Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yine mi akciğer enfeksiyonu?

Smyrna35

Gümüş 3 Üye
Katılım
15 Şub 2009
Mesajlar
160
Kısa süre önce kaybettiğim kaplumbağama benzer belirtiler vermeye başladı diğer kaplumbağam. Sürekli kuru alan ve yem yememe. Bu sefer gözlerini de zor açıyor, suya atar atmaz açılıyor ama başka türlü açmadan hareket etmeye çalışıyor karada. Sorun nedir anlamıyorum, uvb lamba hariç herşey var ve forumlarda okuduğum herşeyi yapıyorum.

Ankara'da kaplumbağalarla ilgilenen bir veteriner bilen var mı? Bari bunu kaybetmeden elimi çabuk tutayım.
 
tengrimountain' Alıntı:
Kısa süre önce kaybettiğim kaplumbağama benzer belirtiler vermeye başladı diğer kaplumbağam. Sürekli kuru alan ve yem yememe. Bu sefer gözlerini de zor açıyor, suya atar atmaz açılıyor ama başka türlü açmadan hareket etmeye çalışıyor karada. Sorun nedir anlamıyorum, uvb lamba hariç herşey var ve forumlarda okuduğum herşeyi yapıyorum.

Ankara'da kaplumbağalarla ilgilenen bir veteriner bilen var mı? Bari bunu kaybetmeden elimi çabuk tutayım.
Sitemizin Ankaralı arkadaşları daha iyi bilir ancak bende size bir fikir vereyim.Ben kaplumbağalarımı Bursa veteriner fakültesine götürüyorum fakültede öğretim görevlileri içinde (Egzotik hayvanlar üzerine) ihtisas yapan bir veya iki veteriner oluyor.Kesinlikle tavsiye ediyorum.Geçmiş olsun acil şifalar dilerim.
 
Forumda özellikle Mustafa Bey'in veteriner reçeteleri var. Su sıcaklığı ve su üstü sıcaklığını 33 dereceye getirip o tedaviyi uygulayın şifa bulacağını sanıyorum.
 
bu aralar çok sık karşılaşılmakta akciğer enfeksiyonu ile.. forumda aynı konudan yakınan hatta kaplumbağasını kaybedenler oldu.. eğer yavru değilse kaplumbağanız zaman kaybetmeden bir veterinere gösterin gerekli tedaviyi hızlı ve en doğru şekilde uygulayacaktır.. yavru değilse iğne ile antibiyotik verir bu da evde sağlamaya çalışacağınız tedaviye göre çok daha yararlı olur.. forumda büyük şehirlerdeki veteriner adres ve telefonları hakkında bir konu olacaktı ordan bakabilirsiniz.. umarım kısa zamanda iyileşir.. belirtiler maalesef akciğer enfeksiyonu olduğu yönünde.. zaman kaybetmeden veterinere götürürseniz iyileşebileceğini düşünüyorum inşallah.. linkte veteriner adresleri mevcut umarım faydası olur..

mailto:/forum/showthread.php?tid=557
 
:( üzüldüm şimdi başın sağolsun. kaç gündür hastaydı ?
 
Durumu farkettiğim anda akvaryum içinin kirli olabileceğini düşünerek tüm akvaryumu ve ekipmanları yıkadım, içilebilir damacana su koydum ve sıcaklığı 33 derece çıkarttım. Isınma lambası sürekli açık. Birazcık kendine geldi, vitamin damlattığım stick yemi ve karidesi yedi. Normalde hep elimden yerdi fakat bu sefer suya bırakınca yedi. Ara sıra yüzmeye de başladı. Umarım bir süre sonra tam olarak düzelir.
 
yem yemesi iyiye işaret ama siz yine de tedbiri ihmal etmeyin derim imkanınız varsa bir veterinere göstermeniz iyi olur yoksa da kendiniz antibiyotik tedavisine başlayabilirsiniz oldscout un da dediği gibi.. umarım düzelir kısa zamanda geçmiş olsun..
 
Çok şükür bayağı bayağı kendine geldi bugün, hatta deli gibi yeme saldırıyor. Yemleri 2 gündür üstüne vitamin damlatarak veriyorum ve az da olsa normal günlük yem dozunu arttırdım. Su değişiminden sonra vitamin de ekledim suya 10 damla kadar. Şimdilik antibiyotiğe gerek var mı hala bilemiyorum açıkçası.

