Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yüzey temizleme filtresi (dış filtre için)

cem

Süper Moderatör
Yönetici
emre şu ürünü inceliyordum biraz önce bu dış filtrenin emiş ucuna ek olarak mı yoksa komple mi takılıyor. elden inceleme olanağın oldu mu ?

mailto:/urun_detay.aspx?kat=251&urn=13194

Ben tam bumuydu hatırlamıyorum ama pet shopta görmüştüm. Komple emiş yerine takılıyor. Ancak sadece yüzey değil içerdeki suyuda çekiyor. Bence gerekli değil. Zaten kaplumbağa yüzeyde bir şey bırakmıyor. Burada montaj mevcut.

http://m.youtube.com/#/watch?v=WoxsIZ_1HWY&desktop_uri=%2Fwatch%3Fv%3DWoxsIZ_1HWY&gl=TR

Yüzey hareketlenmesi için de filtrenin fiskiye aparatı, hatta hava motoru iş görür bence.

Cvp: yüzey temizleme filtresi (dış filtre için)

Emre su üstünde bazen korkunç yağlanma olabiliyor. Devit 3 sebebiyle, vitaminle olsun bunlar sıkıntı yaratabiliyor. Hiç olmadı yine de bir şekilde kir olabiliyor. Sebebi hakkında çeşitli görüşler var, mantar, bakteri vs. tabakaları olabileceğine dair ama zaman zaman başıma geliyor su üstüneki tabaka sorunu.

Mantar değilde bakteri,alg ve köşelerde yosunlaşma olabilir. Ancak benim akvaryumların su yüzeyinde hiç bu tarz oluşumlara rastlamadım. Sadece küçük akvaryumu ilk kurduğumda gördüm, muhtemelen oda malzemelerden kaynaklı idi.
Devit 3 zaten yemle direk ağıza verilmeli hatta akvaryum suyu olan bir fanus içinde bu işlem yapılsa daha iyi olur. Vitaminide yem iyice emince suya salınımı minimize olur. Bunun dışında bu tapaka oluşumuna köklerinde etkili olduğunu düşünüyorum.
Ancak bende olmama sebepleri şu olabilir. Akvaryuma akan suyu yüzeyin daha üst seviyesinden dökmem ve hava motoru kullanmam. Su yüzeyim her zaman akıntılı ve bölge bölge çalkantılı.
Genede bu sorunu yaşayanlar için iyi bir ürün.

doğa en basit olarak filtreyi durdurup bir maşrapayla yüzeyi almak, hafif meyilli tuttuğun zaman kirler içine akacaktır.

Geri