Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

YOSUN

umtcnaltunog

Bronz 5 Üye
Akvaryumum aşırı derecede yosun tutuyor ne yapmalıyım. Tabanda malzeme kullanmıyorum eskiden böyle olmazdı ama suan su yemyeşil

Cvp: YOSUN

Yosunlar fazla nemden oluşur.benim bildim kadarıyla akvaryum suyunuz çok sıcak veya nemli bir ortamda mi?

umtcnaltunog' Alıntı:
Akvaryumum aşırı derecede yosun tutuyor ne yapmalıyım. Tabanda malzeme kullanmıyorum eskiden böyle olmazdı ama suan su yemyeşil

Güneş görüyorsa, balıklarınızı çok besliyorsanız ve filtrasyon yeterince iyi değilse yosun kaçınılmaz olur.  :D

umtcnaltunog' Alıntı:
Kaplumbağa akvaryumum var, güneş görüyor o yüzden sanırım

Kaplumbağa veya balık farketmez, filitre sistemi iyi değilse suda çok fazla dışkı ve yem kalıntısı varsa bunlar da sebep olur.

Akvaryum doğrudan güneş ışığı alıyorsa o bölgedeki camlar yosunlanır. Önüne tam geçilmese de süreyi uzatmak için bulaşık süngeri ile iyice en ufak parçasına kadar temizleyip suyu çekeceksin nokta kadar partikül kalsa yine çoğalır.

İkincisi dış filtre varsa yosun önleyici malzeme kullanmak gerek.

Sudaki fosfat, amonyak, damla vitamin vb var olan yosunu coşturup suyun kalitesini bozar. Oksijen oranını azaltır. Hava kabarcığı veren filtre sudaki oksijeni ve su kalitesini yükseltir.

Geri