Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yüzemiyor

Sofiel

Yeni Üye
Merhaba kaplumbağamı ölüm fanusundan cıkartmıştım akvaryum aldım ve dogal olarak suyu daha derinleşti ama suyun dibinde oluyo genelde bazen hava almak ıcın uste cıkıyo ve yem vermek ıcın kosturuyorum guzelce yuzuyo pesınden kosarken ama normalde diplerde yani neden normal balık gibi yüzmüyor

daha yeni mi akvaryuma geçtiniz ? En ufak kaplumbağalar bile yüzüyor. Alışma sürecindedir. Sizinde dediğiniz gibi yem için geliyor hava almak için çıkıyor filan yakında alışacaktır.

Akvaryum içerisinde tutunup dinlenebileceği bir ipek bitki var mı? Olursa iyi olur hayvan ona tutunarak dinlenir dipte beklemek yerine yüzeye yakın dururken, uyurkende kolaylıkla hava alır. Akvaryuma geçiş yeni olduysa alışma süreci olabilir.

Hayvan derin suyu ilk defa görmüş bacak kasları zayıf, bunun yanında yeni ortama girdi. Biraz ürkeklik olacaktır. Dip onun güvende hissedeceği yerdir. Merakta var. Yeni ortamı bir müddet keşfetme ve alışma süreci olacaktır. Akciğer kapasitesi de zayıf. Bacaklar ve akciğer geliştikçe hayvan hareketlenecektir.

Yakınında fazla durma, yem vereceğin zaman geldiğinde vermeden önce cam önünde kutuyu salla. O hevesle bacakları çalıştırsın. Ama çokta uzatma yorulmasın. Yemleri kafa hacmi + 1 ver. Enerjisi yerine gelsin.

Arkadaşların dediği gibi tutunacağı bir yer olmalı. Bu yüzeye yakın ipek bitki, kuru alan rampası, dik konumlandırmalı ısıtıcı varsa onun kablosu ve iç filtrenin tepesi. İç filtreyi öyle konumlandır ki hayvan üstüne çıkarsa kabuk su içinde kafa su dışında olsun. Bu normal dinlenme bir yana hayvanın ciğerleri tam gelişmediğinden uyuması içinde gereklidir.

Silis kumda al. Tabanda karıştırıp oyalanır. Hayırlı olsun sıpaya.

Geri