Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yoldaki Minik Kaplumbağa Yeniden (:

aragorn

Bordo Bereli
Katılım
30 Eyl 2008
Mesajlar
2,176
Yine biraz dolaşmak için dışarı çıkmıştım ki geçen yavru kaplumbağayı gördüğüm aynı yerde yolun ortasında yine gördüm muhtemelen de aynısı. Önceki sürpriz karşılaşmamızdan dolayı temkinli gidiyordum bu sefer ani bir şey yapmama gerek kalmadı ezmemek için. Bir kaç fotoğrafını çektim yine ufaklığın.

mailto:/img197/6841/mct0178.jpg

mailto:/img200/341/mct0179.jpg

mailto:/img218/6816/mct0181.jpg

mailto:/img269/6306/mct0182.jpg

mailto:/img269/6590/mct0183e.jpg

mailto:/img35/4949/mct0184.jpg

Doğadan güzel bir manzara daha :)

mailto:/img148/3134/mct0186.jpg
 
Her gidişte bir su dökme... Dikkat et seni dost belleyecek de bir dahaki sefere arabana atlayıp sennle gelmek isteyecek... Çünkü sürekli peşindesin... :D
 
yazık ya biri ezmese bari..çok tatlı hala biraz büyümüş mü ne:D
 
O benim peşimde aynı yolda aynı yerde aynı saatte yine denk geldi. Her gittiğimde özellikle dikkat etcem artık ufaklığı tekrar görmek için. Büyüdü ya her gittiğimde gözlemleyip kendime alıştırcam artık direkt yola çıkcak arabayı görünce :)
 
bence ezilmesindense al evine götür besle senin Aragorn ile Arwen'e da değişik bir familyasından arkadaş olur ne güzel.
 
Doğadan almaya dayanamam ki onu. Alıştığı ortamından bir kaç metrelik bir yuvaya geçmesi kötü olur, ortamından hatta ailesinden bile koparmış olurum alsam. Yol iyi ki pek işlek bir yol değil yoksa bayağ tehlike olurdu onun için. Biraz daha büyüyünce zaten daha görülebilir hale gelir :)
 
Resimlere şöyle bir baktımda doğal yaşamdaki hayvanlar bir başka güzel oluyor.Atalarımız çiçek dalında güzeldir demişler.Bence iyi bir örnek oldu bu.Biz ne kadar güneşlendirsek vitamin dolu yemler versek yemlerine gaga taşı karıştırsak ve en ufak dereceden bir acı hissetmemelerini sağlamak için koşuştursak bile onlara doğa ananın verdiği sınırsız güzellik ve imkanları vermenin şimdi imkansız olduğunu anladım.Kabuğu kahve rengi gözüküyor.Kara kaplumbağası olmasın?
saygılar
 
Hayır ben o anlamda söylemedim yanlış anlamışsınız.Galiba soru tarzım biraz yanlış olmuş o yüzden öyle anlamışsınız sadece merak ettim:D kabuğu kahverengi sanırım kara kaplumbağası yazmam gerekiyordu
saygılar
 
kaplumbağa seninle dost olmuş ve seni sevmiş anlaşılan Cihan :D baksana yolunu gözlemiş kapuş :D :D
 
:D ferahlasın diye birde su dökmen hoşuma gitti çok şeker :)
 
kaplumbaga cok güzel cok şeker =) ama ben ugurböcekli fotografı özellikle begendim. hastayım makro cekimlere =)
 
Teşekkürler beğenmenize sevindim, profesyonel olmasam da fotoğraf çekmeye meraklıyımdır bir sene de seçmeli ders olarak fotoğrafçılık alınca ister istemez biraz bilgi sahibi olduk o konuda :)
 
Geri
Üst