Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Zilli nin kabuk durumu

Zilli Hayri

SKF Delisi
Evet Zilli nin durumu çok kötü. Lakin üst kabuğu veteriner hekimin dediği gibi uygulamam sonunda baya düzeldi. Tam iyi olarak inceleyemediğim ama delikler çoğalmaya başlamış ya da lekeler oluşmuş kahverengi. Üst kabukta sadece lekeler veya delikler. Bence leke oluşmuş gibiydi. Alta kabukta plakaların olduğu yerler kazınmış gibi gözüküyor. Sanki plakalar canlılığını kaybetmiş gözüküyor. Alt kabukta ki deliklerden biri kapanmaya başlamış. Alt kabukta üst taraftaki biraz büyümüş.

Bugün veteriner hekime gidemedik. Annem hastalandı bütün günü hastane de geçirdik. Yarın gidicem.

Kabuk kokusu ilk olduğu zaman çoktu. Şimdi o koku azalmış. Yumuşama var. Lakin güneş ışığı görmüyorlar. Hayri nin kabuğu da yumuşamış. Hayri nin en son Vildan Hanım a götürdüğüm zaman güneş ışığı görmediği söylenmişti.

Cvp: Zilli nin durumu

Güneş ışığı görmediği uvb ampul eksikliği Burcu. Diğer hayvanı yarın kesin götürmelisin. Sana gönderdiğim Turgay abinin linkindeki mantar hastalıkları konusuna iyice benzemeye başladı. Umarım başka ve atlatılabilir bir durumdur. Ama kahverengileşmeler, çoğalmalar ve kızarmalar bence kötüye gittiğini gösteriyor. Kılcal damarlar zedeleniyor demekki. Kırmızılık buna işaret.

İsterseniz resim atayım. Böylece fikir sahibi olabilirsiniz. Kanama son zamanlar da hiç görmedim. Kızarma derken?

Cvp: Zilli nin kabuk durumu

Ben kazınmışı aceleden kızarmış okudum Burcu.

Reesim atabilirsen gönder ama yardımcı olabilirmiyiz bilemiyorum.

Hayvanları ayırdın mı?

Maalesef bugün ayıramadım. Hem veteriner hekime sormak istiyodum ama soramadım ya. Resimler...

Ekli dosyalar

• image-13f271779af6bd04b16dbb59140ab9e5350c2ae47060b5bad05af86d1b4c91fd-V.jpg
    image-13f271779af6bd04b16dbb59140ab9e5350c2ae47060b5bad05af86d1b4c91fd-V.jpg
    236.6 KB · Görüntüleme: 86
  • image-cb28b5492b5054a24f446286465f6bc030e40f1abf93f5473be125fa196f9c56-V.jpg
    image-cb28b5492b5054a24f446286465f6bc030e40f1abf93f5473be125fa196f9c56-V.jpg
    222.4 KB · Görüntüleme: 95

Ben mi göremiyorum delikler kapanmış gibi mi?

Evet abi delikler kapanmış gibi bu iyi haber değil mi?
Üsteki çıkmamış.Aslında o yara kapanırken öyle gözükmüş ben de panik yaptım hemen.Şunları merak ettim ne diye? Kırmızı işaretli yerler.

mailto:/v5j1vo.jpg

Çok geçmiş olsun ama merak ettiğim ilk başta neden böyle bir hastalık oldu?

Kahverengi lekeler büyüme lekesi ayrıca hayvanın bünyesi o bölgeye yükleniyor. O zaman gelişme var diyebiliriz. Ben sen yazınca çok korktum ilk başta. Ama gene rehavete kapılma yumuşamayı kısa zamanda toparlamalısın. Mürekkep balığı kemiği, jbl calcil gibi destekler var mı?

bende delikleri zor seçtim. eskiye göre düzelme var. iki günde bir devit sür alt ve üst bağaya. haftada iki defa da ağızdan yemle ver. mineral yemi aldın mı iş rayına oturacak gibi.

Mürekkep kemiğini yeni aldim. Nasıl kullanicam? Oh be rahatladım. En yakın zamanda kutu işini halledelim Cem abi. Sipariş verdim pet shop a mineral yem için.
Sanirim Çanakkale de ilerledi iyi bakamadım için. En son bu hali aldı.

üstünde karartı varsa keskin olmayan kahvaltı bıçağı ile oraları inceden kazı. iç bükey kısmını dış taraf değil. sonra kemiği iyice sıcak sudan geçir. kurumasını bekle. sonra bu bıçakla temiz bir kağıdın üzerine aynı şekilde kazıyıp ince toz halinde döküp raffy p yemi ıslatarak üstünde yuvarla toz bulansın. sonra elinle ağzına uzat. gerekirse yemi ikiye kır. suya değerse o tozlar suya karışır gider. bunu başaramazsan, iç kısmından pirinç tanesinden büyük olmayacak şekilde bir parça çıkarıp onu da yedirebilirsin. suya da bıraksan yer. katı olsa da kum yiyerek midesinde parçalar. bunu 3 gün uygula bakalım ne olacak 3. gün bilgi verirsin.

Bundan sonra eğer atlatirsak bilgilendirici konu acicam. Nasil olur. Yarın dediklerini uyguluyucam. Bakalim ne olacak.

Teşekkürler benimle ilgilendiğiniz için saolun...

şimdi istersen ikinci seçeneği uygula ufak bir parça elinde sallayıp ver yiyecek mi bakalım.

Bende aynı yöntemi uygulamayı planlıyorum.Kesin yer. :D :w00t:

Geri