Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yine Şelale yine halsiz!

Şelale

SKF Delisi
Arkadaslar Şelale yine halsiz gibi :( tetra yemiyor,kuru alanda fazla kaliyor suda hareketli degil :( ne yapsam ki :'(

Cvp: yine Şelale yine halsiz!

Böyle durumlarda vitamin takviyesi yapılması gerek. Mümkünse sera reptilini en sevdiği yiyeceğe damlatıp elden ver. (kıyma,yumurta veya tavuk olabilir) Halsizlik durgunluk iştahsızlık gözlemlediğinizde 2-3 gün boyunca ne yiyiorsa onu verin. Aç kalıp gücünü ve direncini kaybetmesinden iyidir bana göre

Özellikle yumurtanın sarısı vitamin açısından çok zengin bir besin olduğu için reptilin etkisi verebilir. ilk önce onu denemeni öneririm

Daha bugun vitaminli yem verdim. Karidesi cok seviyor onu veriyorum.

Gecmis olsun Ecem ,selale insallah iyilesir bence vitamini bol besinler ver laW ın dediklerine katılıyorum haslanmış yumurtanın beyazını ve sarısını yedirmeye calış.
Selale karidesi cok seviyorsa hep karides ver normalde reptomini cok severler benimkiler cok seviyo walla sen karidesde ver reptoda ver belki karide sanıp yer yerse cok iyi reptominin icinde bolca vitamin var direnc kazanabilir :) gecmis olsun. Bu arada istahsızsa rodac tartavit verebilirsin ..

Peki nasi vericem yumurtayi? Hasliycakmiyim? Cig mi olucak? Nasi vericem?

Yumurtayı hasla selaleyi baska bir kaba al haslanmis yumurtanın beyazını kücük parca halinde önüne koy sarisinida verebilirsin ama baska bir kapta cünkü suyu cok kirletiyolar :D

Umarim isr yarar. Onlar icin yarin yumurta haslamaya kalkinca annemin tepkisini merak ediyorum :)

Yumurtanın beyazında pek fazla vitamin yok. Beyazı protein açısından, Sarısı ise vitamin ve mineral açısından zengindir

Arkadaslar Şelale uyuyordu bende az once isiklarini kapattim birdenbire suya atladi ve hizlica yuzdu. Galiba kotu bir ruya gordu :) sorun olmaz degilmi?

Halsizlikten rüyalar alemine geçtik :) Umarım bizimle dalga geçmiyorsundur. Önemli bir sorun varsa yardımcı olalım yoksa sağlıklı günler dilerim sana ve kaplumbağalarına..

hayvanların göz kapaklarının alt kısmı şeffatır. doğal hayatta tehlikelere karşı sezinlerler. sen ışığı kapadığında ürktüğü için güvenli yer olan suya kaçmıştır. sürekli karidese/gammarusa döndü ise çaresi raffy p veya daha iyisi carnivor yemdir. carnivor karidesi bile unutturur. tetraya geçişte bu iki yemden birisi gerekli.

Tetra yemden karides kutusuna koyup kokularının geçmesini sağla. Vitamini iştahsızlıkta üç günde bir vermende sakınca yok.

Carnivor nssil bir yemdir? Pet shoplarda bulunurmu? Law sizinle dalga gecmiyorum hayvan birdenbire oyle yapyigi icin bende urktum soriyim dedim. Ama hala tetra ymiyor ve halsiz :(

carnivor bu yem
mailto:/2lix7cn.jpg

bulunur. 25 tl civarı satılır. juende daha ucuz.

Arkadaslar sonunda kaplusum iyilesti :) ama tetra yi cok yemiyor. 3. Sunu yedi sonra yemedi :/ ama cok hareketli masallah deyin :)

Hadi geçmiş olsun.

peki maşallah. bu aralar havalar dengesiz hayvanlara dikkatli bak. kırgınlık olmasın.

Kendimden iyi baktigim soylenebilir :) havalar gercekten cok dengesiz :/

Geri