Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yüksek sıcaklıklar

aalaraa

Yeni Üye
Merhabalar, birkaç gündür bir türlü çözüm yolu bulamadığım bir konu hakkında sizlere danışacağım. Ben Antalya'da yaşıyorum ve yaz mevsimini kavurucu sıcaklarla geçiriyoruz. Daha yazın başında olmamıza rağmen sıcaklıklar 30 derecenin üzerinde seyrediyor. Mesela bugün hava 36 derece ve çok rahatsız edici bir sıcak var dışarıda. Biz bu sıcaklığın etkisini klima vs kullanarak azaltıyoruz fakat kaplumbağam için henüz bir çözüm bulabilmiş değilim. Bu kaplumbağamla ilk yazım değil. Daha öncelerinde akvaryumu bizim de devamlı kullandığımız oturma odamızdaydı ve sıcak hissettiğimizde klimayı açıyorduk fakat her ne kadar akvaryumun üzerine soğuk havanın gelmesini engellesem de hasta oldu. Ayrıca odada çok kişi olunca da huzursuz olduğunu gözlemledim ve geçtiğimiz yıl bizim çok sık kullanmadığımız bir odaya aldım. Şimdi sıcaklar arttı ve daha da artıcak önümüzdeki ay. Sıkıntımız ise oda fazla sıcak olduğu için suyun da fazla ısınması. Bu arada ısıtıcıyı 1 aydan fazladır kullanmıyorum çünkü su sıcaklığı ideal derecesinde oluyordu. Şimdi ise su 29-30 derece. Az önce kontrol ettiğimde 30 çizgisindeydi. Şimdi kuru alan sıcaklığını ölçmek için termometre koydum bekliyorum eğer uygun sıcaklıkta ise ısıtıcı lambayı kapatmam iyi olur mu hani daha da sıcak vermemesi açısından? Su içinse nasıl bir şey yapmalıyım? Akvaryumun şu an bulunduğu odada klimamız yok zaten klima hasta olmasına yol açıyor. Suya serin su eklemesi yapsam ani değişen sıcaklıktan ötürü yine hasta olmasına mı yol açar? Şimdiden teşekkürler  :D

Cvp: yüksek sıcaklıklar

aalaraa' Alıntı:
Merhabalar, birkaç gündür bir türlü çözüm yolu bulamadığım bir konu hakkında sizlere danışacağım. Ben Antalya'da yaşıyorum ve yaz mevsimini kavurucu sıcaklarla geçiriyoruz. Daha yazın başında olmamıza rağmen sıcaklıklar 30 derecenin üzerinde seyrediyor. Mesela bugün hava 36 derece ve çok rahatsız edici bir sıcak var dışarıda. Biz bu sıcaklığın etkisini klima vs kullanarak azaltıyoruz fakat kaplumbağam için henüz bir çözüm bulabilmiş değilim. Bu kaplumbağamla ilk yazım değil. Daha öncelerinde akvaryumu bizim de devamlı kullandığımız oturma odamızdaydı ve sıcak hissettiğimizde klimayı açıyorduk fakat her ne kadar akvaryumun üzerine soğuk havanın gelmesini engellesem de hasta oldu. Ayrıca odada çok kişi olunca da huzursuz olduğunu gözlemledim ve geçtiğimiz yıl bizim çok sık kullanmadığımız bir odaya aldım. Şimdi sıcaklar arttı ve daha da artıcak önümüzdeki ay. Sıkıntımız ise oda fazla sıcak olduğu için suyun da fazla ısınması. Bu arada ısıtıcıyı 1 aydan fazladır kullanmıyorum çünkü su sıcaklığı ideal derecesinde oluyordu. Şimdi ise su 29-30 derece. Az önce kontrol ettiğimde 30 çizgisindeydi. Şimdi kuru alan sıcaklığını ölçmek için termometre koydum bekliyorum eğer uygun sıcaklıkta ise ısıtıcı lambayı kapatmam iyi olur mu hani daha da sıcak vermemesi açısından? Su içinse nasıl bir şey yapmalıyım? Akvaryumun şu an bulunduğu odada klimamız yok zaten klima hasta olmasına yol açıyor. Suya serin su eklemesi yapsam ani değişen sıcaklıktan ötürü yine hasta olmasına mı yol açar? Şimdiden teşekkürler  :D

