Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

YUMURTA

melisa ecem

Bronz 3 Üye
Katılım
2 Ağu 2015
Mesajlar
69
arkadaşlar kaplumbağam kuyruk kısmından siyah 2.5 santim uzunluğundan siyah bir torba çıktı arka ayaklarını kuyruğuna yakkaştırdı gözlerini kapattı acı çeker gibi bir hali vardı . Bunu hareketi yemini verdikten sonra iki drfa tekrarladı böyle biyerleri kazmaya çalışıyodu . 3-4 yaşkarında bir bilginiz varmı ? Yumurtlar
mı ?
 
Cvp: YUMURTA

Hayvan erkek o da cinsel organı. Hayvan 10 cm kabuk boyu civarlarında ise cinsel gelişim sürecindedir. Kendini tanıma amaçlı bir süre istemsiz olarak çıkarabilir.
 
Çok saol bende şimdi anladım kız var bitane bide bir siteden çiftleşme tacrını araştırdım . Ve çok mutluyum necati baba fındık anne oldu sanırum bügun
 
Cvp: YUMURTA

Erkeklerin ön tırnakları ve kuyrukları uzun olur. Dişilerde kuyruk ve ön tırnaklar kısa olur. Erkeklerde anüs (kloak) kuyruk ucuna yakın; dişilerde kabuğa yakın olur. Dişilerde kabuk çapı biraz daha enli erkeklerde yan kısımlar dar olur.

Kabuk boyları kaç cm ?
 
Necati yani erkek olan 9.5 fındığı daha ölçrmedim daha çok huysuz ama necatiden daha kısa kuyruğu ve tırnakları da kısa ama necatinin tırnağı daha uzun ve kuyruğu büyük
 
Cvp: YUMURTA

fındık isimli olanın cinsiyeti henüz belli olmamış. 10 cm kabuk boyuna ulaşıncaya kadar bekle. bazı hayvanlar 9 cm gibi cinsiyetini belli eder ama netleşmesi 10 cm üstü belli olur. erkek veya dişi gibi görünüp son anda değişebilir. diğer taraftan dişi olduğunu farzetsek bile çiftleşme için küçük. dişiler 15 cm'yi geçkin çiftleşmeye başlar. çiftleşmeye hazır olduğunu boş yani döllenmemiş yumurta atmayla anlarsın.
 
Ama benim bir arkadaşımın kaplumbağası yumurtladı hemde bayağı küçüktü.
 
Cvp: YUMURTA

o hayvan yaşça büyük olup ortamın iyi olmadığından dolayı gelişememiştir. dişiler 3-5 yaş arası yumurtlamaya başlarlar. arkadaşının hayvanı da bu yaşlarda olmalı, eğer yaşça biraz daha küçükse buna genetik anomali de diyebiliriz. bazı üreticiler yumurta aşamasında yumurtaya radyasyon veriyorlar. hayvan boş yumurta atmış. küçük hayvanlar çiftleşemez yumurta kanalı buna imkan vermez.

yumurtanın pozitif olması kaydıyla sağlıklı olması için yani yumurtadan hayvan çıkması için hayvanın 15 cm veya daha büyük bir boyda olması ve yumurtanın uygun ölçüde olması lazım. yani 2 cm ye yakın.


eğer suyu kirletecek gibi değilse yumurtaları akvaryumda bıraksın hayvan yiyip kalsiyum alsın.
 
Geri
Üst