Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yosunlaşma

Dilan1903

Taç 2 Üye
Akvaryumum yosun tutuyor çok güneş görüyor o yüzden tuttuğunu düşünüyorum oluşan yosunun hayvanlara bir zararı olur mu bunu öğrenmek istiyorum açıkçası

Doğrudan güneş alan bölgelerde yosun oluşumu gözlenir. Hayvanlara doğrudan bir zararı olmaz ama oksijeni tükettikleri için su kalitesini düşürür. Gördükçe bulaşık süngeri ile silmeye çalış. Kumun cam kenarlarına gelen kısımlarında da oluşur. Bunları ise o bölgedeki kumu karıştırarak suya çıkarırız.

Bunu su değişimleri zamanı yapmak iyi olacaktır. Uçuşan yosun partikülleri başka yerlere yapışıp orada çoğalabilir.

Dış filtreli sistemler bu partikülleri çeker. İç filtrelerde ise sünger geniş gözenekli olduğu için tutmaz.

Ayrıca dış filtrede kullanılan fosfat ve nitrat düşürücü malzemeler. Bu oluşumları minimum düzeyde tutar.

Suya oksijen veriyorum ben hava kabarcığı gündüzleri sürekli açık konumda hayvanları zararı olmadığı sürece sorun yok aylık komple şu değişimi yapıyorum zaten o esnada temizlerim

mailto:/VYE30P
mailto:/bbyLrn
mailto:/6nmyyk
mailto:/z4nJ0B
Yosunlasma bu boyutta ama resimde daha açık durmuş suyun rengi daha daha koyu 2 3 gün sonra kaplumbagalaeimi göremicegim boyuta gelcek ayda 1 komple hafta 1 10 lt su değişimi yapıyorum fakat Odam çok güneş alıyor hayvanları guneslendirmek adına çok iyi oluyo fakat yosun çok oldu bu sefer kaplumbagalara karşı zararı olursa eğer komple su değişimi yapcam eğer yok olmaz derseniz 8 gün sonra aylık komple su değişimi yapcam

Çok ve doğrudan güneş alması akvaryumda yosun alg oranını yükseltir.

Bunun dışında birazda kum tortusu var gibi. Tam su değişimi yaparken kumu da iyice alt üst edip karıştır köşelerine varana kadar. Kum uzun süre karıştırılmadığında içinde metan gazı oluşuyor. Bu koku da yapıyor. Karıştırırken açığa çıkan kabarcıkların sebebi budur.

Dış filtre işini bayağı rahatlatacaktır. Su uzun süre temiz ve berrak kalır.

Eğer sararma yoğunsa temizlemende fayda var. Sonuçta hayvan suyu içiyor. Hayvanların akvaryumdan kaçma sebeplerinden biri de su kirliliğidir. Kir yoğunlaştığında bulunduğu yerden daha temiz bir yer bulma arayışına girer kuru alanda daha fazla durmak ister.

Tamam o zaman yarın güzelce bi temizliyim su gerçekten yosun yuvası oldu yavrucaklara zarar gelmesin teşekkür ederim

Geri