Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yüksekten düşme

sudeeee

Yeni Üye
Arkadaşlar 5 cm uzunluğundaki kaplumbağamı 6 yaşındaki kardeşim hava alsın diye balkona çıkarmış ve kaplumbağa bulunduğu kaptan çıkıp düşmüş düştüğü yükseklik 6 metre civarı. Hiç bir yerinde kan yok kabuğu da iyi gözüküyor hareket ediyor ve yemek yiyor. Sizce kötü bir şey olur mu?

Arkadaşlar 5 cm uzunluğundaki kaplumbağamı 6 yaşındaki kardeşim hava alsın diye balkona çıkarmış ve kaplumbağa bulunduğu kaptan çıkıp düşmüş düştüğü yükseklik 6 metre civarı. Hiç bir yerinde kan yok kabuğu da iyi gözüküyor hareket ediyor ve yemek yiyor. Sizce kötü bir şey olur mu?
Toprak zemine mi düştü

Kaplumbağaları hava almaya yada güneşlendirmeye çıkarmıyoruz ısıtma lambası yada uvb lamba kullanıyoruz

Dışarı kesinlikle çıkarmıyoruz esinti üşütmesine neden olup akciğer enfeksiyonuna çeviriyor.

Kuşlar kapabilir.

Bu hayvanlarda yükseklik algısı yoktur. Kendini aşağı atar.

Yavru olması kurtarmış. Yavrularda kabuk esnektir bu darbeleri absorbe eder.

Hayvanın iki gün dışkısını kontrol edin kan kırmızı yada bordo renk mi bakın. Yoksa iç kanama yoktur.

Halsizlik durağanlık, iştah kaybı, kuru alanda başını yere koyma halleri yoksa hayvan sağlamdır.

Evde akvaryumlu sistem kurun su ısıtıcı, ısıtma lambası ve filtre olmalı.

Halsizlik durağanlık, iştah kaybı, kuru alanda başını yere koyma halleri yoksa hayvan sağlamdır.
Cem abi benim kaplumbağa da birkaç gündür durgun, genelde her gördüğümde suyun dibinde kuma oturmuş vaziyette buluyorum, beni görünce yüzmeye başlıyor.

Hayvan uykusuz kalıyorsa yada dinlenme ihtiyacı hissediyorsa veya enerjisini harcamaktan kaçınıyorsa oturur. Senin hayvanda hastalığa dair birşey yok.

Seni görünce hareketlenmesi yem odaklı. Yemini bir artır.

• Beğen
Tepkiler: efe
Cem abi bu arada artık daha yavaş yüzüyor gibi, ilk geldiğinde aşırı hızlı yüzüyordu beni görünce. Sanki artık daha sakin gibi.

Cem abi az önce baya bir kabuk çıkarttım, tabiki zorlamadım hatta hiç zorlamadım bile. Tırnağımla baktım kolay çıkanları aldım, bazıları da çıkıcak gibi oldu ama fazla zorlamadım. Kabuğun altından çıkan yeni kabuklar siyahımsı. Normal midir?

Cem abi az önce baya bir kabuk çıkarttım, tabiki zorlamadım hatta hiç zorlamadım bile. Tırnağımla baktım kolay çıkanları aldım, bazıları da çıkıcak gibi oldu ama fazla zorlamadım. Kabuğun altından çıkan yeni kabuklar siyahımsı. Normal midir?
@cem

Hayvan yavaş yavaş enerjisini korumayı öğrenmeye başlamış.

Siyahlaşma normal. Altbağada desenler kaybolur. Üstbağada ve altbağada siyahlaşma olur.

• Beğen
Tepkiler: efe
Geri