Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yüzmeyi Biliyor Mu?

Işık

Bronz 5 Üye
Katılım
27 Nis 2021
Mesajlar
34
Akvaryuma nihayet geçtim fakat gerçekten çok endişeliyim. Suyun yüksekliği 6 cm civarında. ilk başta daha yüksekti ısıtıcının çalışabileceği bir yükseklikteydi ama yüzemediğini ve sürekli diple kaldığını görünce korktum. Suya yem attım birkaç kez ama yeme doğru yüzmek yerine ayakta dikilip yemin ona doğru gelmesini bekliyor. Birkaç kez elimle tutup kuru alana bıraktım, yüzdürmeye çalıştım. Şimdi de cama yapışmış burnunun ucunu dışarı çıkarmış bekliyor. Suyun içinde zorlandığını fark edince büyük taşları akvaryuma koydum üstüne çıkması Vs. için. Bazı taşları da cama dikledim tutunmak ister diye. Kuru alana merdivenden çıkmak yerine direkt ayağa kalkıp yüksekten çıkmaya çalıştığını fark edince de fotoğrafta gözükmeyen arkada kalan kisma da orta boylu bir taş dikledim çıkmasına yardımcı olsun diye. Aslinda akvaryumu bu kadar taşla eşya ile doldurmayı düşünmemiştim ama yüzemedigini gördükçe endişeleniyorum. Suyun dibine çöküp tıpkı Kabın içindeymiş gibi başını çıkarmaya çalışıyor fakat suyun daha yüksek olduğunu fark edince başını indiriyor. Hiç yüzmüyor.

Akvaryuma alışması ne kadar zaman alicak? Önerileriniz nedir? Yüzmeyi biliyor ama yeni yerinde afalladığı için mi yüzmüyor? Endişelenmem gereken şeyler neler?

Su seviyesini azaltmalı mıyım? Sürekli Kaplumbağayı gözetlemem gerekiyor mu?

Bu akşamüstü evden gidiyorum 3-4 gün evde olmayacağıM. Akvaryumda kalsın mı yoksa ben geri dönene kadar kabında mı kalsın?

Daha Küçük bir akvaryuma ihtiyacı var mı?

Suyun içerisinde Kaç dakika veya saat Kalabilir ? Boğulma ihtimali nedir?

1-2 hafta içerisinde cama yapışmalı Kuru alanda alıp akvaryumun yarısının azıcık daha yukarısına yapıştıracağım. Akvaryumun dibine yakın bir yere ve biraz daha üst kısımlara vantuz yapıştırıp tutunması için bir iki tane çubuk yerleştirmeyi de planlıyorum.
 

Ekli dosyalar

  • 20210429_093937.jpg
    20210429_093937.jpg
    2 MB · Görüntüleme: 82
Bu normal kaplumbağa alışma sürecindedir yüzmeye alışmadığı için böyle olabilir ve kaplumbağalar bir yere sıkışmadığı sürece boğulmaz doğuştan yüzme bilirler zaten. su seviyesini kademeli olarak arttırabilirsiniz benim kaplumbağamda da aynısı olmuştu 2 günde alışmıştı (2 yıl önce)
 
Bu normal kaplumbağa alışma sürecindedir yüzmeye alışmadığı için böyle olabilir ve kaplumbağalar bir yere sıkışmadığı sürece boğulmaz doğuştan yüzme bilirler zaten. su seviyesini kademeli olarak arttırabilirsiniz benim kaplumbağamda da aynısı olmuştu 2 günde alışmıştı (2 yıl önce)
Evet yavaş yavaş artıracağım Su seviyesini. Bir de benim görmediğim ya da evde olmadığIm bir vakitte ters döner diye korkuyorum. Az Önce mesela taşa tutunup ayakta Kalmaya Çalışırken geri gitti ve az daha Kabuğunun üstüne düşecekti. Neyse ki ben akvaryumun başındaydım ve düşmeden tuttum.
 
İlk başta alışık olmadıkları için afallıyorlar fakat merak etmeyin kısa sürede dalıp çıkmaya, ortama alışmaya başlayacaktır. Su seviyesini kademeli olarak arttırmak, onun alışması için daha doğru olabilir tabi ama ben mesela zamanında kaplumbağamı 10-12 cm sudan alıp direkt 60 cm suya atmıştım, önce bir süre aşağıda bekledi sonra kendi kendine çıktı nefes aldı, tekrar daldı, baya da mutlu olmuştu.
 
Suyu yükseltebildiğiniz kadar yükseltin. Eğer su ısıtıcısı öyle kalmaya devam ederse patlayacak ve cam parçaları akvaryuma düşecek. Isıtıcının komple su içerisinde olması gerekiyor. Üst kısımdaki siyah plastik hariç tamamen su içerisinde olacak şekilde konumlandırmalısınız.

Kaplumbağanın ortamını değiştirdiğimizde ufak bir şok geçirir ve sonrasında yüzmeye başlar. Bu her kaplumbağaya olan bir durumdur bazılarında daha uzun sürebilir. Siz kaplumbağayı elinize alarak durumun daha da kötüleşmesine sebep vermişsiniz. Kaplumbağayı bırakıp uzak bir yerden seyretmeniz gerekirdi.

Su kaplumbağaları ters döndüklerinde boyunları ile kendilerini düzeltebiliyorlar.

Tabandaki bütün taşları ve dekorları çıkarmalısınız. Sadece kum kalmalı. Bu dekorlar ve taşlar altlarında kulak enfeksiyonu ve göz enfeksiyonu oluşturabilen bakteriler barındırır. Aynı zamanda bu taşlar kaplumbağanın alt bağasını çizebilir ya da kaplumbağa gözünü bunlara çarpabilir.

Burada bebek bir su kaplumbağasının ne kadar derinlikte yüzebildiği gözüküyor. Bunlar derin suda yüzen canlılardır.

 
Kuru alanın altına mermer yada granit taş, tabak vs. kuru alan devrilmeyecek şekilde birşeyler koyup cam üstüne 10 cm kalacak kadar yükselt. Suyuda alanın üst basamak hizasına kadar su doldur.

Isıtıcıyı cama iyice sabitle. Camın çalışırken hava ile teması olmamalı patlar. Patlarsa suya akım verir. Sen yüzme derdindeyken hayvan ızgara olur. Suyu dediğim oranda yükselt.

Lamba işini ve zamanlayıcıyı hallet. Hatta gittiğin yerde de bak belki bulur zamandan kazanırsın. Lamba olmadığına göre suyu 26 dereceye indir en azından hayvan kuru alana çıktığında fazla üşümesin.

Kumdaki bütün deniz kabuklarını ve minareleri çıkar. Bunlar kir barındırır. Derisini kesip kabuğunu çizebilir. Hayvan için lazım olan sadece kum.

Hayvana birşey olmaz. Sen gidip geldiğinde eleman olimpiyatlara katılacak kadar iyi yüzücü olur. Sadece yükselttiğin kuru alanı iyi sabitle düşüp hayvanı altında bırakmasın. Geriye bir sıkıntı olmaz.
 
Geri
Üst