Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yuvaya yeni üye

Ağustos

Bordo Bereli
Herkese iyi forumlar :) 10 yaşındaki kızım Ağustos'a bir yada iki tane yavru dost almayı düşünüyorum sizce nasıl bir tepkisi olucaktır ?

RE: YUVAYA YENİ ÜYE

Bakimi size ait olup tum ekipmanlar temin edildikten sonra hayvan rahat edecegi icin tepkisi gayet olumlu olur diye dusunuyorum :)

Cvp: YUVAYA YENİ ÜYE

Akvaryuma uzun zaman sonra yeni elemanlar dahil etmek riskli geliyor bana, Kraliyete yeni ortaklar geldi tepkileri olabilir, ya da hiçbir şey olmaz gelenler herseyi kabullenir, Ağustos büyükse beslenme gibi zamanlarda istemeden olsa yavrulara zarar verebilir..... Böyle şeyler aklıma geliyor benim. Tabi Ağustosun yaşına ve ebatlarına uyum sağlayacak büyüklükte kaplumbağalarda alinabilir. Moderatörler konuyu daha doğru açıdan değerlendireceklerdir.

Bunların haricinde 3 hayvanın imkanlarını saglayabilecek ve sorumluluğunu alabilecek durumda olduktan sonra neden olmasın.
Özellikle sahiplenme olursa çok mükemmel bir durum olur.

bir tane aynı boylarda karşı cinsten alabilirsin. fazlası sana da sıkıntı olur. hala jakuzide bakıyorsun değil mi ? gerçi dişi olduğu kesinleşmişse biraz daha küçük bir erkek olabilir. ama onun erkek olduğunu anlamak lazım. gelişme evresinde olacağı için dişiyi de bunaltmayacaktır.

Evet jakuzide artık kuru alanı doğal taşlardan filtresi ısıtıcısı 300w yemleri herşeyi harika eğer sahiplendirmek isteyen olursa tabiki erkek kaplumbağa sahiplenirim seve seve :)

Bencede uygun boyda tek erkek en iyisi. Havrular yem yerken çok darbe alır. Hatta beslenme şekilleri farklı olacağı için yemler karışır. Her sefer onu çıkar bunu besle yöntemi hem bakıcıyı hem hayvanı bunaltır. Yavru olacaksa ayrı sistem şart.

Cvp: Yuvaya yeni üye

Dediğin gibi Emre Abi eğer sahiplendirmek isteyen olursa yeterli büyüklükte bir erkek sahiplenirim yaşam alanları çok güzel ki erkek gelirse kuru alanı kum yaparım diye düşünüyorum daha geniş şekilde Ağustosun tırnakları uzun kuyruğu biraz kalın ve kısa ben kız diye biliyorum doğrudur değil mi ?

Ön ayak tırnakları uzunsa ve kuyruk kalın, uzunsa erkektir. Bence erkek. Tırnaklar ve kuyruğun resmini çek istersen, bakalım. Bu arada iki erkek düşünmeki kavga olmasın. Dişi fazla olabilir ama erkek fazla olursa dişi için mücadele olur.

Bir fotograf koyun tirnaklari uzunsa bu yastam sonra kisalmaz yani erkektir ama kuyruktan net anlariz kalinsa ve uzun tirnakliysa dediginiz gibi erkek

Emre abi benden cok az once davranmis :D

https://[IMG]mailto:/25u4c48.jpg*

yüklemeye çalıştım resmi umarım olmuştur

Ekli dosyalar

• agustus.jpg
    agustus.jpg
    70.6 KB · Görüntüleme: 108

Kuyrugunu arkadan cekip bir fotograf daha ekler misiniz tirnaklardan kesin erkek fakat kuyruk emin olamadim cok anlasilmamis

Erkek bu. Kuyrukta kalın. Zaten tırnaklardan çok net. Yanına bundan biraz iri bir dişi çok iyi olur.

Var mı bildiğiniz sahiplendiren peki dişi ?

kuyruğunu akşam çekip atıcam tekar

resme gerek yok. hayvan erkek. bazı erkeklerde kuyruk biraz kısa olabiliyor. fakat uzun kuyruklusuna göre biraz daha kalın oluyor. kuyrukta en belirgin işaret. erkekte anüs kuyruk ucuna yakın; dişide kabuğa yakın olur.

[attachment=1668]yeni resimler geldi

Ekli dosyalar

• 1234.jpg
    1234.jpg
    108.5 KB · Görüntüleme: 128
  • 123.jpg
    123.jpg
    54.4 KB · Görüntüleme: 117

Aslinda kuyrukta kalin degil cok ama tirnaklar uzun erkek heralde ya moderatorlerde erkek demis zaten

Benim dedigim kuyrugun arkadan yani kabugun arkasindan cekindi neyse cem abi gerek yok demis zaten

ben baktım tırnaklar aşırı bi uzun değil ama kuyrukta çok kalın değil bi türlü anlayamadım

Ben isigi kapatmasam benim disinin tirnagini aticam ama iste bir disinin tirnagi asla boyle olmaz aslinda erkek bu ya

dişilerde bütün tırnaklar aynı boydadır.

Kuyrukta kısa değilmiş, kalınlığıda erkek kuyruğu. Özellikle son mesajın ilk resmi. Zaten tırnaklar net olarak dişide olmayacak uzunlukta.

Geri