Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Zilli nin kabuğu

Zilli Hayri

SKF Delisi
İyi akşamlar. Zilli plaka değiştiriyor lakin plakalar dökülme yani çıkma konusunda sıkıntı çekiyoruz. Mango köküm yok. Yani burada satılmıyor. Zilli nin bazı plakaları kalmış uçları yalnız diğer uçlar çıkıcak gibi değil. Ne yapmalıyım? Zilli bu sebeple biraz sıkıntı çekiyor. Yardımcı olursanız sevinirim.

Sıkıntı çekmez Burcu. Plaka değişimlerinde bir çoğu eski plakaları atamaz. Bayvanın kabuğuna ait net resimler eklersen bir bakalım.

Cvp: Zilli nin kabuğu

Abicim bizdede var o sıkıntı ama bıraktım ben kendi haline çünkü ne olursa olsun zamanla atıyor kendiliğinden biz uygun ortamı sağladıktan sonra ne kadar az müdahale edersek o kadar iyi

Bilmiyorum bir, bir buçuk ay oldu. Dökülmeyince korktum. Onlar için bu sıralar fazla endişeleniyorum. Sabah bir kalkıyorum onların başında bekliyorum. Bu durum onların hoşuna gidiyo. Çünkü başında hep ben olduğum için sorun etmiyolar. Akvaryumu almak için babamın gitmesi lazım.

şuan tam alttan gelen kabuktan kopmadığı için dökemiyor o kabuğu yavaş yavaş.. Bi laf var kaplumbağa adımları diye .. yavaş yavaş anlamında :)

Anladım. Sizin sayenizde kelime dağarcığım geşilti doğrusu :D
Bazen bakıyorum kaşınıyo elime alıp kaşıyınca dans ediyo gibi kabuğunu sürtüyo çok hoşuna gidiyo...

Sen kaşı elinde yine ama hafif bir şekilde :)

Zaten tırnaklarım uzun olunca ben kabuğuna dokunduruyorum. O da başlıyor sağa sola dönmeye. Doğrusu Hayri sevmez ele alınmayı ama bu harekete bayılır.

plaka atımları bazen seneleri bulabiliyor. süreyi kısaltmada mango ve ısıtıcı lamba fayda sağlıyor. en kısa sürede başlangıcından itibaren en az iki ay süre alabiliyor. yani deri kadar kolay atılmıyor. genelde bir kaç katman sonrası en üst plakayı bırakırlar.

Cem abi Ağustos aşırı derecede deri döküyor yani hertarafından ip şeklinde deri çıkıyor diyebilirim zararı yoktur değil mi ? Akvaryumun yüzeyi hep deri bu yüzden filtre çekemiyor

Hayri geçen hafta bugün deri değiştirmeyi başladı. Yavrumun bugün bitti. Lambayı akvaryumu tamamlamadın onu tamamlamam garip olur. Tüm düzeni akvaryumu aldıktan sonra hemen kuracağım. Seneye önemli sınavlara gireceğimden bu yıl her bir şeyleri tamamlamak zorundayım.

Ağustos' Alıntı:
Cem abi Ağustos aşırı derecede deri döküyor yani hertarafından ip şeklinde deri çıkıyor diyebilirim zararı yoktur değil mi ? Akvaryumun yüzeyi hep deri bu yüzden filtre çekemiyor

Sana katılıyorum. İki günde bir suyu değiştirmek zorunda kaldım.

o deri değişimini uvb etkisi ile karıştırmamak lazım bazıları kolayca atarken bazıları daha yavaş atar. bunu aynı noktada tekrar deri değişimi olup olmadığından anlarsın. deri değişim sürecini kısaltmada silis kum (karıştırken sürtünür) ve sert dallı ipek bitkiler (arasından sürtünerek geçtiklerinde) hızlandırır. ağzının ulaştığı yerleri ısırarak atar.

elinizde balık süzgeci varsa ve deriler büyükse bununla toplayabilirsiniz.

malesef silis kum koyamıyorum jakuziye peki mango kökü alsam çünkü ipek bitki alamam şuan yeteri kadar

Ağustos' Alıntı:
malesef silis kum koyamıyorum jakuziye peki mango kökü alsam çünkü ipek bitki alamam şuan yeteri kadar

Sizin durumunuz zor ama jakuziniz var :D Şu an bizde yapacak birşey kalmadı...

o zaman tırnak kadar veya daha büyük parçalar oluştuğunda eline alıp yavaşça çıkar, çekme. küçükleri kendi bir şekilde atar.

Yok zaten çıkmayan parçalar büyük parçalar. Şimdi baktım çıkmış kuru alana Zilli yapmış ayakları yelpaze salmış kendini etrafa bakınıyo.

Kabuğunu kaşıdım şimdi bir kaza oldu o yüzden suya aldım. İsterseniz videosunu çekip atarım.

Kabuklara ve derilere müdahale etmeyin arkadaşlar.

Mango deri değişiminde fazla bir etkiye sahip değil Yaşarcan. Kum ayakları ve kollarını soktukça yerdimcı olur, ipek bitkide arasından geçerken veya oynarken boynundaki ve başındakileri atmaya yardımcı olur. Mango doğrudan üst kabuk için. Alt kabuk için kısmen kum ama ağırlıklı olarak akvaryum içerisindeki kaya yada rampa ve kuru alan taşları fayda sağlar. Genel olarak dekorların hayvanda doğrudan işlevi bu. Tabi huzur içinde doğal görünüm.

Geri