Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Göz sorunu

Rojda

Yeni Üye
Katılım
23 Ağu 2015
Mesajlar
8
Kaplumbağam sağlıklı 1 yıldır benimle suyunu ,ısıtıcısını, kayasını düzenli olarak temizliyorum.Şu anda kaplumbağam nedenini bilmediğim şekilde Gözlerini çok az Açıyor yemek vereceğim zamanlarda bu göz problemi nedir 2 gün önce bir şey fark ettim alt kabuğunda yapışkanımsı bir şey vardı ben çekip almadım kendisi Yüzerken düşürdü sanırım eğer yardım ederseniz çok sevinirim
 
Cvp: Göz sorunu

Rojda' Alıntı:
Kaplumbağam sağlıklı 1 yıldır  benimle suyunu ,ısıtıcısını, kayasını düzenli olarak temizliyorum.Şu anda kaplumbağam nedenini bilmediğim şekilde Gözlerini çok az Açıyor yemek vereceğim zamanlarda bu göz problemi nedir 2 gün önce bir şey fark ettim alt kabuğunda yapışkanımsı bir şey vardı ben çekip almadım kendisi Yüzerken düşürdü sanırım eğer yardım ederseniz çok sevinirim

Kaplumbağa akvaryumda mı bakılıyor ?
Bakılıyorsa;filtre var mı ?
Filtre yoksa;dezenfeksiyon için metilen mavisi kullanıldı mı ?
Kaplumbağanın fotoğrafını paylaşabilirsen;gözlerindeki durum için yorum yapılabilir.
 
Evet akvaryumda bakıyorum.2 güne bir suyunu değiştirdiğim için filtre kullanmıyorum.

Ya hala hareketli koşuyor falan ama endişeleniyorum dışarda gözleri kapalı yürüyor bazen ama açıyorda :(
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: Göz sorunu

foruma hoşgeldin. filtre almalısın sürekli su değişimi adaptasyon yüzünden hayvanı hasta eder. akvaryumda hayvanın yüzmesin kısıtlayacak gereksiz malzeme olmamalı. bunlar filtre olsa dahi sirkülasyonu engeller ve zararlı bakteri kolonileri üremesine neden olabilir bu da göz ve kulak enfeksiyonuna neden olur.

gözleri ya enfeksiyon kapmıştır ya da şebeke suyu kullanıyorsan klor yüzünden olmuştur. eklenen su içme suyu olursa sorun olmaz ama şebeke suyu önceden petşişeye doldurulup o da sıcaklığında ağzından toz girmeyecek şekilde klorun uçması için 1-2 gün dinlendirilmelidir.

enfeksiyon olduğunu farzedelim. eczaneden genta damla al. her gün sabah ve akşam her göze 3'er damla damlat. ve kuru bir yerde 5-10 dakika arası beklet ve sonra suya koy. ayrıca petshoptan metilen mavisi alıp her su değişiminde su 20 lt üstü ise 2 damla daha az ise bir damla damlat. bu contra-icthcyo veya bio-icthcyo olabilir ama en iyisi deep fix dezopur dur.

sakın kabuk jeli kullanma bu da gözlerine denk gelirse kör edebilir zararlı üründür. varsa çöpe at.

kuru alan ve kuru alan lambası var mı ? bunlarda şart.

alt bağasındaki şey hayvan eski plaka atımı olmayacak kadar küçük olduğu için başka birşey olmalı. öyle birşey varsa akvaryuma bak.

son olarak hayvanı yatağına koymuşsun sanırım sakın bunu yapma bu hayvanlar salmonella taşır. salmonella aslında her hayvanda var ama bu hayvanlardan bulaşma olasılığı daha fazla. gereksiz yere sudan çıkarma. bu sana bulaşması yanında hayvan içinde mikrop kapma nedenidir. sadece genel kontrol ve tam temizlik esnasında hayvanı akvaryumdan çıkarırız akvaryum ile ilgili işlemlerde önce ve sonrasında elleri bol sabunla yıkamalısın. tercihen antibakteriyel sabun ile. tam temizlik yapılacaksa akvaryumdaki eski su temiz ve kimyasal ürün bulaşmamış bir kaba doldurulup hayvan içine konur. yeni su eklendikten ve su ısısı normal düzeye geldiğinde akvaryuma alınır. akvaryum temizliği sırasında mutlaka ısıtıcının fişini çek hava alması durumunda tüp aşırı sıcaktan patlayıp akım verir. soğumadan işlem yapma.
 
