Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Zilli nin kabuğunun son hali

Zilli Hayri

SKF Delisi
Zilli nin kabuğunun durumu işte böyle.

mailto:/14y4h1k.jpg

mailto:/2nk0780.jpg

Dediklerinizin hepsini bir bir yaptım ve yapmaya devam ediyorum.Dün veteriner hekime gittik.Üst kabuğu garip duruyor diye.Hekim geçmeye başladığını ve suyunun hep sıcak olması gerektiğini kabuğunun kuru kalmaması ve orta derecede diş fırçasıyla suyun altında kabuğunu yıkamam gerektiğini söyledi.Siz ne düşünüyorsunuz? Fırçaladıkça beyazlıklar gitmeye başladı.

Alt kabuğu.

mailto:/w9cvsz.jpg

Bu da Hayri.Cinsiyetleri sanırım hala belli değil.

mailto:/2ptv3ew.jpg

mailto:/352g5q8.jpg

mailto:/iwj1tz.jpg

Cvp: Zilli nin kabuğunun son hali

Bence ikisininde cinsiteyi aynı Turgay Bora sitesindeki rsimlerle karşılaştırdımda kesin olmasada ikiside dişi gibi duruyor :) ama kabukları biraz iyileşmiş gibi geldi bana .. Umarım tamamen düzelirler abicim

Bana göre de cinsiyetleri belli değil.
Evet kabuğu düzelmeye başladı abiciiiim. :smile:

turgay boranın sitesine bi gir bak cinsiyet bölümüne abicim bi incele zamanın varsa belki az çok bişey bellidir :)

Burcu Kabuk altında ki delik söylediğin kadar büyümemiş sanırım ?

Evet büyümemiş ben biraz panik yaptım.Emre abi de ölebilir deyince...

Korkutmuştun beni :hih: Büyümemesi güzel önceki fotoğraflara göre daha iyi gördüm ben, Umarım daha iyi olacaklar.
Ama şu delik olayı hala merak ettiğim bir durum.

Geçmiş olsun

Teşekkürler. Cem ve Emre abi bu konu da cok ilgilendiler. Onların sayesinde kurtulduk. Cem ve Emre abi girseler ne diyecekler cok merak ettim.

Sağ taraftaki delik sanki olduğu gibi duruyor. Veteriner hekime karışmam tabiki. Üst kabuk hafif onarım göstermiş olabilir belki ama hala atması gereken plakalar var.

bayağı gelişme var. üst kabukta fırçalamaya devam et. alt bağada fırça kullanma. delikler tahriş olmasın. alta sadece devit sürebilirsin. üst bağada arkadan 3. plaka kaymış yakın zamanda atacak onu. (arkadaki bir ile ikinci plaka arasındaki siyahlık nedir? sanki kırık gibi duruyor.) hatta fırçaladığın anda bile çıkabilir. bir katman daha atarsa yeşil renk bayağı ortaya çıkacak ama tam yeşile dönmesi için bir iki plaka daha atmalı.

iki numara rio grande kırmasına benziyor. cinsiyetlerini biraz daha bekle.

Son plaka iki parça sanırım Cem. Genetik bir durum.

cem' Alıntı:
bayağı gelişme var. üst kabukta fırçalamaya devam et. alt bağada fırça kullanma. delikler tahriş olmasın. alta sadece devit sürebilirsin. üst bağada arkadan 3. plaka kaymış yakın zamanda atacak onu. (arkadaki bir ile ikinci plaka arasındaki siyahlık nedir? sanki kırık gibi duruyor.) hatta fırçaladığın anda bile çıkabilir. bir katman daha atarsa yeşil renk bayağı ortaya çıkacak ama tam yeşile dönmesi için bir iki plaka daha atmalı.

iki numara rio grande kırmasına benziyor. cinsiyetlerini biraz daha bekle.

O siyahlik ne bilmiyorum. Deviti yapiyoruz. Birazdan gidip uygulamayı yapıcam.
Hayri nin türünün ne oldugu bilmiyor ve merak ediyordum. Dedigin gibi olabilir.
Bu arada sahibi Sansar i bana vericek. Sanırım tekrar hasta. Bu hafta yeni bir akvaryum alıyorum. Eskisini karantina akvaryumu yapicam. Sansar i ona koyucam.

Geri