Yalnız su sıcaklığı 33 derece, durumu böyle iyi kalırsa ne zaman dereceyi tekrar düşürmeye başlamalıyım?
 
Mutlu haberiniz benide memnun etti.

Antibiyotik tedavisine başlamadıysanız artık başlamayın.Eğer başladıysanız, Antibiyotik tedavisini iyi olsa bile kesmemek gerekli, veterineriniz kaç gün dediyse o kadar gün kesinlikle kullanmak lazım. Antibiyotik yarıda kesilirse hastalığı yapan mikroorganizmalar antibiyotiğe karşı bağışıklık kazanmakta ve bir daha aynı antibiyotik tedavisine karşı direnmekte.

Her koşulda su üstü ve su sıcaklığı 10 gün süre ile 33 derecede sabit kalacak. 10 günden sonra her gün 1 derece olmak üzere 28 dereceye kadar düşürülecek. Kuru alan sıcaklığımız her zaman 30-32 derece civarında olması gerektiğini biliyorsunuz.

Hastalık tedavisi süresince su değişimi yapmak iyi değil. Çünkü su değişimi yaptığınız sürede kaplumbağanız 33 derecenin altında bir suda kalması mümkün. Bu süre içinde kaplumbağanız ısı değişikliğinden hemen etkilenip yapmış olduğunuz tedavi boşa gidebilir.

Sağlık haberlerinizi bekliyoruz.
 
geçmiş olsun sevindirici bir haber.. yem yemeye başladıysa zaten kısa zamanda daha da iyi duruma gelecektir.. bu süre içinde hava akımına maruz kalmamasına çok dikkat etmelisiniz odayı havalandırma sırasında falan oluşan hava dolaşımından çok kolay etkilenebiliyorlar.. suyun bir süre daha o sıcaklıkta kalması iyi olur.. umarız kısa sürede eski sağlığına kavuşur.. gelişmeleri bekliyoruz..
 
Antibiyotiğe başlamamıştım daha, dediğinizi yapacağım, su sıcaklığını şu anda aynı seviyede tutuyorum ve sabah akşam açık kuru alan lambası. İnanın şu anda eski haline döndü, nasıl mutluyum anlatamam.

Koşulları olabildiğince iyi olduğundan neden hastalandığı düşünüyordum. Sanırım sorun şu, genelde kuru alanın üstündeki ısıtıcı lambayı çok yaklaştırıyorum ve taşa dokunduğumda benim bile elim yanıyordu. Oradaki sıcaklık ile sudaki sıcaklık arasındaki fark olabilir sanırım. Şimdi cetvelle ölçüyorum en az 15 cm üstte tutuyorum lambayı.
 
15 cm mesafe değil kuru alanın ısısı önemli. O bölgenin derece ile ısısını kontrol edin.
 
oldscout' Alıntı:
Antibiyotik yarıda kesilirse hastalığı yapan mikroorganizmalar antibiyotiğe karşı bağışıklık kazanmakta ve bir daha aynı antibiyotik tedavisine karşı direnmekte.

Dirense gene iyi , artık bakteriler o antibiyotiğe karşı sonsuza dek korumalı oluyor.Yani antibiyotik artık o bakteriyi öldüremiyor.Bu yüzden asla yarıda kesmemek ve gereksiz yere kullanmamak lazım.

Ayrıca yukarda bir yerde "antibiyotik" tedavisine başlayın demiştiniz.Mesela hangi antibiyotikler?
 
Özellikle bir antibiyotik önermedim çünkü tengrimountain forumu iyi okuyan bir üye, bu yazıyı okuyan başka bir üyemizde forumda araştıma yapmasını teşvik etmek maksadıyla sadece antibiyotik dedim. Yoksa isim vermiş arkadaşların tedavi yöntemleri ile ilgili linkden doğrudan buraya aktarma yapardım. :)
 
Bu başlığa da koyarsanız araştıran bir üye ayrıca buradan da onlara ulaşabilir diye söyledim.:)
 
Tarçın, ben link koymak istemedim, ama siz isterseniz istediğiniz linki koyun.

Bu arada belirtmek isterim ki, forumdaki akciğer enfeksiyonunun tedavisi ile ilgili başlığı ilk açan Tarçın'dır. Tevazu gösterip o başlığın linkini kendisi eklemiyor. Benim de o başlığı yeteri kadar okuyup okumadığımı sınamak istiyor :)
 
Geri
Üst