Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Zülfükar Nohut'u kıskanıyor

ekilem

Bronz 4 Üye
Kaplumbağaların kıskanma huyu yok diye bir yazı okumuştum bu forumda mı okudum hatırlamıyorum. Zülfükar Nohut'u ne zaman sevmeye kalksam gidip onu ısırıyor. Nohut ile ilgilenmemi hiç istemiyor gibi ne yapmam gerek ?

Cvp: Zülfükar Nohut'u kıskanıyor

Peki ben hiç Nohut'u sevemeyecek miyim ? Garibim Zülfükar'ı sevince nasılda bakıyor yüzüme :(

İsiriyordan kastiniz gidip direk digerinin kolunu bacagini mi isiriyor yoksa yem verdiniz sanip saga sola rastgele atliyor mu ? Kaplumbagalari uzaktan seviyorsunuz degil mi ? Onlari elinize almak hem saglik acisindan hemde hayvanin psikolojisi acisindan zararli . Strese girerler .

Direk hemen gidip Nohut'u ısırıyor. Sonrada bana bakıyor anlamış değilim. Zülfükar'ı elime alıyorum çünkü o kabuğunu kaşımama izin veriyor ve kabuğunu kaşımam hoşuna gidiyor. Nohut daha yeni katıldı aramıza ona hiç dokunmuyor sadece konuşuyorum onunla.

Mango koku alin . Kendileri orada kasinirlar . Elinize almayin kaplumbagalari . Aklima yem vericeksiniz diye yanina gidip onu isiriyor olabilecegi geldi . Ortami sahiplenmeye calisiyor olabilir .

Merkeze gittiğim zaman hemen alacağım. Yavaş yavaş eksiklerimi tamamlamaya çalışıyorum.

ekilem' Alıntı:
Direk hemen gidip Nohut'u ısırıyor. Sonrada bana bakıyor anlamış değilim. Zülfükar'ı elime alıyorum çünkü o kabuğunu kaşımama izin veriyor ve kabuğunu kaşımam hoşuna gidiyor. Nohut daha yeni katıldı aramıza ona hiç dokunmuyor sadece konuşuyorum onunla.
Hoşuna gittiğini nereden biliyorsun?

bu durum kıskanma değil akvaryumu sahiplenme durumu ve baskınlık kurma. hayvanı alıp suya her soktuğunda bu güdüyle saldırıyor. elini değdiğin anda eline odaklanıp yem verdiğini hissetmesi de mümkün. bu tür yaklaşımlardan uzak durmalısın bu hayvanlar arası gerginliği uzatır. zoraki durumlar harici hayvanları eline alma öncesinde ve sonrasında ellerini bol sabunla yıka. antibakteriyel sabun kullanmalısın.

Hoşuna gittiğini elimi akvaryumun kuru alanına elimi koyduğum an tırnaklarıma kabuğunu sürtüyor ileri geri yaparak kabuğunu kaşıyor diye düşünüyorum. Elime aldığım zaman sabunluyorum zaten ve Zülfükar'ı da temizleyip öyle koyuyorum akvaryuma belki elimden her hangi bir mikrop geçer diye .

elini değmeden önce yıkıyorsan hayvanı yıkamana gerek yok. hayvan kuru alanda dahi ısıtıcı lamba altında durur. hayvanın üşümesine neden olacak durumlardan kaçınmalısın. özellikle farklı ısıdaki su altında yıkamak hayvana yarardan çok zarar verir. bu aralar geçiş mevsimindeyiz oda sıcaklıklarının düşüşlerine dikkat edelim.

Bulunduğu oda soğuk onun için yapacak bir şeyim yok şuanlık.

işte bu sebeple su dışında kuru alanda ısıtıcı lamba altından ayrılmamalı. soba veya kalorifer hangisini kullanıyorsanız o yanana kadar bu şekilde devam etsin.

Hayvanı olması gereken 26-28 derece sudan yada 31-33 derece kuru alandan alıp normal oda sıcaklığına maruz bırakmak büyük risk. Üşütmesine sebep olursunuz. Ayrıca hayvanı yıkamakta hatalı. Bırakın güzelce yerlerinde yaşasınlar. Hem bu giriş çıkışlar diğerinide kışkırtır. Rahat bırakılmalılarki ortama ve birbirlerine alışsınlar.

tamam bundan sonra hiç dokunmam ve çıkarmam oldukları yerden zorunlu durumlar hariç.

Geri