İlk önce kaplumbağanızın türünü belirtmemişsiniz. Gece - gündüz su sıcaklığı arasında aşırı fark yoksa herhangi bir problem olmaz. Isıtıcınısızı 30 dereceye sabitlerseniz gündüz çalışmaz gece de çok fazla düşmeyeceği için kısa aralıklarla çalışır. Klima akciğerli hayvan olan kaplumbağalara kötü etki edebilir. O yüzden klima olmayan odada olması gayet iyi. Ben kaplumun sıcaktan rahatsız olacağını düşünmüyorum. Ama güneşe çıkarıyorsanız veya güneş gören bir yerde duruyorsa kuru alan sıcaklığı anormal olmamalı. 32 derece civarında olması yeterlidir diye düşünüyorum.

Tost' Alıntı:
aalaraa' Alıntı:

İlk önce kaplumbağanızın türünü belirtmemişsiniz. Gece - gündüz su sıcaklığı arasında aşırı fark yoksa herhangi bir problem olmaz. Isıtıcınısızı 30 dereceye sabitlerseniz gündüz çalışmaz gece de çok fazla düşmeyeceği için kısa aralıklarla çalışır. Klima akciğerli hayvan olan kaplumbağalara kötü etki edebilir. O yüzden klima olmayan odada olması gayet iyi. Ben kaplumun sıcaktan rahatsız olacağını düşünmüyorum. Ama güneşe çıkarıyorsanız veya güneş gören bir yerde duruyorsa kuru alan sıcaklığı anormal olmamalı. 32 derece civarında olması yeterlidir diye düşünüyorum.

Kaplumbağam res. Gece gündüz sıcaklık farkı 6-7 derece oynuyor. Dün gece mesela 29 dereceyi gösteriyordu hava. Ben ısıtıcıyı akvaryumdan çıkarmıştım ama siz tekrar takmamın daha iyi olacağını mı düşünüyorsunuz? Güneş ışığı ihtiyacını da uvb lamba ile karşılıyorum. Aslında doğal güneş tabiki de daha faydalı ama ben onu ne zaman güneşlenmesi için dışarıya çıkarsam o hep gölgede duruyor ben de rahatsız olduğunu düşünüp geri akvaryumuna alıp uv lambasını yakıyorum.

Isıtıcı bence de durmalı, yeterli sıcaklıklarda zaten devreye girmeyecektir.

Kuru alan da günde minimum 12 saat 30-31 derecenin altına düşmüyorsa ısıtıcı lamba da kullanmaya bilirsin.

Sabah / Akşam serininde kuru alan 3-5 derece soğuk oluyorsa daha düşük watt'ta bir ampulü zamanlayıcı ile sabah / akşam saatlerinde yakarak çözebilirsin.

Akvaryum klimasız odada ve gölgede durduğu halde su yada kuru alan ısıtıcı & lamba çalışmadığı halde belirtilen sıcaklıkların üzerinde ise iş biraz daha zor.

Soğuk su eklemesini tavsiye etmem, eklenecekse de yüzde 5 civarını geçmemeli diye düşünüyorum.

Klimanın çalıştığı odadan, akvaryumun olduğu odaya serinlik gelmesi için ara kapılar açık bırakılabilir.

hayvan kaç yaşında, kabuk boyu filan yazılmamış  ama kuru alan ısısına dikkat edin 32 derece üstü küçük hayvanları bunaltıp bayıltabiliyor yanlış bilmiyorsam forumda böle ölümde yaşanmış, 32 dereceyi geçen bir sıcaklık ölçerseniz daha düşük wattlı bir ampülle değiştirebilirsiniz veya lambanızın yüksekliğini artırarak çözebilirsiniz, büyük hayvan da iş daha kolay bu konuda en kötü kuru alanda daha uygun sıcaklıkda olan tarafa kaçıyorlar lakin uygun değişimleri yapmak hayvanın konforu açısından iyi olabilir.

