Çekirdek Tospa
Yeni Üye
Merhabalar, dün öğlen saatlerinde yolda taş zannedip sonra hareket ettiğini görünce alıp sahiplendiğim bi su kaplumbağam var. Önceden kara kaplumbağası bakmıştım ama ilk defa su kaplumbağam oluyor. Biraz kurcalayıp baktığımda daha meşakkatli olduğunu anladım. Yanlış bir şey yapıp vebaline girmek istemiyorum. Daha çok küçük bozuk para kadar. Hiçbir ekipmanım olmadığı için düz geniş bir tepsiyi hafif eğimli olarak bıraktım. Eğik olan kısmına ılık su doldurdum ama haliyle sürekli soğuyor. Her denk geldiğimde ılıştırıyorum. Suyun içinde uyumuş, öldü sandım panikledim aldım elini kolunu dürtükledim uyandı yavrucak. Meğer suda uyuyabilirlermiş sizin forumda öğrendim ve hemen kaydoldum. Burası bilgi sahibi olabileceğim bir yer. Her neyse temiz yeşillikler ve küçük elma parçaları bıraktım yedi mi yemedi mi anlayamıyorum. Yerlerini değiştirmiş yeşilliklerin. Anlaması ve takip etmesi zor canlılar. Ben bunu bir petshoptan almadım, dümdüz doğadan alınmış bir kaplumbağa. Bakamamaktan korkuyorum çünkü imkânlarım da kısıtlı. Önümde bahçe olduğu için salarım bahçeye orda yer içer büyür diye düşünmüştüm ama öyle saldım çayıra büyüyecek bir hayvan değil belli ki. Kapımda kediler tavuklar falan da var ayrıca. Lütfen bana yol gösterin, hem vebâline girmek istemiyorum hem de çok sevdik onu, geceleyin kalkıp kalkıp baktım bir şey olmuş mu diye o yüzden korkuyorum. Bana senden bakıcı olmaz sal derseniz bulduğum yerde yakın bir dere var, yanına bırakırım. Yeter ki iyi olsun. Onu çok sevdik ailecek. Yardımlarınızı bekliyorum.