Hayvanın kabuk boyu 3 cm. Yavrularda kabuk biraz yumuşak olur. Hayvan ufak olduğu için D vitamin yüklemesi fazla gelecektir. Üstbağanın ön ve üst kısmında incelmeye bağlı arka kısım kadar yumuşak olmadığı sürece D vitamini takviyesine gerek yoktur. D vitamini eksikliğinde gözler içeri çöker göz çukurları belli olur. Hayvan zayıflar yürümede zorlanır.
Hayvana sebze verdiğinde marulu menüsünden eksik etme marul kalsiyum içerir. Orta körpe sarıya çalan yapraklardan ver, bunlar sulu ve biraz daha tatlı olur. Bununla kalsiyum açığını kaparsın.
Mayıs itibariyle hava ısınır. Esinti olmayan güneşli zamanlarda hayvanı dışarıda güneşe tutarsın. Yalnız bunaldığında gölgeye kaçabilecek bir yeri olsun. Balkona koyarsan gölge bir yer yanında uzanacağı bir kapta su olması iyi olur.
Kaplumbağaların yükseklik algısı yoktur onun için balkondan aşağı düşmeyecek şekilde geçebileceği boşlukları kaparsın. Günde 1 saat tutman yeterli olur. Günlük 20-25 dakika ışıma alsa yeterli. Yazın sıcak saatlerde sakın çıkarma. 11:00-16:00 saatleri arasında sıcak en yoğun ısıda olmakla birlikte tehlikeli olan uvc ışınımına da maruz kalmasın.
Hayvanı yerde dolaştırıyorsan gözlerini kontrol et. Toz pislik bulaşıp göz enfeksiyonu yapmasın. Göz kontağını da kaybetme evde kaybolursa biri basabilir yada kapı açılıp kapanırken sıkışabilir.
Yazın bahçeye çıkarırsan temiz bir yere bırak kedi ve köpeklerin dışkılamasına bağlı parazit yada kimyasal bir atık olabilir.