Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yolculuk

Seyma.

Altın 5 Üye
Arkadaşlar bir haftaya kadar 10 saatlik bir yola çıkıcaz . Kaplumbağalarıma zarar vermeden nasıl götürebilirim ? Yorumlarınız için şimdiden teşekkürler .

Cvp: Yolculuk

mailto:/forum/Konu-selale-ile-yolculuk.html?highlight=yolculuk aynı konuyu daha öncede açmışsın A. Emre K. çok güzel açıklamış zaten nasıl götürmen gerektiğini

Pardon başkası açmış

O konuyu ben acmistim :) bence kucuk bir plastik kaba havlu koy oyle gotur. Ama ayakkabi kutusuda olur. Hem arabada kaplumbagalardan igrenen biri varsa ayakkabi kutusu uygun olur. Ben plastik kapta goturmeye karar vermistim. Icine havlu koycam ama.

Araç kliması gerçekten önemli . Soğuk rüzgar akımı hayvanı aniden hasta edebilir. Benim eski muhabbet kuşum da bu yüzden ölmüştü malesef

Bende söyle yaptım bir seffaf saklama kabı al sonra yanlarına ince sünger yapıştır sarsılmadan korkmasınlar ve zarar görmesinler sonra tabana havlu koyarsın rahat rahat gider tosbikler :D

Havlu genede konulmalı. Altına ve arasına girecektir. Rahat ve sıcak olur. Ama havlu çıkartılırlen dikkat edip önce hayvanı bulmalı. Birden alınınca arasına girdi ise düşer.

ben iki haftaya kadar izmire gideceğim. 30 litrelik akvaryuma biraz su koyup öyle götüreceğim. kapağı var onuda kapatacağım böylece cereyanda kalmamış olacaklar.

Su soğursa üşürler. Nasıl yapacaksın yolculuğu?

arabanın arka koltuğunda olacak güneş alacaklar. arka klima çıkışlarını kapatıcağım. makam koltuğunda gidecekler.

Öndeki klima açık olursada etkilenirler Cem. Cam açıp klima kapalı gitsen daha iyi olur bence. Sen ayarlama yaparsın zaten.

akvaryum plastik kapaklı emre şu piyasadakilerden. eski akvaryumu götürmekten vazgeçtim oradan alacam bir tane. almışkende 100 lt üstü bakacam. almışken adam gibi birşey alayım. artık hayvanlar birgün 25 litrelik suda bekleyecekler. bakaldan da 7-8 damacana su alıcam. izmirin şebeke suyunda yüzüp, içmelerine gönlüm el vermez. su iyi olsaydı hayvanları yeğenlerin 2 mt çaplı şişme yüzme havuzunda güneşlendirirdim. ama damacana dayanmaz o işe.

Çokta büyük akvaryum alıp damacanadan yana başını ağrıtma. Normal bir sistemle yazı çıkart bence.

80*40*50 ya da 80*40*40 düşünüyorum. 8 mm kalınlık çok güvenli, 7 mm güvenli demiş. 30 su derinliği yapsam içindeki zerzavatlarla 150 kg'den az olur. komodin daha fazlasını kaldırmaz. hazırları bir gezip bakayım daha uygun bulursam alırım. bunlarında geneli 30 cm eni geçmiyor.

80*40*50 bence iyi ölçü Cem. 8 mm iyi olur. Genede hazırlara bir göz at. Uygun bir şey çıkar belki.

Geri