yosuntosun
Bordo Bereli
Kaplumbağaya 1 tane zeytinyagli stick verdim hareketleri biraz garipleşti. Ne zaman kusar yada bir zarari olur mu
Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.
Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.
Üye Ol!zeytinyagli neden verdin hocamKaplumbağaya 1 tane zeytinyagli stick verdim hareketleri biraz garipleşti. Ne zaman kusar yada bir zarari olur mu
Hazımsızlık olduğunu düşünüyorum kusması için verdim. Kusmasi icin bekliyorum kusunca temizlicem hemenzeytinyagli neden verdin hocam
Tabanda silis kum varsa onu da yiyerek hazımsızlığını giderebilir.Hazımsızlık olduğunu düşünüyorum kusması için verdim. Kusmasi icin bekliyorum kusunca temizlicem hemen
Midesinde önceden yuttugu birsey olabilir mi nasil cikaririm kusması icin ne lazımZeytinyağı sindirim ve boşaltım sistemini rahatlatır kusturmaz. Zararı yoktur. Ciğerlerine kaçmadıysa. Hırıltılı nefes alıp verme var mı? Yoksa sorun yok.
Birkac gundur yapmadiO zaman ciğerler sağlam.
Eğer öğürmüyorsa yani başını ileri atıp ıkınma tarzı ağzını açma yoksa kusmaz.
Biz müdahele etmiyoruz. Stick yemi bir sonraki öğünde bir iki tane az verin. Dışkılamasını kontrol edin yapıyor mu yapmıyor mu diye.
Hayır yok ama bu ucuz yemlerin icinden bazen tas çıkıyor önceden ufak taş yutmuş olma ihtimali var pelet makinesinde araya karışıyor yeşile boyandığı için ayirt etmek zor oluyor yuttugunu düşünüyorum bugun yem vereyim mi 1 2tane stick versem yeter sanırım bir damla da zeytinyagi damlatacagim.O zaman yarın bir damla daha zeytinyağı damlatın.
Yutabileceği oranda çakıl taşı vs. yada dişleyip kemireceği birşey var mı?
Hocam taş varsada ufakti ama bağırsaktan geçemez sanirim. Geçse bile bagirsagi delme durumu vs olur mu?Yok sıkıntı olmaz. Midesinde bağırsaklarından geçmeyecek kadar büyük taş varsa zaman içinde iştah kaybı yememe halleri görülür. Tam bir hareketsizlik olmasa da ara ara durağanlık görülür. Röntgen çekilerek tesbit edilir. Endiskopi yöntemiyle ağızdan çekilip alınır.
Bağırsaktan geçebilecek gibi ise zamanla çıkar.
Sudaki zerreleri bardak yada akvaryuma ait maşrapayı su yüzeyinde eğerek çektirebilirsiniz.
Sivri taş olabilir. Dün denk geldigim sivriydiTopak biçimli ise olmaz. Quartz taş gibi sivri keskin kenarlı ise o sorun çıkarır.
Marul kıvırcık gibi lifli gıda yiyorsa verin ona sarılıp çıkması kolay olur.