Akvaryuma nihayet geçtim fakat gerçekten çok endişeliyim. Suyun yüksekliği 6 cm civarında. ilk başta daha yüksekti ısıtıcının çalışabileceği bir yükseklikteydi ama yüzemediğini ve sürekli diple kaldığını görünce korktum. Suya yem attım birkaç kez ama yeme doğru yüzmek yerine ayakta dikilip yemin ona doğru gelmesini bekliyor. Birkaç kez elimle tutup kuru alana bıraktım, yüzdürmeye çalıştım. Şimdi de cama yapışmış burnunun ucunu dışarı çıkarmış bekliyor. Suyun içinde zorlandığını fark edince büyük taşları akvaryuma koydum üstüne çıkması Vs. için. Bazı taşları da cama dikledim tutunmak ister diye. Kuru alana merdivenden çıkmak yerine direkt ayağa kalkıp yüksekten çıkmaya çalıştığını fark edince de fotoğrafta gözükmeyen arkada kalan kisma da orta boylu bir taş dikledim çıkmasına yardımcı olsun diye. Aslinda akvaryumu bu kadar taşla eşya ile doldurmayı düşünmemiştim ama yüzemedigini gördükçe endişeleniyorum. Suyun dibine çöküp tıpkı Kabın içindeymiş gibi başını çıkarmaya çalışıyor fakat suyun daha yüksek olduğunu fark edince başını indiriyor. Hiç yüzmüyor.
Akvaryuma alışması ne kadar zaman alicak? Önerileriniz nedir? Yüzmeyi biliyor ama yeni yerinde afalladığı için mi yüzmüyor? Endişelenmem gereken şeyler neler?
Su seviyesini azaltmalı mıyım? Sürekli Kaplumbağayı gözetlemem gerekiyor mu?
Bu akşamüstü evden gidiyorum 3-4 gün evde olmayacağıM. Akvaryumda kalsın mı yoksa ben geri dönene kadar kabında mı kalsın?
Daha Küçük bir akvaryuma ihtiyacı var mı?
Suyun içerisinde Kaç dakika veya saat Kalabilir ? Boğulma ihtimali nedir?
1-2 hafta içerisinde cama yapışmalı Kuru alanda alıp akvaryumun yarısının azıcık daha yukarısına yapıştıracağım. Akvaryumun dibine yakın bir yere ve biraz daha üst kısımlara vantuz yapıştırıp tutunması için bir iki tane çubuk yerleştirmeyi de planlıyorum.
Akvaryuma alışması ne kadar zaman alicak? Önerileriniz nedir? Yüzmeyi biliyor ama yeni yerinde afalladığı için mi yüzmüyor? Endişelenmem gereken şeyler neler?
Su seviyesini azaltmalı mıyım? Sürekli Kaplumbağayı gözetlemem gerekiyor mu?
Bu akşamüstü evden gidiyorum 3-4 gün evde olmayacağıM. Akvaryumda kalsın mı yoksa ben geri dönene kadar kabında mı kalsın?
Daha Küçük bir akvaryuma ihtiyacı var mı?
Suyun içerisinde Kaç dakika veya saat Kalabilir ? Boğulma ihtimali nedir?
1-2 hafta içerisinde cama yapışmalı Kuru alanda alıp akvaryumun yarısının azıcık daha yukarısına yapıştıracağım. Akvaryumun dibine yakın bir yere ve biraz daha üst kısımlara vantuz yapıştırıp tutunması için bir iki tane çubuk yerleştirmeyi de planlıyorum.