Dediklerinizi yapacağın fakat ben bu damlayı damlatırsan kendisi gözünü kaşırsa ne olacak yani nasıl yapacağımı da çok anlamadım zarar vermek istemiyorum gözleri kapalı olur değil mi açık olsa damlatmamalıyım değil mi ya daha çok küçük ve gerçekten çok seviyorum.Ayrıca kuru alanı var masa lambası kullanıyorum ama acaba o da çok mu ısıtıyor?
 
Cvp: Göz sorunu

hayvanı eline alıp gözlerine sırasıyla damlat. göz kapağı arasından girecektir ama o esnada tepki olarak el atabilir o sorun olmaz ama gözü açıkken denk getirip damlatırsan daha iyi olur. damlayı fazla yaklaştırma. yukardan bırakki görüp gözünü kapamaya çalışmasın. 20 cm kadar bir mesafeden olur.

lamba mesafesi için yapacağın bir tane cam dereceyi (yoksa evde kullandığınız derecede olur yoksa alırsın) hayvanı ikame edecek bir kibrit kutusunu tam lamba altına koyduktan sonra dereceyi üzerine yatır. takriben 20 dakika sonra bak vuran ısı 31 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlarsın. uzak olan etki etmez yakın olan hayvanı kızartır. gözleri bu ısıdan dolayı da kapalı olabilir. göz almaması için soft yani camı beyaz olan ampul tercih sebebidir. ecolite halosoft veya wiselite marka ampuller buna uygundur. armut tip ampuller.
 
Sabrınız için çok teşekkür ederim dediklerinizi yapacağım:).
 
Cvp: Göz sorunu

sabırlık birşey yok biz yardımcı olmak için burdayız. her zaman sorabilirsin. önemli olan hayvanların iyi koşullarda ve sağlıklı bakılıp büyütülmesidir. iyi forumlar.
 
Cvp: Göz sorunu

Rojda' Alıntı:
Evet akvaryumda bakıyorum.2 güne bir suyunu değiştirdiğim için filtre kullanmıyorum.


Ya hala hareketli koşuyor falan ama endişeleniyorum dışarda gözleri kapalı yürüyor bazen ama açıyorda :(

Akvaryumda bulunan su hacmine uygun bir iç filtre alınmalı.Cem metilen mavisi kullanımını,hijyen kurallarını ve olası bir enfeksiyon varlığında uygulanması gereken antibiyotiği anlatmış.
Ek olarak;kaplumbağa küçük olduğu için bağışıklık sistemi yeteri kadar güçlü değildir.Beslenmesine özen gösterilmeli.Gerekli vitaminleri ve mineralleri alması sağlanmalı.
Akvaryum odada bulunan pencerelerden uzak tutulmalı.Özellikle değişken havaların sık yaşandığı iklimi olan ilde ikamet ediliyorsa akvaryum hava akımına maruz bırakılmamalı.Akciğer solunumu yaptıkları için akvaryumun bulunduğu odada sigara içilmemeli.Soğuk kanlı canlılar oldukları için vücut sıcaklıklarını kendileri düzenleyemezler.Bu yüzden daha sıcak olan kuru alana çıkmaları gerekir gün içerisinde.Bu tip küçük ayrıntılara dikkat etmek hayati değer taşıyor.
Su Kaplumbağası Bakım Kılavuzu ve Su Kaplumbağalarında Beslenme isimli konular faydalı olabilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Zaten hava akımına maruz kalmıyor yarın tekrar suyunu değiştireceğim bekletilmiş su ile bulunduğu oda da sigara içilmiyor.gözleri normal haline döner değil mi ayrıca o ilacı ne kadar sure kullanmalıyım bazı ilaçları 5 gün kullanın yazıyordu başka konularda.
 
