Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yola çıktık

Seyma.

Altın 5 Üye
12 saat suren istanbul yolculuğuna ciktik 10 dakika önce şuanlik bir sorun gozkmuyo havlunun ustunde uyuyolar

Hayirli yolculuklar. Kaplumbagalar havlunun altina girebiliyor degiilmi ? Ben dun 2,30 da arabaya gindim (gece 2,30) ve oglen 1 de geldik. Yol boyunca havlunun altina girdiler. Hatta bi kere kutunun altini ustune getirdim kuxuk kaplubagayi bulamadim O:)

İyi yolculuklar. Havlu buruşuk şekilde olursa arasına altına rahatça girerler. Klima çalışmazsa sorun olmaz bence. Tabi su molası vermek gerekir.

Teşekkürler yorumlar için :) klima calismiyo arada sanrufu açıyoruz . Su molası vericez tabiki 2-3 kere . Havlu burusuk sekilde

Cvp: Yola çıktık

iyi yolculuklar. kaplumbağalar şanslı şoför, hostes, dadı daha ne olsun.:smile: sağ sağlim kazasız belasız gitmeniz dileğiyle temennimi de bildirmiş olayım.

Sağol :) simdi geldik eve . İyiler hareketliler hiçbir sorun gözükmüyo :) zaten arabada da oynuyoduk yani kaptan cikmaya calisiyodu felan . Ama dun bisey fark ettim bir kaplumbağamin cenesinin kemiği disari cikmis gibi . Simdi bugun onları yerleştirip tekrar yarin buyuk ihtimalle 1 hafta daha tatile gidicem . Bu sürede annemle babam bakicak onlara . Gitmeden önce bir rahatsizliklari varmi diye kontrol ediyorum . Bi tek o cenesini gordum yani endiselenmedim de degil . Baktim derisinden cikmis gibi bisey .s

Yuvarlak icine aldigim yerde .s

bir yer çarpıp veya sürtüp kesmiş olmalı. o kısmı havlu peçete ile sildikten sonra baticon sür ve kurumasını bekle. ciddi bir durum gözükmüyor. düzelir. ailene suyu temiz tutmalarını söyle sanırım bir kez su yenileme yeterli olur. su değişim usulünü anlatırsın.

Evde baticon yok sanırım .s oksijenli su var .s baticonlami temizlemeliyim kesin .s

baticon tentürdiot gibi yakmaz ve içeriğindeki iyot herşeyi yok eder. bu bağlamda oksijenli su olmaz. baticon normalde yara üstüne değil çevresine sürülür. bu da yapıcı hücreleri öldürmez ama üstüne sürmeni istememin sebebi hayvan suda yaşadığı için mikrop kapma olasılığına karşı oradaki hücreleri öldürüp kabuk bağlayıcı tabaka oluşturması için.

Geri