Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yosun problemi

Kuznetsss

Yeni Üye
Bildiğiniz üzere su kaplumbağaları ve akvaryumlarda yosun problemi oluyor. Sıcak, güneş ışığı, temizlik vs kaynaklı.

Tüm bunlar haricinde kaplumbağalara zarar vermeyecek ekstra kullanmış olduğunuz takviye kimysal vs var mıdır tavsiye edebileceğiniz?

Ayrıca filtre borularına alüminyum folyo sarılabileceğini okumuştum. Bir yararı olur mu borular için?

Boru ve hortumlara folyo sardığımızda karanlıkta olacağı için yosun bağlamaz. Yosunun gereksimini ışıktır. Ben denedim. Kahverengi algler bir noktaya kadar olabiliyor ama yosun oluşmuyor.

Bu yosun ve alg oluşumunda dış filtrede en iyi ürün jbl silicate ex. Bu sudaki fosfat ve silikatı alır. Bunlar yosun ve algi besleyen mineraller. Oluşmasını önler olanı izole edip çoğalmasını önler. Özellikle boru içinde oluşan alglerde iyi iş çıkarıyor.

Bir de bunun kadar olmasa da seachem phosguard var. Yalnız bunu düşük oranda kullanıyoruz. Fazlası zararlı. 100 litrede bir çorba kaşığı kadar kullanılıyor. Bu ayda bir yenilenir. Silicate ex 3 ay ömre sahip. Diğer benzerleri iş görmüyor. Özellikle büyük akvaryumlarda.

Yosun giderici sıvılar etki etmesi için yoğun kullanılıyor bu da hayvan suyu içtiği için pek sağlıklı değil.

Cevabınız için çok teşekkür ederm 🙏🏻🙏🏻 250 litre kadar akvaryumum var. 15-17 cm civarlarında 2 adet kaplumbağam var. İç filtre önerinizide merak ettim

Su yüksekliği 30 cm üstü ise sobo 808c köşe filtre uygun. Alt haznesine elyaf (sera crytal clear daha performanslı olur) üst hazneye zeolite koyabilir yada sünger ile devam edebilirsiniz.

Yada standard filtre olarak akvaryum 1 metre uzunluğunda ise sunsun hj-952; kısa ise sunsun-hj752 alabilirsiniz.

İç filtreleri büyük akvaryumlarda suda uçuşan derileri toplamada kullanırız.

Geri