yok. Tam olarak donanımlı bir yuva kurmak istiyorum. Neler almam ne yapmam gerekiyor hiç bilgim yok. Burdan numaramı yazsam wp üzerinden destek olma imkanınız olur mu!
Tabi yardımcı olurum ama forumda yazınca
@cem admin de görüyor. İki kişinin de fikrini almak daha sağlıklı olur.
Şu bilgileri yazmamda fayda var:
120cm uzunluğunda bir akvaryum uygundur boyca uzun olmalı hayvan bolca yüzmeli. Camlar 1cm kalınlığında olmalı.
200 litre için 200Watt bir su ııstıcı gerekecek.200litre üstü için çift su ısıtıcı gerekli. Eheim,sera,tetra markaları iyidir.
Kuru alan örnekleri bu konuda mevcut. Akvaryumu camcıya yaptırmanız lazım. Bu şekilde kuru alanı da gösterirseniz. Akvaryum üstü yada akvaryuym içi kuru alanı da yapacaktır. Akvaryum yapımı konusunda mutlaka
@cem adminin fikrini alın.
Su Kaplumbağası Kuru Alanı Nasıl Olmalıdır? İlk olarak kuru alan sabit ve tırmanması kolay olmalıdır. Akvaryuma kuru alana çıkabileceği kolay erişilebilir eğimli bir rampa yapın. Bu rampa güvenli olmalı ve hareket etmeye veya sökülmeye eğilimli olmamalıdır. Kaplumbağanızın ısınma alanı ile tank...
sukaplumbagasi.com
Büyük akvaryum olacağı için dış filtre gerekli. Filtre seçimi ve filtre malzemeleri için admin daha iyi yardımcı olur.
Yinede dış filtrenin yanında 12-15watt bir iç filtre olması daha iyi olur.
Ampul konusunda ısıtma lambası için bu konuya bakın.
Isıtma lambası Yaz kış günde 12 saat çalışır. Sabah7den akşam 7ye kadar. Her yaşta hayvan için gereklidir. Olması şart ekipmandır. Isıtarak hayvanın üşümesini önleyip, akciğer enfeksiyonundan korur, metabolizmasını canlandırır ve kabukta mantar yosun gibi biolojik oluşumları engeller...
sukaplumbagasi.com
Uvb ampul 8cm kabuk boyundan sonra gerekli.
Exo terra marka 13watt 5.0 40cm mesafeden uygundur.
Exo terra bulamazsanız muadili bu üründe olur. Kendim test ettim uvb oranı 40 cm mesafeden uygun.
5.0 13Watt UVB
Smarter Shopping, Better Living! Aliexpress.com
tr.aliexpress.com