Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

zülfikarın kabuk durumu

soprano1982

Bronz 3 Üye
Katılım
24 Eki 2016
Mesajlar
74
mailto:/jXl5qg.jpgmailto:/3vyDgj.jpgabi merhaba zülfikarı hatırlıyosunuzdur. sizin dediğiniz süre kadar devit uygulaması yapmıştık. sonra bıraktık yaklaşık 1,5 ay filan oldu. şimdi bizim çocuk kuru alandan neredeyse hiç inmiyor vardiyalı gibi sabah 11 akşam 18,30 uvbsi de belli bir süre çalışıyor. 11-14.00 arası. kuru alandan suya indiğinde kabuğunun belli yerleri açık kireçli gibi, belli yerleri de koyu gözüküyor.  sizce sebebi nedir? yeni bir devit uygulaması yapmalı mıyız? devit yaptığımızda da strese giriyor kuru alana neredeyse hiç çıkmıyor:( bir tane de kuru alan ftosundan atayım :)))
mailto:/NlMqNP.jpgmailto:/PnXqzQ.jpg
 
Devit gerekli ama hayvan çok rahatsız oluyorsa uygulama. Kabukta kireç yok katmanlaşma o kadar fazlaki kabuğun pigmentli rengi gözükmüyor plakalar katmanlaştıkça, açıldıkça yada içinde açılmaya bağlı hava boşluğu oldukça matlaşma görülür. Tırnağının ucu ile en üst plakaları bir yokla çıkacak gibi duruyor. Ağzı düz cımbız ile de yapabilirsin hayvan yetişkin.

Kök vardı değil mi hayvan kaşınıyor mu ?

Hayvan uvb'nin yandığı süre boyunca hiç inmiyor ise süreyi iki saate düşür.

Hayvanın kabuğu o kadar kalın ki ısı kabuk içine geç ulaşıyor. Bu da uzun süre kuru alandan inmemesini açıklıyor. Plakalar bir açılsa peşi sıra çıkar.
 
Cvp: zülfikarın kabuk durumu

üstat son durumu bu.dün çektim.. devite devam edelim mi? birde bu arkadaş bana hiç ısınamadı:) ben varken kuru alana bile çıkmıyor.ama odada ben olmayayım,eşim elektrik süpürgesi bile açıyor,genede inmiyor yukardan paşamız keyfini bozmuyor hiç.bukadar insan ayırması normal mi?onun yüzünden odada saklanıyorum artık:)mailto:/qb94X5.jpg
mailto:/j8z47r.jpg
mailto:/9QvVPk.jpg
 
Hayvan 1-2 katman plaka atsa rahatlar kabukta renk olarak kendine gelir. Haftada bir devit uygulayabilirsin. Ya da uygulamaz zamana bırakırsın. Açılma başladı mı seri biçimde çıkarlar.

Hayvanı eline alman devit uygulaman strese sokuyor. Her yaklaştığında bu hissiyatla kaçması olağan. Hayvan bunu bildiği ve tanıdığı için sesin ve görüntün kafasına kazınıyor. Misal bir ay hiç dokunma bu tepkileri göstermez.

Bir de hayvan ile göz teması kurmamak lazım. Hayvan kuru alanda iken ani hareket etmeden ve bulunduğu yere bakmadan odada durulursa yada başka birşey ile ilgilenilirse hayvan görünmediğini sanıp kuru alandan inmez. Ama gözü üstünde olur, takip eder. Tetikte bekler. Olumsuz bir hal görürse hemen suya atlar.

Bazı hayvanlar kuru alanda uzun süre kalıp rehavet çökünce yanına gelsen dahi kaçmaz. Bunlar hiç dokunulmamış ve buna bağlı olarak tehdit gelmeyeceğine dair güven bağı oluşmuş hayvanlardır.

Devit işi bitsin. Hayvanın tepkileri değişecektir. Ama yine belirteyim arada güven bağı oluşsa da hayvan arada suya kaçabilir.
 
Geri
Üst