Su 28 derece altına düşüyorsa ısıtıcı dursun. Üst sıcaklıkta devreye girmez. Yalnız ısıtıcı dikleme duruyorsa buharlaşmaya bağlı su azalması tehlike yaratabilir.

Kuru alanda ısıtıcı 32 derecede sabit 12 saat yansın. Dış ortamın çok sıcak olması önemli değil.

Güneşe sakın çıkarma hayvan kızarabilir. Uvb ve ısıtma lambası yeterli olur.

Suya soğuk su ekleme. Öyle kalsın.

Üstadım, benim cülükler 1 ayı geçti ısıtıcısız, adana, gaziantep buralarda bulundum hava çok sıcak kuru alana bile çıkmıyorlar o derece bir sorun olur mu?

hava 37-41c arası gidip geliyor

Suya dikkat et. Dereceden kontrol et. 35 dereceyi geçmemeli aksi halde filtre motorunu soğutamaz.

Hayvanlar çıkmak istemiyorsa kendi hallerine bırak. Yalnız akvaryum doğrudan güneşi görmesin. Gerekirse sıcağın en yoğun zamanı perdeyi kapayabilirsin. Hayvanlar suda iken pencereyi açarak odayı serinletebilirsin. Kuru alanda dururlarken esinti olmuyorsa yine açabilirsin.

nick burns' Alıntı:
hayvan kaç yaşında, kabuk boyu filan yazılmamış  ama kuru alan ısısına dikkat edin 32 derece üstü küçük hayvanları bunaltıp bayıltabiliyor yanlış bilmiyorsam forumda böle ölümde yaşanmış, 32 dereceyi geçen bir sıcaklık ölçerseniz daha düşük wattlı bir ampülle değiştirebilirsiniz veya lambanızın yüksekliğini artırarak çözebilirsiniz, büyük hayvan da iş daha kolay bu konuda en kötü kuru alanda daha uygun sıcaklıkda olan tarafa kaçıyorlar lakin uygun değişimleri yapmak hayvanın konforu açısından iyi olabilir.

Kabuk boyu 10 cm kadar, 32 dereceyi geçmedi hiç sıcaklık. Aslında şu an pek sıkıntı çekiyor gibi durmuyor keyfi yerinde gibi. Sadece daha da ısınırsa diye endişeleniyorum.

cem' Alıntı:
Su 28 derece altına düşüyorsa ısıtıcı dursun. Üst sıcaklıkta devreye girmez. Yalnız ısıtıcı dikleme duruyorsa buharlaşmaya bağlı su azalması tehlike yaratabilir.

Kuru alanda ısıtıcı 32 derecede sabit 12 saat yansın. Dış ortamın çok sıcak olması önemli değil.

Güneşe sakın çıkarma hayvan kızarabilir. Uvb ve ısıtma lambası yeterli olur.

Suya soğuk su ekleme. Öyle kalsın.

Bugün ısıtıcıyı tekrar taktım ilk biraz çalıştı sonra devreye girmedi bir daha bu arada bendeki ısıtıcı tamamen suya girebiliyor. Isıtıcı lamba 12 saat açık. Genelde de saat 1-2 gibi uv lambasını yakıyorum 2 saat falan o da açık kalıyor. Bir de forumda bazı konularda denk geldim 10 cm kabuk boyundan sonra haftada 1 gün yem verilmiyormuş. Ben normalde her gün veriyorum artık 1 gününü kesiyim mi?

Akvaryum soğutucuları oluyor onu takabilirsin, :) ısıtıcı ve soğutucuyu aynı dereceye al birbirini tamamlarlar :)

O soğutucular gerekli ama bayağı pahalı ürünler.

Isıtıcı suya batıyorsa sorun yok. Lamba saatleride uygun.

Aç gün yapabilirsin o gün sadece kabuğu oranında marul veya kıvırcığı öğlen civarı verirsin. Hayvana detoksta olur. Sindirim sistemide dinlenir.

Geri