Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Zıpır kaçtı ama nereye ?

ozanesk

Gümüş 5 Üye
Dün evde değildim ve kuzenlerim ile eniştem evdeydi.Bizim yaramazlar rahat durmuyor diye leğen ile dışarı çıkarmışlar,taş ile suda koymuşlar.Fakat erkek olan Zıpır kaçmış ve evde bakmadığım yer kalmadı yok.2-3 apartman bahçesine baktık ordada yok.

Dışarı kaçan bir kaplumbağayı eğer yakındaysa nasıl döndürebilirim ? Su veya et benzeri şeylere gelirler mi ? Dünden beri çok üzülüyorum,pek umudum kalmadı :(

Cvp: Zıpır kaçtı ama nereye ?

Ayyy çok üzüldüm :'( Adaş gitmiş :59: Ete suya gelir leğeni nereye koymuşlar :ff:

kapluş_35' Alıntı:
Ayyy çok üzüldüm :'( Adaş gitmiş :59: Ete suya gelir leğeni nereye koymuşlar :ff:
balkona konmuş,keşke üstüne bişey koysalarmış.İyilik yapayım derken kaplumbağam telef olacak :59: Çokta hızlı yürüyordu,kimbilir nerede

Bulunması çok zor. Genede düz yere bahçeye sığ bir su konulabilir ama bunuda diğer hayvanlar tüketir. Ancak bahçe sonuna kadar aranarak bulunabilir. Çıkacağı yer varsa o noktalara da bakılmalı. Gevşek toprak varsa altına dahi girip saklanabilir. Tabi en kötüsü bir hayvan almış olabilir. Çok üzüldüm, bulunması imkansıza yakın bir durum.

sarı renklere duyarlı oluşunu biliyoruz. biraz fantastik olacak ama etrafa yem yayarak adım adım onu yuvaya yaklaşştırabilirsiniz. kuş kapanı gibi

Bizim bahçe dışında 2 yan bahçeyede baktım.Dediğim gibi umudum kalmadı.Erkek kaplumbağalar bana pek iyi gelmiyor.Öncekini hastalıktan,bunuda başkasının sorumsuzluğundan kaybettim :ff:

aliyildirim' Alıntı:
sarı renklere duyarlı oluşunu biliyoruz. biraz fantastik olacak ama etrafa yem yayarak adım adım onu yuvaya yaklaşştırabilirsiniz. kuş kapanı gibi
kaçalı 24 saat kadar oldu,banada akşam söylendi üzülmeyeyim diye

İlk olduğu anda söylenseydi bulunabilirdi belki.Ev yem dolu ama bahçede şu an salam,sucuk ve su var.Yeşillik çok fazla,o yüzden bahçedeyse bile bulamıyorum

Cok üzücü ya gecmis olsun umarim bulursun sen tekrar bak 1 kere degil 10 kere bak belki gözden kacmistir

maalesef yok dolap içlerine bile baktım yok, bahçede ise eldiven giyerek bakilabilecek yerlere baktım yok.

10 yaşına girecek Çıtır da arkadaşını aradı gözleriyle. Enistem yenisini alalım diyor ama ben istemiyorum.

dışarda kuş kedi gibi bir çok hayvan var. et türevli yiyecek koymak onları bahçeye çekecektir. eğer bir hayvan götürmediyse bu sıcakta gölge dip köşe bir yere girer. fazla uzaklaşacağını sanmıyorum. bahçede mazı taflan gibi bir bitkinin altını ıslatıp nemli tutarsan su kokusuna gelme ihtimali, olabilir. gündüz de altında yatar vaziyette bulursun. özellikle geceleri sulama yap. çevre bahçelerde de bu tip ıslak bitki altlarını yokla. ama bence de bulman zor. bir de rengi iyi kamuflaj olmasını sağlar. umarım bulursun.

3 gün aradım bugün bıraktım,yapacak birşey kalmadı.Yan bahçe otlarla doluydu,onları tırmıkla yoldum fakat yok..Karşı ve diğer 2-3 bahçeyede baktım yok.Belki orda ama dediğiniz gibi rengi engel oluyor.

Sulamayı 2 gündür yapıyorum ondada yok.Karşıda derme çatma asma vardı,onu yıktım ordan çıkar diye ümitliydim ama olmadı.

Çok hızlı yürüyordu kerata,olayın olduğu zaman haberim olsaydı koşa koşa eve gelir bulurdum ama 6 saatte kimbilir nerelere girdi.

Dediğim gibi aramayı bıraktım,kaplumbağalardan biri eksilmiş oldu :(

Geçmiş olsun. Bulunamamasına üzüldüm.

geçmiş olsun. bari komşulara da haber ver de belki bahçe sularken denk gelen olur.

Geri