Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Zamanlayici-Soft ampul

Alisarp

Bordo Bereli
Simdi anlamadigim birsey var soft ampul 52w echolite vs. dediginiz normal isitan ampul her hangi bir ozelligi falan yok uv lambada uva uvb var echolite lamba dedigimiz sirf isi veriyor yani pazardaki 50w bir ampulde ayni isi yapar?Zamanlayiciyla ilgi sorum bauhaus da falan 5 lira diye bisey okumustumda bana abarti gelmisti acaba markasini paylasabilir misiniz veya nasil calisir biliyor musunuz

Benim anlayamadigim herhangi bir sensor takilmadan bu isin olmasi

Cvp: Zamanlayici-Soft ampul

ampul farketmiyor buzlu camı olan bir ampul bulursan 60 W onu, bulamaz şeffaf ampul bulursan 40 W olmalı. 60 W olan şeffafafın ışığı güçlü olduğu için hayvanın gözü rahatsız olabilir. zamanlayıcı koçtaşta satılıyor. şimdi 6 tl olmuş.

mailto:/forum/Konu-ucuz-zamanlayici-geldi.html

siyah tırnaklarını yukarı kaldırıp istediğin saat dilimlerini aşağı indireceksin. ortasındaki oku. saat kaç ise o saate getirip fişe takacaksın. yanında kırmızı düğme vardır. saat şekli olan taraf zamanlayıcının gösterdiği sürede yanar diğer tarafı sürekli yakar.

Telefondan tesekkur edilemiyor yazmak zorunda kaliyoruz yorum kalabaligi oluyor mobile tesekkur butonu eklense fena olmaz aslinda neyse sagolun cok yararli bi forum gercekten

Bi soru daha soriyim bu soru altindan
0,3 metrekare kuru alana iki uv iki isitma lambasi mi gerekir?(60*50)

bir uv yeterlidir. bulunduğu yerden 20-30 cm arası mesafeye etki eder. ısıtma lambasına gelirsek bu biraz hayvanların çokluğuna bağlıdır. geniş alana yayılırlarsa ısıtıcı lamba artırılabilir. tek veya iki tane ise hayvanlar ısıtıcı lamba altında duracaklardır. gene de nerede durdukları konusunda takip edip bakmakta yarar var.

Elektronik olanlarıda var ama bu mekanik olanlar en iyisi. Sensore falan gerek yok. cemin bahsettiği şekilde kullanılıyor, yani aşağı inmiş tırnakla yukarıdaki tırnağın farkı devreyi tamamlayıp tamamlamaması konusu.

Kesinlikle 2 ısıtma lambası en iyisi. Uvb ortada olsun, kafi olur. Benim kuru alan 80x50 ve 3 ısıtma lambası kullanıyorum. UVB lambam tam ortada.

Geldim koctasa bir 17 tl bir 5 lira olan daha kucuk var fark nedir cikmadan burdan cevap verebilirseniz

Sizin resim olarak attiginiz 17 tl buyuk olana benzettim ben

Resimdeki o kadar pahalı değildir. Bauhausta var, 5-6 tl gibi bir ücreti olmalı.

Ucreti 6 tlymis yanlis yazmisim neyse o 6 tl olandan aldim kucuk olan bi sorun olmaz insallah

düzenekleri aynı fark yok tersine küçük olan yandaki fişleri kapatmayacak biçimiyle daha kullanışlıdır.

Geri