Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yüksekten düştü bi sorun var mıdır

KediyeKafaAtanFare

Yeni Üye
arkadaşlar kapluşları beslenmeleri için daha küçük bir kaba almıştım odadayken bi anda küt diye bi ses geldi sodyum (kapluşun adı) yerde duruyordu hemen alıp kontrol ettim gözle görülür bir sorun yok sadece çok hareketli olan kaplumbağa şuan hiç hareket etmiyor sizce önemli bişey var mıdır :'(

Cvp: yüksekten düştü bi sorun var mıdır

Kabuğuna kollarına ve başına dikkatli bakın. Eğer görünür bir sorun yoksa suya koyun. Şok yaşadı sonuçta. Bulunduğu ortamdan 10 dk uzaklaşın. Sonra tekrar kontrol edin. Bence boynunda yada kollarında sorun olmadıysa hareketlenir.

görünürde bir sorun yok fakat hiç hareket etmiyor yaptığı tek şey kafasını uzatıp etrafa bakmak :(

Kapluşunuz düşmenin etkisiyle strese girmiştir. Kapluşu iyice bir kontrol edin. Kabuğunda çatlak ya da yaralanma gibi bir durumu var mı? 1-2 saat kadar gözlemleyin. Ben bir süre sonra düzeleceğini tahmin ediyorum.

Özellikle büyük ve ağır kaplumbağlar düştükleri zaman ciddi şekilde yaralanıp ölebilirler. Düştükten sonra yapılabilecekler sınırlıdır önemli olan düşmemesi için gerekli tedbirleri ve güvenlik önlemlerini almaktır Umarım bundan sonra sorumluluğun farkında olursunuz :honk:

şimdi biraz hareketlendi gibi fakat beni görünce kaçmaya başladı küsmüş olabilir mi :confused

Küsmesinden değilde yaşadığı olayın etkisiyle korktuğu içindir.

Bazen bir kaç hafta bu olayın etkisinde kalabiliyorlar. Kendi ortamına tekrar güven duysun yeterli şu aşamada. Bence çok sorun olmaz.

geçmiş olsun buse. ne yazıkki kaplumbağalarda böyle bir şapşallık var önünü görmeden atlıyor ne olacak haberleri yok.

Geri