Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Zilli nin durumu kötüleşiyor

Cvp: Zilli nin durumu kötüleşiyor

Mantar içeri ulaştıysa durum zor. Veterinerden iyi haber gelir inşallah.
Diğer hayavanı hemen oradan alıp temiz su olan bir yere koy Burcu.

Şimdi dediklerinizi uyguladım. Azalma oldu sanki. Birde Zilli rahat durmadı sağ el ve ayağını fırçaya deydirdi. Dokununca o yerlere kabuğuna giriyor. Ne süreyim?

Veterinere gittik bakmadı. Randevu almak zorundaymışız. Pazartesiye gün verdi.

Ekli dosyalar

• image-a7f6a6f7b07e7a5bad10bd691ed34369ca30a634c62330992c5b7e18ad983fdc-V.jpg
    image-a7f6a6f7b07e7a5bad10bd691ed34369ca30a634c62330992c5b7e18ad983fdc-V.jpg
    227.4 KB · Görüntüleme: 64
  • image-c10426bbd1f3201afc81de5ee519e1114543d29b0b3b0ad5759927f9ce61d76a-V.jpg
    image-c10426bbd1f3201afc81de5ee519e1114543d29b0b3b0ad5759927f9ce61d76a-V.jpg
    229.4 KB · Görüntüleme: 69

Burcu, deriye değdiği anda bölgeye akvaryum suyu dök. Böylece tuzu emmeden kurtulursun. Göze gelmesinde. Alt kabuğa tuz sürme, batikon uygula. Sen hangi veterimnere gittin. Telefon ile arayıp Vildan hanımdan randevu alsana yarına. Bilmeyen birine gitme.

Tamam. Dayım arar yarın gideriz. Şuan rahatladı Zilli. Üstteki yara iyileşmeye başlamış. Alttaki yara büyümeyi kesti küçülmeye başlamış.

Burcu, özellikle alt taraf hemen gelişme gösterecek gibi değil. Sen yarın ihmal etme. Mantarın ciddiyetini anlatamam. Hayvanı kemire kemire götürür.

Çok kötü yani. Tamam randevu alıcaz yarın dayıma gidip. Peki veteriner temizler mi ilaç mı verir?

Açık söylemek gerekirse bu durumdaki tecrube ve bilgilerini hatta ne tedavi önereceğimi bilmiyorum. Ben bu tip bir vaka ile karşılaşsam Vildan hanımdan alacağım cevapları ve muayeneseki tespit ve önerilerini değerlendirir belki ayrıca Emel hanıma hanıma bile giderdim. Ali Sarp ın gittiği.

Emel hanimda bu durumlar icin bir sey var mutlaka gitmisken kullanir bakim sartlarinizi falan da anlatmalisiniz buarada yanliz ilac 200 dolar ama yani almak pek mumkun olmayabilir ben olsam vildan hanimdan sonra emel hanimada giderdim tabiki buarada

Emel hanım kim sitesi varsa linkini atar mısınız?

Tamam gidicem ama nerede?

mailto:/forum/Konu-kaplumbagamin-deri-hastaligi.html
Ilk yorumun sonunda yaziyor arayip randevu almayi unutmayin yanliz

merhabalar benim çok güvendiğim egzotik hayvanlar konusunda eğitimli bir veteriner var kızımda mantar yok ama bir süre önce şüphelenmiştim onunla görüştüm 10 gün boyunca kabuğuna batticon sür dedi batticon kabuk gelişimlerini destekliyormuş yani belki bir faydası olur bir zararı olmayacağı kesin tabi sürdükten sonra bir süre kuru bekletiyorsunuz sonra yıkayıp yerine koyuyorsunuz, bir de hastanelerde uv ışıklar varmış onu kabuğun üzerine tutup baktığınızda mantar olup olmadığını öğrenebiliyormuşsunuz yeşil görünürse mantar vardır demişti bana benim istanbulda hastanede çalışan bir tanıdığım olmadığından gidip de bakamamıştık ama belki sizin böyle bir fırsatınız tanıdığınız varsa götürüp bakabilirsiniz pazartesiye kadar diye söyleyeyim dedim

Tamam teşekkürler.Bakayım da ben ona göre.

Burcu Vildan hanımda Emel hanımda anadolu yakasında. Yarın sabahtan görüşüp hangisi uygunsa git. Gerekirse tatmin olmazsan diğerinede uğra. Alt delik konusu üsttekinden ciddi.

Ustteki sanirim diger plakalar geldikce yok olurda alt kabuktaki nasil olmus ben onu bile anliyamadim igneyle kucuk kucuk delinmis gibi

Bilmiyorum.Her şey veterinere kaldı artık.

Zeytinburnu Veteriner Kliniği"nden Veteriner Hekim Murat Bey

Burcu Turgay Abi mesaj attı. Kendisi yukarıdaki veteriner hekimi öneriyor. Hem sanada yakın. Sana bir ara link atmıştım. Sayfasından da iletişim bilgileri var.
mailto:/veteriner_hekimler.htm
O kadar yol yapmana gerek yok. Ama hemen git.

Tamam abi hemen gidicem. Aşırı derecede yakın. Pazar günü veterinerler açık olur mu?
Yarın misafirliğe gidicez yolumuzun üstü.

Yarın sabahtan ara. Hayvan iyi değil. Sabah vaktin olursa götür olmadı.

Turgay abi domestos ve tüm diğer temizlik malzemelerinin (örneğin; asitli, alkalik veya sabun-deterjan gibi maddeler) ile akvaryum ve aksesuarların temizliğinde kesinlikle kullanılmamasını özellikle belirtti.

Geri