Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yolda buldum

Çekirdek Tospa

Yeni Üye
Merhabalar, dün öğlen saatlerinde yolda taş zannedip sonra hareket ettiğini görünce alıp sahiplendiğim bi su kaplumbağam var. Önceden kara kaplumbağası bakmıştım ama ilk defa su kaplumbağam oluyor. Biraz kurcalayıp baktığımda daha meşakkatli olduğunu anladım. Yanlış bir şey yapıp vebaline girmek istemiyorum. Daha çok küçük bozuk para kadar. Hiçbir ekipmanım olmadığı için düz geniş bir tepsiyi hafif eğimli olarak bıraktım. Eğik olan kısmına ılık su doldurdum ama haliyle sürekli soğuyor. Her denk geldiğimde ılıştırıyorum. Suyun içinde uyumuş, öldü sandım panikledim aldım elini kolunu dürtükledim uyandı yavrucak. Meğer suda uyuyabilirlermiş sizin forumda öğrendim ve hemen kaydoldum. Burası bilgi sahibi olabileceğim bir yer. Her neyse temiz yeşillikler ve küçük elma parçaları bıraktım yedi mi yemedi mi anlayamıyorum. Yerlerini değiştirmiş yeşilliklerin. Anlaması ve takip etmesi zor canlılar. Ben bunu bir petshoptan almadım, dümdüz doğadan alınmış bir kaplumbağa. Bakamamaktan korkuyorum çünkü imkânlarım da kısıtlı. Önümde bahçe olduğu için salarım bahçeye orda yer içer büyür diye düşünmüştüm ama öyle saldım çayıra büyüyecek bir hayvan değil belli ki. Kapımda kediler tavuklar falan da var ayrıca. Lütfen bana yol gösterin, hem vebâline girmek istemiyorum hem de çok sevdik onu, geceleyin kalkıp kalkıp baktım bir şey olmuş mu diye o yüzden korkuyorum. Bana senden bakıcı olmaz sal derseniz bulduğum yerde yakın bir dere var, yanına bırakırım. Yeter ki iyi olsun. Onu çok sevdik ailecek. Yardımlarınızı bekliyorum.

Ekli dosyalar

• IMG-20250319-WA0001.jpg
    IMG-20250319-WA0001.jpg
    360.9 KB · Görüntüleme: 24
  • IMG-20250319-WA0002.jpg
    IMG-20250319-WA0002.jpg
    163 KB · Görüntüleme: 24
Türü çizgili dere kaplumbağası, ömürlük 200 litre akvaryum da bakılır, suyun ısısını @cem abi daha iyi bilir, suyun ısısını sabit olması gerekir bunun için akvaryumun litresi e göre 50 litre=50watt 100 litre=100watt akvaryum ısıtır ısı olmalıdır. Kuru alanı olmalıdır, ve kuru alanı ısıtanen az 40 en fazla 60 watt ısıtma lambası olmalıdır, kuru alanı 31-32 derece olmalıdır, yemi stick yem olmalıdır @cem abi önerir.

Dereye biraz uzak bir yolda tam yolun ortasında buldum. Çok da küçük, ezilmesin diye aldım. Köyde oturuyoruz zaten. Deresi falan var. En kötü oraya bırakırım artık. Ama yasağın nedeni nedir biliyor musunuz? Nesli mi tehlikede?

Türü çizgili dere kaplumbağası, ömürlük 200 litre akvaryum da bakılır, suyun ısısını @cem abi daha iyi bilir, suyun ısısını sabit olması gerekir bunun için akvaryumun litresi e göre 50 litre=50watt 100 litre=100watt akvaryum ısıtır ısı olmalıdır. Kuru alanı olmalıdır, ve kuru alanı ısıtanen az 40 en fazla 60 watt ısıtma lambası olmalıdır, kuru alanı 31-32 derece olmalıdır, yemi stick yem olmalıdır @cem abi önerir.
Teşekkür ederim. Bilgi sahibi olduğum iyi oldu ama illegal olması işi değiştiriyor. Bu ufak olduğu için mi çizgisi yok acaba? Ben çok inceledim de çizgi göremedim.

Tekrar merhaba, Çekirdeğimiz'i bulduğum yere bıraktım bugün mecburen. :( Dere kenarında suya yakın tarafa bıraktım. Suya bırakmak doğru olmaz diye düşündüm. Kendisi isterse girer. Belki de güneşlenmeye çıkar. Bahçemde bakabileceğime çok inanmıştım. Şartları bir şekilde zorlardım. Ama gelişimi için en iyisini yapacak bilgiye sahip değilim. Uygunsuz koşullardan başına bir iş gelir diye çok korktum. Sanırım o, kendi doğasında kendisine benden çok daha iyi bakabilir. (İnşallah) Çok sevmiştik onu ama sağlığı ve mutluluğu bizim sevgimizden daha kıymetli. Umarım kendi habitatında sağlıkla hayatta kalabilir. Bu kısa deneyim buraya kayıt olmama vesile oldu. Belki bir gün yine bir takım bilgiye ihtiyacım olursa tekrar sizlere danışacağım. Yardımcı olan arkadaşa da teşekkür ederim. Herkese iyi günler.

Tekrar merhaba, Çekirdeğimiz'i bulduğum yere bıraktım bugün mecburen. :( Dere kenarında suya yakın tarafa bıraktım. Suya bırakmak doğru olmaz diye düşündüm. Kendisi isterse girer. Belki de güneşlenmeye çıkar. Bahçemde bakabileceğime çok inanmıştım. Şartları bir şekilde zorlardım. Ama gelişimi için en iyisini yapacak bilgiye sahip değilim. Uygunsuz koşullardan başına bir iş gelir diye çok korktum. Sanırım o, kendi doğasında kendisine benden çok daha iyi bakabilir. (İnşallah) Çok sevmiştik onu ama sağlığı ve mutluluğu bizim sevgimizden daha kıymetli. Umarım kendi habitatında sağlıkla hayatta kalabilir. Bu kısa deneyim buraya kayıt olmama vesile oldu. Belki bir gün yine bir takım bilgiye ihtiyacım olursa tekrar sizlere danışacağım. Yardımcı olan arkadaşa da teşekkür ederim. Herkese iyi günler.
Birşey değil,size de iyi günler.🙂

Foruma hoşgeldiniz.

Hayvan yerli tür çizgili dere kaplumbağası. Baş ve boyun bölgesindeki beyaz yatay çizgilerden ötürü çizgili denir. Büyük ihtimalle o dere civarından gelmiş. Havalar ısınınca kış uykusundan uyanmış. Ve şimdi tekrar soğuyor.

Bu hayvanlar koruma altında olduğu için alım satımı yasak. Doğadan aldığımız için özgürlüğünü kısıtlama durumu söz konusu bu da etik değil.

En azından mayısa kadar evde tutun.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası verin. Hayvan henüz ufak olduğu için bitkisel beslenmez.

Kedi tavuk varsa dışarı salınmaz. Havalar ısınınca dere boyunu gezin orada kaplumbağaları gördüğünüz yere bırakırsınız.

Mukavva kutu yeterince genişse bir kaba sırtını geçecek kadar su doldurun. Hayvanı içine alın. Kalorifer yada soba ne kullanıyorsanız yakınına koyun. Sıcak su eklemesi yapmayın emsal sıcaklıkta su olmalı. Hayvan ısı değişikliklerinden dolayı hasta olabilir.

Son yazınızı yeni gördüm. Neyse o uygun bir yer bulur. Suya yakın bir yer olması da iyi olmuş.

Geri