Akvaryum sanirim yeterli boyutta degil. Furkanin verdigi konulari inceleyip ortami duzenlerseniz iyi olur. Benim fotografta gordugum kadariyla gozlerde bir sorun yok aslinda bir kez daha fotograflamaniz mumkun mu ?
 
Cvp: Göz sorunu

Bu ilacı kullanmada sorun yoktur düşük oranda gentamisin içerir. Gözleri düzelene kadar damlat. Açıldıktan sonra süresi 15 gündür bu süre içinde olmak kaydı ile iyileştikten sonra hayvan kuru alanda uzun müddet kalırsa göz kapakları kurur. O zamanlar hayvan olduğu yerde iken tepesinden göz kapaklarına birer damla damlat. Bu göz yaşı niyetine göz kapaklarını rahatlatır. Zararı olmaz. Akabinde huylanırsa kendini suya atar. Mayışmışsa canlanır.
 
Suyla alakalıydı galiba iki gözude açık hala hareketli ben mi çok abarttım acaba yine de bu ilacı kullanayım mı ?
 
Cvp: Göz sorunu

Gözlerde sıkıntı yoksa almana gerek yok. Ama metilen mavisi al. Suyunu da haftada bir değiş. Kaç litre su var. Veya akvaryum ölçüsü nedir ?
 
Cvp: Göz sorunu

Arkadaslar onemli olan herseyi anlatmis,foruma hosgeldin ve kolay gelsin:)
 
Şimdi forumu karıştırırken gördüm metilen mavisini iç filtre yoksa kullanmamalıymışız benim yok bir damla damlattım suyu sabit ayrıca bekletilmiş su şimdi eski akvaryumundan alıp mavi metilen olan suya koyayım mı ?Bir soru daha sormak istiyorum gözlerini hala ovuşturuyor o ilacı damlatayım mı gözlerine
 
Gozlerinin bir fotografini daha paylasir misiniz gerci avusturduguna gore damlatmakta fayda var. Ic filtre yoksa kullanilmaz demek biyolojik filtrasyon olan akvaryumda yani dis filtre yada sump olan akvaryumda kullanilmaz demek.
 
Cvp: Göz sorunu

İç filtre değil. Eğer dış filtre varsa ve içinde amonyağı nitrit ve nitrata çeviren yani doğal döngüyü gerçekleştiren bakteri kolonilerinin barınacağı filtre malzemesi varsa ki bunlar lav taşı ve substrattır. Metilen mavisi kullanılırsa bu bakterileri öldürür. Bu sebeple dış filtrede kullanılmaz. Eğer hiç filtre yoksa metileni damlattıktan sonra elinle suyu karıştırıp yay.

Gentayı alıp kullan 8 tl civarlarında olmalı. Filtre de al bir an önce akvaryumun ölçüleri nedir ?
 
Birkaç hafta içinde mükemmel bir Akvaryuma geçiyoruz iç filtre silis kum ısıtıcı olacak şu anki akvaryum ölçülerini bilmiyorum ama büyük bir akvaryum olacak


Böyle Gözlerini ovuşturuyor ama bazen bazı zamanlarda kapatıyor


Böyle Gözlerini ovuşturuyor ama bazen bazı zamanlarda kapatıyor


Bunu kullanıyorum.
 
Cvp: Göz sorunu

Akvaryumda bir çok eksik var.Yeni akvaryumda bu eksikler tamamlanmalı ve akvaryum yerden belirli bir yükseklikte olmalı zira soğuk hava daha yoğun olduğu için akvaryum hava akımına maruz kalır ve ısıtıcı daha çok çalışır.Ayrıca kaplumbağanın hastalanma ihtimalini de arttırır.Akvaryumun tamamının kapalı olması oluşan nem ve yoğuşan su buharı açısından kaplumbağa sağlığı açısından pek uygun değildir.
 
Geri
Üst